Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkisdf99fd

KTO Z WAS REJESTROWAL SIE W URZEDZIE PRACY PO SKONCZENIU STUDIÓW???PLISS POMOCY!

Polecane posty

Gość kkisdf99fd

obronilam sie w lipcu ale potem za granice wyjechalam dorobic sobie cos bo mialam okazje i dopiero teraz chce sie zarejestrowac w bezrobociu bo nie mam ubezpieczenia. mam skonczone studia a wczesniej szkole policealną i mam dwa dyplomy technika tez oprócz studiów...blagam powiedzcie mi co mam wziać jak ide na rejestracje ?? mam wziac wszystkie dyplomy czy tylko ostatni>? i na czym polega ta rejestracja.. czy tam mozna klamac jak pisze sie gdzie sie wczesniej pracowalo???na przyklAD JA ROBILAM NA CZARNO I NIE WIEM JAK MAM TO NAPISAC TAM TEJ PANI W REJESTRACJI,..

Gość ja spie z dwoma :)
najlepiej wejdz na strone internetowa swojego up i zobacz jakie dokumenty sa potrzebne :) lub zadzwon, nie wspominaj o pracy na czarno lepiej :)

Gość kkisdf99fd
TO ZNACZY ZE NIE MOGE TAM KLAMAC ZE GDZIES PRACOWALAM JAK NIE PRACOWALAM ?

Gość masz szansę sprawdzić
ot chyba durnie kończą dziś studia...

Gość kkisdf99fd
NIGDY NIE BYLAM W URZEDZIE PRACY....DLATEGO PYTAM O TAKIE PIERDOLY...:(

Gość GOSIKOL
pytasz idiotko czy mozesz wpisac ze pracowals na czarno za granica??? ja pierdole ty łopatologie stosowana studiowalas???????????

jeśli robiłaś na czarno to nie zgłaszaj bo zapytają o świadectwo pracy dwa powinno się wziąć dyplom magisterki/licencjacki, świadectwa ukończenia dodatkowych kursów i szkół których ukończenie daje konkretne zawody (czyli technika i zawodówki)

Gość kkisdf99fd
DZIEKI LEVIATAN NIE PYTAM CZY POWINNAM WPISAC ZE PRACOWALAM NA CZARNO TYLKO CZY MOGE SKLAMAC ZE PRACOWALAM GDZIES DORYWCZO ??ROZUMIECIE?ZEBYM MIALA WIECEJ NAPISANE..BO TO WIĘKSZE DOSWIADCZENIE SIE ZAWSZE LICZY.. ILE TRWA TAKA REJESTRACJA?

DOKUMENTY DO REJESTRACJI: 1. Dowód osobisty lub inny dokument tożsamości (np. ważny paszport oraz zaświadczenie potwierdzające zameldowanie). 2. Świadectwo ukończenia szkoły, dyplom, zaświadczenia o ukończonych kursach lub szkoleniach (kserokopie i oryginały do wglądu). 3. Świadectwa pracy (kserokopie i oryginały do wglądu). W przypadku wykonywania pracy w niepełnym wymiarze czasu pracy zaświadczenie o wysokości osiąganego wynagrodzenia oraz odprowadzaniu składek na ubezpieczenie społeczne i Fundusz Pracy. 4. Dokumenty o przeciwwskazaniach do wykonywania określonych prac jeżeli taki został wydany (kserokopie i oryginały do wglądu). 5. W przypadku osób rejestrujących się po zakończeniu działalności gospodarczej zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej i decyzja o likwidacji tej działalności (kserokopie i oryginały do wglądu) oraz zaświadczenie potwierdzające okres opłacania składek na ubezpieczenie społeczne z tytułu jej prowadzenia. 6. W przypadku osoby rejestrującej się po odbyciu zasadniczej lub kandydackiej służby wojskowej - książeczka wojskowa (kserokopia stron potwierdzających odbycie służby wojskowej i oryginał do wglądu). 7. W przypadku osób rejestrujących się po świadczeniach rentowych - zaświadczenie o okresie pobierania renty z tytułu niezdolności do pracy lub renty szkoleniowej wydane przez ZUS oraz orzeczenie komisji lekarskiej o uzdolnieniu do pracy. 8. W przypadku osób rejestrujących się po okresie wykonywania pracy w ramach umowy zlecenie lub umowy o dzieło zaświadczenie o okresie wykonywania tej pracy, a w przypadku osiągania w okresie jej wykonywania co najmniej minimalnego wynagrodzenia zaświadczenie o wysokości osiąganego wynagrodzenia za poszczególne miesiące. 9. W przypadku osób uprawnionych do renty rodzinnej decyzja (kserokopie i oryginały do wglądu) lub zaświadczenie o wysokości pobieranej renty. 10. Osoba będąca posiadaczem gospodarstwa rolnego, współmałżonkiem właściciela lub domownikiem, powinna posiadać wiedzę na temat powierzchni tego gospodarstwa wyrażonej w ha przeliczeniowych oraz obowiązku podlegania ubezpieczeniu społecznemu rolników jako domownik lub współmałżonek. 11. W przypadku osób rejestrujących się jako poszukujący pracy - dokument potwierdzający przyznanie świadczenia rentowego lub aktualny odcinek renty, umowa o pracę, umowa zlecenie lub umowa o dzieło, zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, zaświadczenie o kontynuacji nauki w systemie stacjonarnym, itp. Osoby rejestrujące się z prawem do zasiłku dla bezrobotnych proszone są o doręczenie numeru indywidualnego rachunku bankowego. Przed rejestracją prosimy o zgłoszenie się w Informacji

Jeśli pracowałas na czarno to nie możesz tego wpisać, ponieważ potrzbne jest okazanie swiadectwa pracy ;> Dlatego też nie możesz sciemniać ;> Rubryke też pozostawiasz pustą a ze soba bierzesz dyplom ukonczenia osatniej szkoły, w Twoim przypadku wziełabym też dyplom technika. Tam też powinna być pani która w razie watpliwości ci pomożę.

Gość kkisdf99fd
DZIEKUJE RYBKI KOCHANIE;)