Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość civika

Was też wkurza gdy podajecie komuś rękę a ten ktoś wam jej nie ściska?

Polecane posty

Gość civika

Dla mnie to brak szacunku i lekceważenie. Ja mam wpojone że trzeba ścisnąć dłoń porządnie a nie podać jakiegoś flaka, bezwładną dłoń ;/ Zazwyczaj gdy ktoś mi tak poda dłoń, to już nie ma szans żebym się z nim lepiej zaznajomiła. Po prostu ja nie chcę. Wam też to przeszkadza?

Gość masz gówniane problemy
nie

Gość fgfgfgfterere
a poc o ma sciskac to zarazki . mozna powiedziec czesc

Gość izulaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tez wkurza mnie to strasznie. jak bylam ostatnio na rozmowie o prace to pani kierownik mi podala i nie uscisnela, a moze chciala mnie sprawdzic? podobno po uscisku dloni poznaje sie czlowieka.. tak slyszalam :-P

Gość civika
moi znajomi wszyscy to takie osoby które przy zapoznaniu uścisnęły mi dłoń. po prostu to się czuje czy ktoś chce cię poznać czy nie. ale ja nawet jak kogoś będę widzieć pierwszy i ostatni raz uściskuje dłoń. nie wyobrażam sobie tak zlekceważyć drugiej osoby.

Gość jestem w tym dobra czochraj
no :o to przykre...ja lubie jak ktoś ma ciepłą dłoń i mi moją przytrzyma chwilę i patrzy w oczy

Gość gambikkkkaaa
mnie też to wkurza. niektórzy robią wielką łachę wyciągając dłoń :O

Gość onanistsci grzesznicy
niektórzy ściskają cąły dzien penisa to potem nie ma sie co dziwić że mają flaka zamiast uścisku

Gość Caffe Jesienią
może uścisnę dłoń o 15:30 to wma powiem;) faceci mają inny uścisk niż kobiety:) Kobiety często podają flaki.

Gość autorko w tym sezonie
ściskanie dłoni jest passe :classic_cool:

Gość Caffe Jesienią
czemu ? passe? W biznesie ludzie nadal się ściskają:) Nie obejmują;)

Gość wygląda na to że z kultura
różnie z tym bywa. Flaka nie lubię, ale były narzeczony tak ściskał, że mało nie połamał mi kostek w dłoni :) Więc nie wiadomo co lepsze...

Gość mnie to wkurza
zazwyczaj robią tak laski, ja też jestem laską ale zawsze ściskam. Nie lubię ludzi z flakiem zamiast uścisku.

Gość wygląda na to że z kultura
nie znoszę też jak ktoś całuje podaną dłoń ciągnąc ją do góry i obśliniając :(

Gość Caffe Jesienią
a ja lubie pocałunek w dłon;) raz mnie pan obslinił:P..Pan dyrektor;)

Gość bo kobietom się ręki
nie ściska. taka wyczulona na grzeczności a nie wie :classic_cool: zresztą obściskiwanie się z ludźmi jest fujjjjjjj niewiadomo co oni tymi rękami robili. WIesz, że 90% facetów nie myje rąk po wyjściu z wc :O. Super tak obściskiwać kolesiom ręce jak tam są kawałki kupy i kropelki uryny albo jeszcze sobie rano robili dobrze i też nie umyli :O fujjjjjjjjj

Gość cynik TY
a Wy kobiety lubicie jak facet ściska Wam dłoń dość mocno (choć nie tak mocno jak innemu facetowi) czy podaje dość delikatnie, tak by nie sprawić Wam bólu? A ogólnie podoba Wam się jak facet całuje w rękę?

Gość flan dlon
ja mam flaka :/

Gość sekrretara
Mnie to jakos bardzo nie przeszkadza, ale od razu taka osoba ma u mnie minusa. Bo mam wrazenie, że nie chce mnie poznac, więc mnie tez nie zależy. Co do tego sciskania reki kolegom, a kobiecie nie - tez mi sie to nie podoba, ale myslę, ze taki facet po prostu nie chce popełnić jakiejs gafy, nie wie, czy kobiecie sie ściska rekę, czy nie, więc woli nie, zostawia to jakos w powietrzu i w sumie sprawa jest taka niezałatwiona. Ale nie posądzałabym od razu o brak szacunku. A odnosnie pytania, czy facet ma kobiecie mocno scisnąć rękę, czy lekko - dla mnie ogólnie uscisk nie ma byc demonstracja ścisku, że oto "tak umiem ścisnać" - ma byc konkretny, nie flakowaty, taki dosć soczysty, ale nie miażdżący. Miażdżący uscisk moim zdaniem świadczy o potrzebie dominacji, coś na zasadzie "wygrał ten, kto zmiażdżył drugiemu rękę"

Gość uscisk dloni spoconej
A ja sie przyznam, ze ja wlasnie podaje flaka, bo... dlonie mi sie poca! Po prostu sie wstydze uscisnac komus, zeby ktos pozniej wycieral w spodnie moj pot. Tak w ogole dlonie mi sie nie poca, ale wlasnie gdy poznaje nowych ludzi, to dlonie mam jak wyciagniete spod kranu... Wstyd! Dlatego wole nie podawac reki, a jesli juz, to delikatnie scisne, zeby tylko poczul moje palce, ale nie srodek mojej dlonil

Gość aha i achh
zimnym bezwładnym flakom mówie zdecydowane nie :D

Gość sekrretara
no to tez jest jeden z powodów :) Spocone dłonie. Kiedys tez mi sie pociły ręce, zwłaszcza jak wiedziałam, że bede musiała komuś rekę podać; nienawidzilam wtedy tego zwyczaju koscielnego - sciskania sobie rąk na "znak pokoju" (teraz tez tego nie lubie, ale ze względów higienicznych, bo mam podejrzenie, ze wielu ludzi nie yje rąk, jak skorzysta z wc; dłonie mi sie juz nie pocą)

Gość gość
Mnie proszę nie ściskać, bo mam Zespół cieśni kanału nadgarstka...