Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JaneWest

Luteina na wywołanie okresu, a ciąża

Polecane posty

Witam Was, bardzo proszę o radę bardziej zorientowane Kobietki. Problem jest taki, że po odstawieniu pigułek miałam problemy z okresem, poszłam po 3 miesiącach czekania do Gin, dała Luteinę na wywołanie, po badaniu stwierdziła , że śluzówka, "aż się prosi o złuszczenie." Wczoraj był ostatni , siódmy dzień brania Luteiny, ale był też stosunek, który był bez zabezpieczenia żadnego... Zaraz przed wzięciem ostatniej dawki Luteiny. Wiem tez, że Luteinę stosuje się gdy ktoś stara się o dziecko, i teraz moje pytanie brzmi: czy mimo, że nie miałam okresu, Pani Gin stwierdziła, że zbliża się wielkimi krokami to czy byłam wtedy płodna? I czy branie Luteiny może jakoś "pomóc" w tym, że zaszłam?? Bardzo proszę o odpowiedź... mam mętlik w głowie.

Gość mogłaś2356
jasne ze mogłaś zajśc moja znajoma tak miała brała luteinę na wywołanie okresu kochała się i teraz nasze dzieci chodzą do jednej klasy:D Luteina podtrzymuje ciąże pomaga w zajściu...

Gość parowóz_1234
Luteina nie pomaga zajść w ciążę. Luteina pomaga ciąży która już jest żeby mogła się utrzymać, a kobiecie która nie jest w ciąży powinna wywołać miesiączkę poprzez podniesienie poziomu progesteronu . Więc jeśli już byłaś w ciąży i dlatego nie masz miesiączki to po Luteinie jej nie dostaniesz tylko jeszcze pomożesz ciąży się utrzymać. Jeśli w ciąży nie byłaś to po Luteinie ten okres powinien wystąpić , chyba, że masz jeszcze inne przyczyny zaburzające twój cykl płciowy, np niedoczynność tarczycy i inne