Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruba nóóóóga

kozaki na grubą łydkę????

Polecane posty

Gość gruba nóóóóga

mam straszny problem jeżeli chodzi o buty:( mimo iż jestem szczupła (49kg/159cm) mam strasznie grube łydki, moja największa zmora:((( są na prawde grube. w najszerszym miejscy łydka ma 42cm obwodu, w kostce-23.5cm. nigdzie nie mogę dostać kozaków na siebie. może ktoś ma podobny problem i może poradzi mi gdzie mogę zakupic takie buty w siecie, linki do allegro? please!!

Gość ja też, ja też!
niestety ci nie pomogę ale równiez chetnie skorzystam z porad bo mam podobny problem 40 cm w lydce:/

Gość conny
szukaj kozaczków wiązanych z tyłu i z boku zapinanych na zamek... są regulowane, rozwiązują problem gruuubych łydek

Gość gruba nóóóóga
tylko niestety nie są one szerokie w kostce. a i wiązanie czesto konczy sie na przykład po 4 cm. mierzyłam sporo takich i niestety nie zdało to egzaminu. to samo jesli chodzi o te sznurowane. noski są zbyt wąskie i brakuje tych centymetrów:( ale dziękuję za rade:)

Gość conny
to proponuję botki albo saszki które są szerokie na dole

Gość ja też mam grubą łydkę
W zeszłym roku kupiłam w końcu fajne kozaczki, zasuwane po bokach. Na targu kupiłam :D

Gość ja z desperacjoi kupuję
na zamek, zamka nie dopinam i wsadzam na to dluga spodnice, cóz. mam b mała stope i łydki sa relatywnie b grube Nie wiem, co by szkodzilo producentom robic z jakims rozpinaniem z boku.

Gość gruba nóóóóga
dziękuję za linka. zaraz sobie wszystkie poprzeanalizuje:) no własnie co by szkodziło robić ładne kozaczki z gumą dopasowującą sie do nogi? znam bardzo duzo dziewczyn z problemem nie dopasowania. a to za szerokie a to za waskie. czemu tak mało jest tych elastycznych>:(( a jak juz jakieś są to zupelnie nie kobiece :/

A i znalazłam na allegro oficerki które u samej góry mają 42 cm szerokości i gumkę która się rozciąga na 6 dodatkowych cm :D A gumka od góry ma z 10 cm długości :) Tylko skórzane no i cena wyższa

podpowiem coś: 1. buty z regulowanymi klamerkami 2. buty z gumą na całej długości 3. buty marszczone (można opóścić w dół troszkę i wygląda jak specjalnie zrobione, poza tym jesli to skóra to same się automatycznie będą rozszerzać) 4. mozna tez oddać do szewca i on wstawia gumkę zeby buty były szersze

A i mam jedne oficerki z gumy, znaczy na dole jest skórka, ale od kostki się guma zaczyna.... Niby fajne, ale ta guma się ściąga w dół przy chodzeniu strasznie, i w tym miejscu nad piętą się zbiera i obciera :( Ale dziwnie że masz aż 42 cm, ja ważę więcej a mam 44 cm w najszerszym miejscu :/

Gość gruba nóóóóga
erudytka- możesz wrzucic linka do tych kozaków? cena nie gra roli, jestem na prawde zdesperowana:( na własnie łydki mam bardzo nieproporcjonalne do budowy ciała. długo to ukrywałam w szerokich spodniach i chyba znajomi by padli jakby zobaczyli moje łydole xD ale w zime chce miec po prostu ciepełko i marzą mi się fajne kozaczki:(

Gość gruba nóóóóga
lejla83- dzieki. wlaśnie myślalam o tym, żeby kupić takie jakie mi sie podobają i ewentualnie brakuje niewiele do zapięcia, niech mi jakieś kliny wstawi.