Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KrzysztofZBólem

Ogromny ból karku! POMOCY! PILNIE!

Polecane posty

Gość KrzysztofZBólem

Witam... Co jakiś czas zdarza mi się ogromny ból karku. Boli mnie z tyłu po prawej stronie, ściąga mi kark tak ze głowę mam teraz pochylona całkowicie w lewo i lekko do przodu! Nie mogę nią nawet ruszyć... Od razu zaznaczam, że nie jest to chyba błąd w spaniu, bo obudziłem się i czułem się normalnie. Nagle mnie coś strzykło i po mnie! Chodzę z głową sztywna i pochylona lewo! Każda lekka próba wyprostowania jej stwarza mi ogromny ból! Najgorsze jest to, ze dziś idę pierwszy dzień do nowej pracy... na dodatek dobrze płatnej... Jak oni zobaczą ze mi się "nie chce" nawet obracać głowy w prawo, aby popatrzeć to mi od razu podziękują... Ja to zawsze mam takiego pecha.... Czytałem na necie, że najpierw zmrozić, potem rozgrzać natryskiem. Przyłożyłem zamrożone mięso, a teraz idę wziąć gorący prysznic... Proszę, polećcie mi jakaś dobrą maść lub tabletki na to... Wziąłem 2 apapy ale jak zwykle nic... Jak się wkurzę to kupie 2 paczki Ibupromu max i zacznę wpieprzać.. tak aż całe zjem do 6 rana jutrzejszego dnia... Może jakaś maść rozgrzewająca? Boże... już po mnie... cholerny pech... z góry dziękuje za odpowiedzi...

Gość anna maria 22
Najgorsze jest to, ze dziś idę pierwszy dzień do nowej pracy... na dodatek dobrze płatnej... Jak oni zobaczą ze mi się "nie chce" nawet obracać głowy w prawo, aby popatrzeć to mi od razu podziękują... to się obróć w prawo jak szyją nie możesz :) z tym mięsem to lepsze nic brać prochy!!!!

Gość od siebie ....
prawdopodobna diagnoza - kręcz szyi, współczuje, droga postępowania - lekarz pierwszego kontaktu, powód - leki, które ci pomogą są na receptę, konieczne jest zrobienie prześwietlenia by wykluczyć inny powód. A teraz do lekarza!

Gość od siebie ....
jak to schłodzisz będzie jeszcze gorzej, zawiń szyję szalikiem

Gość anna maria 22
10:54 [zgłoś do usunięcia]od siebie .... prawdopodobna diagnoza - kręcz szyi, współczuje, droga postępowania - lekarz pierwszego kontaktu, powód - leki, które ci pomogą są na receptę, konieczne jest zrobienie prześwietlenia by wykluczyć inny powód. A teraz do lekarza! najgorsze rozwiązanie z możliwych :D ale zrób tak i idź do doktorka :D

Gość KrzysztofZBólem
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. @anna maria 22 Niestety ta praca wymaga obracania głowy. Będę siedział zapięty pasami w takim specjalnym "samochodziku" i dowoził różne rzeczy na produkcje z magazynu. Samochodzik ten ma 5 naczep i cała długość wynosi ponad 20 metrów... więc muszę obracać głowę w boki, tył, wszędzie patrzeć... @od siebie .... Niestety właśnie dzwoniłem do mojej przychodni. Pani doktor ma już wszystko zajęte, a druga, która przyjmuje tak samo. Dostałem nr prywatny aby umówić się do niej na wizytę to najwcześniej jutro na 19.... Po prostu leże i jest po mnie... Właśnie zrobiłem sobie gorący prysznic, chwilowa ulga... Myślę nad maścią z eukaliptusem? Może rozgrzeje? A Fastum zadziała? Wiem, ze jest na ból pleców ale...

Gość 920wowkwoiwowi
Jak masz trochę kasy to idź prywatnie

Gość KrzysztofZBólem
@920wowkwoiwowi Aż tak dużo nie mam... a nawet jakbym miał to i tak mnie to nie ratuje.. skoro jutro.... @otulona_snem Po paru dniach mi to na pewno przejdzie... mi się to zdarza tak od 2005 roku. Z parę razy w roku... Voltaren powiadasz... Około 13 pójdę do apteki wiec kupie i zobaczę. Dziękuje bardzo wszystkim! Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to byłbym wdzięczny.

Gość 920wowkwoiwowi
Ja bym jeszzce proponowała spytać się farmaceuty, na pewno coś poradzi.

Gość 2mama2
Tabletek voltarenu o mocniejszym działaniu potrzebnym Tobie, nie kupisz bez recepty. Dadzą Ci voltartren, ale słaby. Tak, to pewnie kręcz szyji i leczniczo to raczej chłodzić niż rozgrzewać, ale to nie poprawi natychmiast ruchomości.

Gość justyna aa
mi na to doktory dały Nimesil plus zabiegi rehabilitacyjne,za dużo siedzisz - mało ruchu masz;)

Gość justyna aa
spać na płaskim i rano 10 - 15 minut rozciąganie obowiązkowe;) wygrzewanie mało daje ,niech kobieta ci kark masuje:D;)

Gość anna maria 22
No tak, najprostsze rozwiązanie bywa najlepszym ;) dokładnie tak jest :) tylko trzeba to wiedzieć :) a TY się tylko miotasz :o

Gość szaman30
posiadam bardzo dobrą masc rozgrzewająca firmy forever mozna wejsc na tą strone i sie przekonac www.zdrowystyl.myflpbiz.com

Gość ba_ssia
dobra poduszka to podstawa, ja też miałam takie bóle - noce nie przespane i takie bóle nie do opisania, teraz śpie na poduszce ortopedycznej i wszystko minęło, mogę Ci polecić poduszki szwedzkiej firmy SISSEL, tylko musisz dobrać odpowiednią do siebie, na stronie znajdziesz wysztkie ifnromacje http://www.sissel.com.pl/category/zdrowe-spanie-poduszki-ortopedyczne

Gość Tern
Ból może być wynikiem naciągniętych mięśni, dobrze moze się sprawdzić jakaś maść rozgrzewająca... Ja na wszelkie bóle tego typu używam Arnica Activ żel rozgrzewający od flosleka i pomaga, polecam wypróbować :)

Gość gość
Ja sobie zakupiłam takie coś diskdr.pl/cs300.htm i jak ręką odjął, a była tragedia.

Tylko slonce i opalanie sie z masciami z siarka i mikroelementami, tak sie wchłonie na dobre, i zdrowie dopisze po 3 tygodniach, masci te najlepsze, prosto ze źródeł. naturalnych. serio lepsze niz zabhiegi za 7, czy 5 azl. hmm

Gość gość
Mam kołnierz z DiskDr i bardzo mi pomaga na ból szyi i karku.

Gość gość
Również korzystam z produktów DiskDr i mogę polecić. Bardzo pomocne.

Gość gość
Ja sporo pracuje przy komputerze i tez mam problem w bólem karku. U mnie to tylko kwestia pozycji, nic poważnego mi nie dolega. Jak na razie najbardziej skuteczny okazał się żel przeciwbólowy z tego sklepu http://www.ever-green.com.pl/. Mają świetne naturalne maści na bóle mięsni , a moja mama stosuje również na problemy ze stawami.

Gość gość
no wierz mnie też boli kark a jestem zaawansowaną gimnastyką i mi dopiero jest trudno ale najgorzej jest zasnąć z tym bólem ja ide jutro idę do lekarza.

Gość gość
Zajrzyjcie na www.diskdr.pl/ - innowacyjne terapie, które pomagają w pozbyciu się dolegliwości bólu karku, pleców. Sama miałam okazje przekonać się. Na początku nie byłam pewna, czy warto inwestować, ale nic nie traciłam, a wręcz okazało się, że zyskałam, więc śmiało mogę Wam polecić.

Gość gość
Miałam okazje korzystać z programu leczniczego danej firmy i dzięki niemu pozbyłam się uciążliwego bólu karku.

Gość gość
Słyszałam o diskdr dobre opinie, jeszcze nie miałam okazji skorzystać z ich usług, ale myślę, że koniec końców spróbuje, bo niestety od dłuższego czasu walczę z uporczywym bólem.

Gość gość
dzieki ,ale teraz to juz jest reklama .

Gość gość
Sama mam pracę siedzącą.... Co polecicie w przypadku czegos takiego?

Gość gość
Na pewno nie polecam siedzieć cały czas w jednym miejscu. Jeśli masz pracę siedzącą powinnaś robić sobie co jakiś czas przerwy,wstawać, chodzić w pracy. Jest to wskazane. Poza tym po pracy staraj się ruszać oraz uprawiać ćwiczenia Dla kręgoslupa bardzo dobra jest na przykład joga! Sporo domowych sposobów na ból karku znajduje sie na tej stronie: https://www.medme.pl/artykuly/domowe-sposoby-na-bol-karku,33859.html Przypadkiem nie masz niewygodnego materaca albo poduszki? Mi bardzo pomogła zmiana poduszki na ortopedyczną podtrzymującą szyję!