Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pierwszamamusia89

Pierwsza ciąża, pierwsze tygodnie obawy i przemyślenia.

Polecane posty

Hej dziewczyny. Mam nadzieję że ktoś wpadnie na mój temacik. Chciałabym żebyśmy tutaj dzieliły sie swoimi przemyśleniami obawami i dręczącymi pytaniami. Jak się w ogóle czujecie, jakie dręczą was dolegliwości a może kiedy minęły. I na kiedy macie terminy :-)

Gość witam kolezanke mam podobnie
Witaj ja sie chetnie dolacze :) dzis jestem 6 tc . :) czulam sie do tej pory swietnie tylko od paru dni juz nie tak bajecznie :( rano sekunde po przebudzeniu az ssie mnie z glodu :O i zaczyna mi bywac nie dobrze :O

termin na poczatek do 13 czerwca mam termin ostatni @-4 wrzesien :)

aaaaa i jakos szybko mi bedzie rosnal brzuch :) juz lekko go widac, tak leciutko boje sie co bedzie pozniej :D za tydz w srode mam wizyte u ginekologa :) napisz cos o sobie jesli tu jeszcze jestes ;)

pierwszamamusia89 - widzę, że my w tym samym wieku o ile ta końcówka to dwie ostatnie cyferki roku ;) Ja mam termin na koniec stycznia, pierwsze tygodnie były bardzo stresujące. Bałam się o maleństwo baaardzo, zresztą do tej pory boję ale jak już czuje kopniaczki to się uspokajam :) Nie jestem z tych co nie kupują wszystkiego aż do porodu i tych które wieżą w każdy zabobon :) Od 14 tc powoli kupuję wyprawkę , a lista zamiast sie kurczy to rośnie :) Ogólnie są to dla mnie wspaniałe chwile , pomimo dokuczających co chwilę dolegliwości ;)

Tak dokładnie jestem rocznik 89. Też miałam na początku wielkie obawy i bałam się o fasolkę. Teraz już mi powoli przechodzi. Objawów jako takich nie mam co mnie cieszy :-) Ostatnia @ miałam 15 sierpnia. Termin na 22 maj. A pamiętasz może do którego tc miałaś bóle piersi. Ja do lekarza ide za 2 tyg. wiem że wszystko będzie dobrze. Na ostatniej wizycie już nawet słyszałam serduszko. Powodzenia dziewczyny. Mam nadzieje, że temacik dalej ciągniemy i będziemy wymieniac sie przemyśleniami.

ja tez sie juz rozgladam to za meblami , ciuszkami , wozkiem :D no ale przez ostatnie dni to lekkie mdlosci czuje :( wogole jakos tak nijak a ja myslalam ze objawy u mnie sie nie ukaza :D nie jest zle , ale ja do tych naleze co nic mnie "bolec nie moze" ani "dolegac "

a z tym baniem sie o ciaze , to ja mialam i to bardzo :O ale jakos teraz mi przeszlo bol piersi ? ja mam lekki :) ogolnie czulam sie jak zawsze , czyli swietnie , no ale od paru dni ... jak juz wyzej pisalam ja jestem rocznik 86 ;)

mysmy chcieli jeszcze troche poczekac :) ale moj postanowil inaczej i tak oto jestem w ciazy :D:P wiec z moje strony wpadka , z jego strony zaplanowane :D eeeeee ja termin na czerwiec wiec jeszcze hoho czasu ;)

No moja ciąża w sumie była planowana. W maju przestałam brać anty z myslą o ciązy a jak to było u was? No i odczekalismy 3 miesiące tak radził gin i przystąpiliśmy do prób ale tak na luzie jak będzie to będzie no i w pierwszym cyklu sie udało :-) mnie piersi raz bola mniej raz mocniej ale tak chyba msi być co?

a ze sie was zapytam w ktorym tc widzialyscie bijace serce? bo ja sie wybieram do ginekologa w przyszlym tygodniu wiec bede 7 + kilka dni czyli poczatek 8 tyg ;) i mam nadzieje ze cos zobacze :)

u nas tez sie udalo za 1 razem ;) choc antykoncepcji zadnej nie uzywalismy , tylko liczylam te swoje dni :P no ale moj kochany postanowil inaczej ;) i tak bedziemy we 3 na lato :)

Ja czekam na brzuszek chciałabym móc się nim już pochwalić. Na razie brzuszka w sumie nie mam, mam wiekszy ale wydaje mi się, że jak narazie to jest wzdęty. Jak u was z pracą. Pracujecie czy jesteście w domu? Czy któraś z was brała anty przed zajściem?

moj brzuszek juz troche tez wyglada jak wzdety nawet mysle ze szybko go bedzie widac , bo ja jestem niskiego wzrostu i szczupla jestem , wiec w grudniu chyba bede juz nosila ciazowki :) ja pracuje , mam wlasna dzialanosc ktora prowadze w domu , i nie mieszkam w pl przed zajsciem nie bralam anty tylko kilka lat temu przez krotki okres :)

Ty się ciesz, że nie masz brzucha :p Ja już mam takiego giganta, że jak jestem ubrana w kurtkę to cięzko mi buta zapiąć :p No i +9kg ehhh.... Co do anty to brałam pół roku 3msc microgynom 3msc plastry evra (dla mnie rewelacja) No i nie pracuję, póki co jestem ubezpieczona w krusie .

pierwszamamusia89 a w ktorym tyg juz jestes?

Gość pierwszamumusia89
Z tego wszytskiego chyba zapomiałam napisać jestem w 10 tygodniu :-)

a ty autorko pracujesz ? studia ? :)

Gość pierwszamumusia89
Początki były nawet śmieszne biegalam co chwilę do kibelka sprawdzac czy nie ma okresu. Teraz się uspokoiłam.

Gość pierwszamumusia89
Byłam zaczerniona nie wiem co się stało... Ja studiuje zaocznie a obecnie jestem na zwolnieniu na którym będę do końca ciąży, ale to skomplikowane.

spokojnie , nie potrzebujemy tu zyciorysu :P moje poczatki zreszta jeszcze sa poczatki ale dzien przed@ to mnie tak bolal brzuch ze myslalam ze wczesniej przyjdzie @ ale nic z tego ;) pozniej wieczorem to takie pragnienie bylo , nawet tego pragnieniem nie mozna nazwac, tak bardzo mi sie pic chialo , tak jakby mi zoladek wysuszyl sie :D

Gość pierwszamumusia89
a jak to jest u was z wypijaniem tych 2 l dziennie bo mi tak lekarz poradził.

ojj ja nie wiem czy wypijam 2 l ale moze z 1,5litra nie wiem pije wtedy kiedy mi sie pic chce ale 4 herbaty , plus wode moze bedzie cos ponad litr :)

PIERWSZAMAMUSIA89- źle wpisujesz nazwe użytkownika i dlatego nie masz teraz zaczernionego przyjrzyj się ;) Co do picia to ja jestem w stanie wypić nawet 3 l dziennie więc u mnie to nie problem...wodę kupujemy zgrzewkami...

Gość pierwswzamamusia89
Hej jest tu jeszcze ktoś??