Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z okolic bydgoszczy

Czy 8miesięczne dziecko może...

Polecane posty

Gość z okolic bydgoszczy

pić wodę żywca niegazowaną smakową? Bo niby taka zdrowa, a jednak konserwanty ma. Mam dość tych herbatek Hippa czy Bobovity. Jak gdzieś jedziemy to wystarczyłoby zabrać butelkę wody żywca i nie martwić się o resztę. Woda nie jest tak słodka jak herbatki, więc plus dla niej. Szukam kogoś kto już praktykuje coś takiego. Nie wiem czy brzuszek małego nie będzie bolał. Dodam, że jego brzusio jest dośc wrażliwy na nowości...

Gość z okolic bydgoszczy
?

Gość Żadna woda smakowa nie jest
zdorwa, a żywiec 9smakowy czy też nie) to już w szczególności :O

Gość z okolic bydgoszczy
czystej nie wypije, jest przyzwyczajony do słodkiej herbatki, drugie dziecko a tu taki błąd... No a herbatkę można na takiej czystej wodzie zrobić? Czy też rzeba przegotowywać?

Gość naewaniecgry
Głupia babo jestaś Sama zatruwaj swój organizm tym sztucznym gównem smakowym a nie malenkie dziecko Debilna krowa

Gość 67yuhj,
lekarze twierdzą,że wodę mineralną i tak trzeba przegotować przed podaniem.JA unikam wszystkiego co ma konserwanty,nawet kisiel znalazłam bez konserwantów.Moje dziecko ma 10 miesięcy

Gość myślę że nic mu nie będzie
podaj mu odrobinkę tej wody i obserwuj: jeśli dziecko nie dostanie uczulenia, biegunki itp. to znaczy, że możesz stopniowo mu tę wodę wprowadzać. Wiadomo, że prawie wszystko, co jemy zawiera konserwanty, sztuczne barwniki i raczej trujące to nie jest, jeśli się nie przesadza.

A ja brałam zwykłą przegotowaną wodę, dodawałam odrobinę cytrynki, parę kropel i taką lemoniadkę podczas upałów podawałam. A te smakowe wody są OKROPNE.

Gość major grad
jeszcze ją wyzwijcie od kurew i szmat pewnie szlag go nie trafi ale moze zacznij stopniowo odzwyczajać od tej słodkiej herbatki

Gość naewaniecgry
Co za kretynki Tak jasne podawajcie tak malym dziecia te onserwanty A pozniej piszcie moje dziecko ma alergie DEBILKI

Gość Indra87
O matko kochana juz nie przesadzajcie! W koncu to tylko woda. My jestesmy po czernobylu, wychowywani w PRL-u i jakos zyjemy, a teraz cos ludzie zaczeli szalec na punkcie zdrowej zywnosci i sterylnych warunków. Co prawda najlepiej jakby maly pil zwykla czysta wode ( i czesto male dzieci ja wola od soczków i herbatek), ale jak mu dasz ta smakowa to napewno nic mu nie bedzie.

Ja też wielką orędowniczką sterylności nie jestem - młode jedzą z podłogi, jeśli im coś upadnie, śpią w symbiozie z kotami i jakoś nikomu nic nie jest. Ale pewnych wymogów przestrzegam - takie coś jak te smakowe wody nie nadaje się dla malucha. Mnie samą po tym żołądek boli. Takie rzeczy są niezdrowe zwłaszcza dla brzuszków.

Gość kontuzja łokcia
przegotowaną wodę z miodem

Gość z okolic bydgoszczy
a czy tak naprawdę każda mama przestrzega tego? Czy wszystkie mamy karmią piersią tak długo jak się da? Czy może mleko modyfikowane dają do 3go roku zycia? Nikt nie podaje krowiego mleka wcześniej? Jogurty zwykłe też szkodzą? Czy to musi być od razu danonek? On też ma konserwanty! Źle zaczęłam pierwsze zdanie,bo tak po prawdzie chodziło mi o to czy herbatkę mogę robić na zwykłej, nieprzegotowanej wodzie mineralnej dobrej firmy. Ja pierwsze dziecko przestawiłam na mleko krowie jak miał 6 miesięcy, niestety drugi synek ma wrażliwszy brzuszek i nawet banan jest dla niego za ciężki. Wolę zapytać doświadczone mamy. A i dziękuję tym którzy mnie za to zgnoili, ja też mogę was wyzwać od debili nie znając was, tak jak wy mnie, ale to szczegół...