Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Opłata za prąd - co jest grane???Pomożcie

Polecane posty

Witam, mam do zapłacenia gigantyczny rachunek za prąd i aż nie moge uwierzyc w to ze to wszystko jest faktycznym stanem rzeczy. Jest to zliczenie kosztów prądu za okres wrzesien 2009 - wrzesien 2010....dodam ze opłacam prad regularnie co miesiac: ok 80 zł miesiecznie... Rozliczenie roczne za rok wrzesien 2008 - wrzesien 2009 - stan 15 tys jednostek....za rok 2009-2010 - stan 17 tys...wiec ok, w ciagu roku ok 2000 zuzycia...a teraz od 29 wrzesnia 2010 do dnia dziseijszego stan juz ponad 19 tysiecy.... O co w tym chodzi, nie stac mnie na zapłatę ponad 500 zł zaległosci?moge sie jakos odwołac czy cos?

Gość ankkaaaaa
80 na miesiac , to bardzo malo placilas, i teraz wam naroslo, idz do elektrowni moze ci na raty rozloza

Byc moze,ale tak samo płaciłam w zeszłym roku i nie mialam zadnej niedopłaty.... NIe kupiłam zadnego nowego sprzetu elektrycznego ani nic z tych rzeczy

Gość wertgh
jedynie można prosić o rozłożenie na raty odwołać nie ma się od czego, bo to odczyt z licznika

Prąd podrożał, ale dziwi mnie to że w ciągu miesiąca stan licznika wzrósł o tyle co dotąd w ciągu roku :o Zwróciłabym na to uwagę w elektrowni, że dziwne że tak dużo jak żadne sprzęty więcej nie zostały dołożone, powinni przysłać techników i sprawdzić czy miernik dobrze działa i czy nikt Ci się nie podpiął.

Gość poproś pisemnie
o sprawdzenie licznika, bo w miesięc wykazał roczne zużycie. mają obowiązek sprawdzić. Jeśli licznik będzie zepsuty proś o szacowanie zużycia na podstawie poprzednich lat Uwaga: panowie energetycy lubią się bawić przytykając neodymkę do licznika. Po usunięciu licznik pokazuje jakieś kosmiczne zużycia (przyspiesza), ekspertyza pokazuje rozmagnesowanie licznika, a ...energetyka nakłada na ciebie karę za kradzież prądu. Jak nie zapłacisz sprawa trafia do sądu i wtedy dopiero zwykle energetyka proponuje ugodę...

No bo popatrzcie same, wrzesien 2009 był stan licznika na 15 tys, wrzesien 2010 17 tys, i nagle w pazdzierniku 2010 19 tys? Tak jakby pobór prądu był 12xwiększy niż zwykle :o

Gość gtfghhhg
zgłos to koniecznie bo mozliwe ze ktos Ci sie podpiął albo był zły odczyt lub błąd systemu, naprawde takie rzeczy sie zdarzają nic nie płac tylko idz szybko to wyjasnic

Gość poproś pisemnie
aha - zgłoś problem (KONIECZNIE NA PISMIE!!!) jak najprędzej, bo panowie z energetyki mają jakieś premie za złapanie złodziei i dlatego się 6tak bawią :P