Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juhygkuygku

RAM (pamięć) 3 a 4 giga- to duża różnica?

Polecane posty

Gość juhygkuygku

używam laptopa do gg, nk, stron internetowych- nie robię nic nadzwyczajnego ps. ile posłuży mi laptop który ma 3 RAM (czyli za ile lat będzie na tyle "słaby" że zobaczę koło zegarka "za mało pamięci wirtualnej"?

Gość dzifny
3 a 4 niewielka do zwykle uzytku, nawet nie zauwazysz

Gość Rum-cajs
4 giga pamięci gdy korzystasz z tak zwanego łącza GPRS to jest sporo , przy łączu internetowym ilóść pamięci ma wielkie zadanie a w tym czasie praktycznie procesor idzie spać, więc 4 giga pamięci - warto w to wejść :)

Gość mam trochę sporo wartych
rum-cajs, a weź no mi wyjaw, bo nie kumam... w dzisiejszych czasach łącze GPRS w sieciach bezprzewodowych jest standardem, nie ma już w zasadzie komutowanej transmisji danych, znaczy jest ale nie używa się, czym się więc różni łącze gprs od internetowego jeśli gprs to jest transmisja danych stosowana przy połączeniach z internetem????????????????

naprawdę nie pojmuję tego, przecież do transmisji danych i tak nie korzystasz z jakichś tam systemowych aplikacji a z programu (z reguły) dostarczonego przez usługodawcę, gdzie pamięci do takich programów naprawdę nie trzeba dużo! to jak przy takim łączu ma znaczenie czy to 3 czy 4 GB?

GPRS czy tam UMTS czy WCDMA czy HSPA... jeden pies, chodzi o pakietową transmisję danych oczywiście