Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaproszony gość

ile dać na chrzściny?

Polecane posty

Gość zaproszony gość

ile waszym zadniem powinni dać chrzestni dla dziecka a ile inni goscie np: dziadkowie, dalsza rodzina? zupełnie się nie orientuję

Gość smrodek
Hmm ja jako chrzestna kupuję pamiątkę chrztu, srebrne coś (jeszcz enie wiem czy medalik, łyżeczke czy grzechotkę itp), jakąś fajną zabawkę (być może karuzela do łóżeczka lub huśtawka) i byc może ubranko do chrztu. W zalezności ile mnie to wszystko wyniesie, to dołożę jeszcze pieniądze

Gość kozibonk
mama chrzestna- 300zl tato chrzestny-400zl dziadek z babcia- 300zl dziadek bez babci ( bo uamrla np.)- 200zl babcia bez dziadka (bo umarl mp.)- 150-200zl inni goscie (od 18 roku zycia)- od 80-150zl

Gość zaproszony gość
a jeśli rodzice nie chcą prezentów tylko kase to co robić? niby nasza sprawa ale jak ktos nie ma zabardzo na wystrzały a prosi o kasę to chyba wypada wziąć to pod uwagę, ja myslę że jakies 200 zl wystarcza jak na chrzciny

Gość kozibonk
mama chrzestna- 300zl tato chrzestny-400zl dziadek z babcia- 300zl dziadek bez babci ( bo uamrla np.)- 200zl babcia bez dziadka (bo umarl mp.)- 150-200zl inni goscie (od 18 roku zycia)- od 80-150zl

Gość zaproszony gość
zgadzam się z tym cennikiem, myslę że to rozsądne ceny :) dziękuję

Gość banda kretynów
pytaliście się dziecka czy chce być chrzczony?no pewno nie,bo sie nie da,więc po co go na siłe chrzcić?pełnoletni nie jest,po co mu krzywdę robic?co to jakas taśmowa produkcja katoli,czy co

Gość lejdikaffka
zalezy tez do kogo cyz do koleznaki czy siostry czydalekiej rodziny... ja siostrzenicy dalam 400 zł i złote kolczyki za 300, chrzestnny dal 200 euro