Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna do 10...

mam 15zł do wypłaty a chcę zrobić jakiś fajny obiad

Polecane posty

Gość biedna do 10...

mój mężczyzna wyjeżdża na kilka dni i chciałabym zrobić jakiś fajny obiad dzisiaj ale jak napisałam - mam do dyspozycji 15zł;) poradzicie coś??

Gość kkkkkkfffffffffff99999
zrób mu loda ustami, zaoszczędzisz 15 zł

Gość biedna do 10...
no proszę o jakieś fajne i niedrogie pomysły

Gość tunka 555g
zapiekanka. makaron, warzywa, kiełbaska pokrojona. wszystko zalane sosem śmietanowym i posypane serem

Gość maturks4
Piersi kurczaka w ziołach, frytki, surówka z marchwi lub groszek z marchewką na ciepło. Herbata i ciastka typu domowego

Gość biedna do 10...
nie chce groszku, bo z groszku sie pierdzi

Gość anikaaaaa
a jakie masz składniki???

Gość ale ściema...............
ryż z warzywami na patelnie

Gość biedna do 10...
z groszkiem to podszyw właśnie chodzi o to, że nie mam w domu nic, wszystko musiałabym kupić, ja nie jem mięsa, on w zasadzie lubi wszystko

Gość maturks4
Przedziwny dom, gdzie nie ma NIC. Chyba mąkę i jajo masz? Tyle wystarczy do zrobienia naleśników. Z dżemem lub twarogiem

Gość _Sylwiątko_
Najtańszy obiad: ziemniaki i szary sos musztardowy z jajkiem

Gość biedna do 10...
przedziwny dom bo studencki jesteśmy studentami, którzy na ogól jedzą gotowe dania przywiezione z domu, niestety ale nie mam nic

Gość spaghetti
makaron 0,5kg mielonego sos pomidorowy cebula papryka jak starczy to ser

Wiem że po czasie ale może ktoś tu jeszcze wejdzie-nie tak jeszcze dawno nie umialam gotowac nic...Po półtorej roku kulinarnej podróży po kuchni wiem że za 15 zl można ugotować wszystko...można np tak-mieszanka warzyw na patelnię-ok 4.50(zależy od gramatury i sklepu ale my zakladamy że robimy zakupy w biedronce w tesco i temu podobnych) szpinak około 4zł mamy 8.5 makaron i jakaś przyprawa -zamiast wazyw na patelnię możemy kupić paprykę pomidora z dwa trzy iemniaki marhewkę(może i wyjdzie taniej nie kalkulowałam) można kupić sobie do tego z 2parówki na wagę serek topiony lub jajko(też są czasem na sztuki) wazywka smarzymy makaron gotujemy szpinak i parówka do warzyw dusic makaron ugotowany do warzyw posypac przyprawą-"związać" jajkiem lup serkiem i odiad genialny na romantyczną kolację we dwoje mniam. Propozycja nr dwa mała pierś z kurczaka ok 7 zł kilo ziemniaków-w sezonie to ok 0.80-1.00zł z kilo jablek jakieś 4.50 zł i z dwie marchewki niech będzie że to zlotych 2 i mamy 15pln -2jakbłka pokroić dodac 2/3łyżki cukru i rozgotować kurczaka usmarzyć ziemniaki ugotować jak ktoś ma większy fundusz to i jakiś kopereczek do nich z reszty jabłek i marchewki robimy surówkę dodajemy śmietanę i cukier (zapomniałam w zakupach o śmietanie więc to jakiś obiad na 18 zł;p) następnia jabłka odcedzamy dusimy widelcem dajemy do smarzącego się kurczaka przykryweczka dusimy chwilkę i kalacja świetna inny sposób cebulka parę pieczarek papryczka z 4 parowki(lub kiełbaski troszkę jak kto woli mi parówki odpowiadają) dusimy sobie dodajemy leczo w słoiku (dawtona litrcena to ok 5zł )gotujemy sobie ryż (sonko kosztuje 3 zł)nie myślimy że robię tu reklamy firm;p;p;p leczo które mamy na patelni doprawiamy(pieprz slodka papryka troszkę wegety troszkę chili jak ktoś lubi ostrzejsze i gotowe-ogę tak do wieczora;) Tanim kosztem można zrobić super obiady nie muszą to być od razu naleśniki a super obiad to nie od razu mięso w dzemem zurawinowym ktory jest drogi. mOŻNA GOTOWAC TANIO SMACZNIE I DOBRZE TRZEBA TYLKO TROSZKĘ POMYŚLEĆ ;D