Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkmkzbjctsf

ile jedzenia na 10 osob potrzeba? pomózcie?

Polecane posty

Gość lkmkzbjctsf

chodzi mi o imieninowy obiad dla 10 osob, i co mozna podac takiego tradycyjnego, gdzie w przewadze beda faceci co lubią zjesc i wypic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak lubia zjesc to duzo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łan mor tajm
zależy czy zapraszasz 10 osób jak z Rodziny Komorowskich czy z Kaczyńskich- bo jak tych drugich to wystarczy dobry skromny posiłek a ja tych pierwszych to zamów 30kg bananów i jabłek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak faceci to
zrob golonki, udka pieczone, tradycyjnie bigosik, strogonof

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lkmkzbjctsf
myslałam o schabowych, jakies mielone, jakies wedliny na stól, udka, cos takiego, jakies sałatki czy cos? poradzcie, bo to moja pierwsza taka impreza a chodzi o imieniny meza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a masz taki kłopot ?
Flaczki, bigos ( ale dobry - domowy ! ) Jakieś 2 kilo mięcha ----> schabu pieczonego, albo jakieś mięsko pieczone z sosem np. myśliwskim :) Pieczarki w sosie własnym około kilograma Nadziewana kaczka pieczona :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obilam imieniny
m-c temu tez bylo 10 osob bylo tradycyjnie, zaprosilam na kolacje byly schabowe, zraziki, kotl z piersi z serem(wyszlo ok 22-24 sztuk nie pamietam) do tego byly pieczone ziemniaczki, bigosik, mieszanka salat zielonych, pozniej byl tort i kawa i zimny bufet salatka ryzowa z lososiem, sos tatarski(sal z grzyb/jajkiem/ogor), sledzie w majonezie, faszerowane jajka(12 sztuk/24pol), deska serow, krakersy, chipsy+2 r sosow, orzeszki i morze procentow bo pan bylo tylko 2:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Facetów dużo, to faktycznie mięska różne możesz podac. I na zimno i na ciepło. Flaki, bigos to dobre pomysły. Jakieś sałatki, śledziki, jajka w majonezie, grzybki marynowane, deska serów. Ktoś na Kafeterii podał taki przepis na karkówkę w sosie majonezowym. Jeszcze nie robiłam, ale smakowicie brzmi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 kg karkówki 400g pieczarek 2 duze cebule przyprawy (do karkowki, Delikat do mies, sol, pieprz) 2 łyżki majonezu 200ml śmietany 18% 400g sera żółtego (startego) Karkowke pokrój na plastry takie ok 2cm grube i natrzyj porzadnie przyprawami,po czym odstaw do lodówki na godzinkę. W międzyczasie pokrój pieczarki w grubszą kostkę a cebulę w półtalarki. Karkówkę układaj w naczyniu żaroodpornym pionowo a między kawalkami mięsa ukladaj pieczarki z cebulą i tak na przemian. Potem włóż na godzinę do piekarnika i piecz w 180 st. Po upływie godziny wyjmij z piekarnika, na wierzch wylej wczesniej zmieszaną smietane z majonezem i pozyp serem, zapiekaj jeszcze 10 minut... pyszne!!! i zawsze sie udaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×