Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłuktluk puk

heeeeeeelp ludzie-czy to możliwe?

Polecane posty

Gość tłuktluk puk

Czy można być totalnym tłukiem i nie móc nauczyć się ani jednego języka obcego?? kurcze tyle razy się zabieram za np. angielski ale kończu się na wbijaniu słówek, po dwóch tygodniach nic z tego nie pamiętam.Mam wrażenie, że moja pamięć wogle nie działa. Jak już się czegoś nauczę to w momencie kiedy mam użyć danego słowa mam czarną dziure. Patrze na znajomych mówiących biegle w tym języku i mam wrażenie, że dla mnie jest to nieosiągalne.....

Gość kopkop
Patrze na znajomych mówiących biegle w tym języku aby naprawde nauczyc sie jezyka, trzeba mieszkac za granica i byc zmuszonym do uzywania go 24h na dobe. W Polsce mozna co najwyzej wykuc gramatyke i troche slowek, ale to nie ma nic wspolnego z naturalnym, plynnym wyslawianiem sie. Twoi znajomi na bank nie mowia biegle, po prosut nie znasz jezyka i nawet jak powiedza jakas bzdure, to ci sie wydaje, ze super mowia

Gość tłuktluk puk
Nie chce być amebą:D znacie jakiś sposób na naukę ? Wiem ,że to wymaga wysiłku i czasu i nie oczekuję jakiejś złotej recepty ale to co jest ze mną to jest jakiś dramat. Bardzo bym chciała się nauczyć porozumiewywać swobodnie po angielsku a to co mam na studiach np. polega na ryciu na pamięć słownictwa. Uczę się szybko ale za jakiś czas nie pamiętam nic. Nie mówiąc o tym ,że nie potrafię tego wszystkiego składać w zdania i tworzyć płynne wypowiedzi.

Gość tłuktluk puk
kop kop -pewnie masz racje.. tylko cholera ja nawet nie umiem takich bzdetów gadać jak oni:(

no to idź na studiach na fakultatywny lektorat, ręczę Ci, że masz taką możliwość. Nawet, jeżeli to uczelnia prywatna, możesz dogadać się z jakimś profesorem, który wykłada na państwowej i Cię wkręci. Na lektoracie tylko napierdalasz. Jak Ci będzie zależało, to się będziesz odzywać, aż z czasem przestaniesz kaleczyć.