Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba snisz

jak wygląda to KTG? Mam dużego dzieciaka chyba ;p

Polecane posty

Gość chyba snisz

na poczatku 33 tygodnia wazyl 1907g, potem w 34 juz 2330 g... teraz jestem na poczatku 38 i boje sie ze nie bede w stanie go urodzic jak tak szybko rosnie to juz moze 4 kg waży? jutro idę pierwszy raz na KTG, nie wiem jak to wygląda może ktoś mi powie? czy to pokaże wzrost i wagę dziecka?

Gość czasami trzeba............
hehe wzrost?? wage?? ktg pokaze ci tetno dziecka...bedziesz slyszala jak bije jego serduszko i czy masz skurcze.... obwiaza cie na brzuszu dwoma pasami i tyle... a co do wagi spokojnie...moj w 28 tyg. wazyl 1500g w 34tyg. 2300 a urodzilam synka o wadze 2650

KTG ? chyba usg:) moj tez tak rosł w 32 - 2000 w 34 -2500 w 36-3000 a w 39 urodził sie 3600

Gość chyba snisz
agata bb: nie, nie usg tylko KTG ;) a dlugo trwa takie badanie?

Gość czasami trzeba............
30 minut

jesli chodzi o tetno dziecka to tak ktg:) to badanie trwa okolo 25 - 30 min . le3zysz przypinaja cie pasami i mierza tetno dziecka:)

jak chcesz to daj maila to wyśle Ci moje zdjęcie jak leże przywiązana w czasie KTG, to zobaczysz jak wygląda.

Gość mamulllla
Urodzisz, urodzisz, może cię porozrywa w każdą stronę, ale to nikogo nie obchodzi, lepiej sie nie zgódź na poród takiego "klocka"

mamullla -- ja urodziłam "takiego klocka" ważącego 4515 i jakoś mnie nie porozrywało. Po za tym nawet jak będzie duże, to jak ma się nie zgodzić?? powie "dziękuję, ale ja rezygnuje, nie chce rodzić takiego klocka" haha nie bądź śmieszna

Gość mamulllla
to się daje w łapę i cc a nie narzeka potem że nie trzyma moczu i innych rzeczy to nie są żarty! wiem co mówię, lepiej dmuchać na zimne niż mówić że jakoś to będzie a co jak się dziecko zaklinuje? vacum? dziękuję!, mam koleżankę która miała vacum i 3 lata z dzieckiem na rehabilitację jeździ już nie mówię o jej porozrywaniu

ja bym sie bała urodzić 3 kg dziecko a co dopiero 4,5 !!! mam kolezankę ktora urodziłą 4 kg dziecko i plakało plakało cały czas , darło sie okropnie a co sie okazało??? lekarze by go urodziła złamali mu 2 obojczyki!!!

jeszcze zależy czy dziecko jest długie czy nie, bo jak okrągła piłeczka to pewnie że może się zaklinować ale jak długie to ja nie widze problemu. Ja nie mam problemu z nietrzymaniem moczu, nie mam wiadra zamiast cipki, a córcia ma już prawie dwa lata. Jestem w ciąży i w lutym urodze drugie. I z własnej woli nie zdecydowałąbym się na cc.