Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę być jak lód

Jak nauczyć się panować nad emocjami? Pomocy

Polecane posty

Gość Chcę być jak lód

Często "wybucham". Z zazdrości,z tego,że jestem ewidentnie olewana,z tego,że wiecznie słyszę,że nie jestem taka i siaka:( Z tego,że ignoruje się moje zdanie i,że zawsze jest ono "kretyńskie". Nie potrafię już tak dalej żyć:( Jak stać się zimną?

Gość brzokwineczka.;.;.;..;.;..;.;
przez kogo tak sie czujesz?

Nie chciała byś być tak zimna. Jak taki byłem i przez to spierdoliłem kilka najważniejszych w życiu rzeczy. Włącznie ze spowodowaniem śmierci co najmniej jednej istoty tym, że nic nie czułem i byłem taki !

Byłem taki, i wtedy mógłbym wyeliminować każdego bez żadnego uczucia jeśli miał bym tylko dobry powód. Mogłem kogoś skrzywdzić i nic. Aż pojawiła się taka jedna, pokochałem ją i myślenie mi się zmieniło. Niestety raz że, za późno nauczyłem się kochać naprawdę (wcześnioej chodziło mi tylko o zabawę i seks), a dwa... zachowała się tak, że zeszłem znów na złę drogę w innych kwestiach...

Gość Ośle znów zaczynasz
13:50 [zgłoś do usunięcia] zawsze szczery bredzisz kretynko dziwny jest ten swiat

Gość Balerinka <
ShadowSilencer co to znaczy ze (zachowała się tak, że zeszłem znów na złę drogę)co takiego zrobila ?

Balerinka < ShadowSilencer co to znaczy ze (zachowała się tak, że zeszłem znów na złę drogę)co takiego zrobila ? Długofalowa manipulacja i sterowanie uczuciami max/min, destrukcja uczuć i postaw moralnych, brak zachamowań, skrajne emocje, szok, trauma. Wykorzystanie wszystkiego czego się o mnie dowiedziała jak się otworzyłem przed nią w pełni. Rozpieprzenie psychiki. Wszystko z uśmiechem na jej twarzy, brakiem jakichkolwiek wyjaśnień dlaczego czy poczucia jakiejkowleik winy czy żalu. Celowo i z premedytacją. Efekt. Zrobiłem kilka złych rzeczy, których już nie cofnę, potem chciałem ze sobą skończyć.

Po wszystkich działaniach odeszła do innego i nawet nie chciała ze mną rozmawiać kilka minut czy cokolwiek tłumaczyć co pogłębiło stan niestety.

Gość nadal jestescie razem?

Gość i dobrze sie stalo
uwolniles sie z tosycznego zwiazku

Pasowało by abym był w takim stanie jak kiedyś. Nic by mnie to nie ruszyło tylko przy pierwszym takim działaniu dziewczyna dostała by ostrzeżenie zjebą, a po drugim dostała by w twarz, kopa w dupę i serię "miłych słów" na dowidzenia. Ale byłem zakochany więc wszystko leciało wprost w serce i umysł jak woda w gąbkę. Bolało, że tych kilka złych rzeczy potem zrobiłem wbrew sobie na fali zniszczonej psychiki i masy myśli i uczuć, które się uwolniły niekontrolowanych.

Gość i dobrze sie stalo
podoba mi sie jak piszesz, mam nadzieje ze ci sie ulozy w zycu uczuciowym

Nie jesteśmy razem, nie widujemy się, a jej się coś w główce poprzestawiało. Niestety we mnie taka rana zostanie już na całe życie od jej działań oraz od tych rzeczy które zrobiłem później krzywdząc samego siebie.

Gość i dobrze sie stalo
dziewczyna miala problemy ze soba , ktore odbily sie na tobie

A do tego mam przestawione uczucia w stosunku do dziewczyn przez nią zupełnie zatraciłem umiejętność odczuwania czegokolwiek dobrego do dziewczyn. Nie chciał bym wrócić do tego co było kiedyś czyli bycia jak lód.

Bycie jak lód ma swoje plusy - przez kilka lat nie poleciała mi ani jedna łza i niczym się nie przejmowałem za bardzo. Ale taki stan jest zły i autorce go nie polecam bo wiem czym to grozi !

Gość pełnomocnikzkrainyozz
Może udaj się do jakiegoś psychoterapeuty. Psychoterapia metodą Gestalt albo Behawioralną mogła by Ci pomóc w poradzeniu sobie z emocjami. Ale może winne są też hormony, wiek? A nawet zanieczyszczenie powietrza - jeśli jesteś z dużego miasta, np. takiego jak Kraków, to zanieczyszczenie też może mieć zły wpływ na Twoje emocje.

Gość i dobrze sie stalo
zabiles w sobie same najlepsze uczucia, umarla najpiekniejsza częśc ciebie

Jestę dorosłym mężczyzną i muszę sam sobie poradzić z problemami,nie uciekać od nich, w używki czy psychologów itp. Odbudowałem sobie podstawy funkcjonowania. Postaram się przywracać wyższe funkcje. Najlepsze uczucia i najpiękniejsza część mnie też się boję, że zostały bezpowrotnie zniszczone. Ale nie zrobiłem tego sam tylko niestety dokonała tego ta którą pokochałem. Na razie więc chcę być sam, ale postaram się nie zamienić psychiki w zimny lód.

Gość i dobrze sie stalo
szkoda ze na swiecie jest malo takich osob jak ty, bo moze wtedy ten swiat bylby piekniejszy , duzo szczescia Ci zycze i nie zatracaj sie w tym wszystkim

Musiał bym chyba spotkać jakąś super dziewczynę, której dotyk, głos, szept i ciepło, dusza, umysł będą w stanie mnie opanować. W tym momencie w sercu czuję czasem, że kobiety po prostu bym zagryzł bez uczucia...

Gość i dobrze sie stalo
spotkasz bo na taka zaslugujesz.... a skad jestes nieznajomy?

Gość i dobrze sie stalo
przesylam buziaka dla Ciebie ShadowSilencer jestes b. wartosciowym facetem