Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskadupka

Czy jak zarzyję napar z 16 senesów to coś mi się stanie?

Polecane posty

Gość bedziesz laksowac przez 2 dni
5 wystarczy wiem po sobie:D

Gość ciekawskadupka
ścieram chusteczką do pupy niemowlaka 16 sedesów w mackdonaldzie na centralnym po czym wyscikam co zebrałam i zasysam przez wykałaczke :classic_cool:

Gość ciekawskadupka
się ostro przeczyścić!:D

Gość to proste, to
wysrasz wątrobę lub wypadnie ci odbyt Najbardziej typowym objawem jest pojawienie się wypadniętego odbytu lub odbytnicy, który w początkowych stadiach choroby występuje tylko po oddaniu stolca, a później, w miarę jej postępu zdarza się nawet po niewielkim skurczu mięśni brzucha, na przykład w trakcie kaszlu czy kichania. W zaawansowanym stadium pozostają one stale na zewnątrz otworu odbytu. W przypadku wypadania odbytu długość odcinka wypadniętej błony śluzowej zwykle nie przekracza 3-4 cm, zaś jej fałdy układają się promieniście wokół otworu odbytu. Wypadnięta odbytnica jest zwykle dużo dłuższa z charakterystycznym okrężnym układem fałdów. Często wynicowana błona śluzowa ma postać miękkiej, obrzękniętej, czerwono-sinej, bezkształtnej masy lub guza, stąd jednoznaczna identyfikacja wypadniętego odcinka jelita może być trudna i wymagać badania przez lekarza-specjalistę Typowym objawem wypadania odbytu lub odbytnicy jest również nietrzymanie gazów i stolca, który regularnie brudzi bieliznę chorego Wypadnięta na zewnątrz ciała błona śluzowa ulega stale narastającemu obrzękowi, a na jej powierzchni stopniowo pojawiają się niewielkie uszkodzenia owrzodzenia, z których często sączy się krew lub wycieka przezroczysty śluz W takim stanie pojawiają się silne bóle przy oddawaniu stolca, co w połączeniu z ciągle zabrudzoną bielizną jest dla chorych bardzo uciążliwe