Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczko8902

czy USG może nie wykryc ciąży??

Polecane posty

Gość sloneczko8902

Hej, jakies 2 tygodnie temu byłam u ginekologa i robila mi USG ale to Usg bylo bardzo nie chlujnie zrobione ( trwało sekunde i wogole ). A i lekarka powiedziala ze wszystko dobrze a ja czuje sie jak bym byla w ciazy, czy pani ginekolog mogla nie zauwazyc plodu albo mi nie powiedziec o tym??

Gość whhhhhg
który to tydzień miałby być?

Gość DOBRA SPACERÓWKA
2 tyg to bardzo mało jak na ciaze mogła nie zauważyc, wybież się za jakieś 3 i bedzie już dobrze widać :)0

Gość Kafeterianka252
może jesteś w ciąży urojonej?

Gość sloneczko8902
wlasnie ze jakies 3 miesiace temu myslalam ze jestem w ciazy, zrobilam test i wyszedl negatywnie, ale chyba za wczesnie go zrobilam. Drugi test zrobilam jakies 2 tygodnie pozniej i wyszedl negatywnie, tylko ze wtedy mialam zapalenie w moczu wiec mogl wyjsc negatywnie, teraz tez nie moge zrobic bo znowu mam zapalenie w moczu....

Gość Kafeterianka252
słoneczko kochane, czy ty masz 14 lat?

Gość sloneczko8902
nie

Gość thaisse80
no jak wszystkie testy ci powychodzily negatywnie to w ciazy nie jestes. a mialas okres przez ten czas?

Gość szyszka90
tak miałam ale moja mama miała do 4 miesiąca ciąży okres

Gość sloneczko8902
no dobra ale przez 4 miesiące myślała ze to okres jeju...

kochana gdybys byla w ciazy to lekarz juz poczas zwyklego badania ginekologicznego moglby zasugerowac ciaze a pozniej potwierdzic/wykluczyc ja podczas usg i napewno powiedzialby Ci o tym zapalenie nie wplywa na wynik testu ;)

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
zapalenie w moczu, o nie mogę :P

Gość sloneczko8902
bolą mnie plecy, często chodzę do toalety, urósł mi brzuch lekko, mam dziwne nastroje aż czasem nie da się ze mną wytrzymać i budzę się w nocy bo jestem głodna

Gość sloneczko8902
jeju o zapaleniu moczowym dowiedzialam sie pozniej jak szlam na badania

Gość to znowuuuuuuuu tyyy
:O:O pisalas tu juz dzis ze jestes w ciazy pozamacicznej i nie wypieraj sie :O i ze to bylby 3 miesiac :O ty jestes chora chora chora choraaaa nie NIE JESTES KURWA W CIAZY wkurzaja mnie juz te durne pytania jeszcze raz NIE JESTES W CIAZY I GDYBYS BYLA W POZAMACICZNEJ bo niby masz jej objawy bo boli cie brzuch I W DODATKU 3 MIESIACU BYS JUZ ZDECHLA :O:O:O:O

Gość Kafeterianka252
już ci brzuch urósł?? hehe

Gość to znowuuuuuuuu tyyy
powiedzcie mi skad sie takie durne baby biora :O pardon ona to chyba ma 17 lat kochala sie raz albo siedziala na kolanach i w ciazy :O:O:O jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nie wytrzymam juz :D:D sikac sie jej chce , w nocy glodna i brzuch urusl ty autorko zamiast do ginekologa to DO PSYCHIATRY SIE WYBIERZ albo lepiej nie , bo wsadza cie do wariatkowa :O:O

Gość madzillka
Witam was moje drogie Panie.Bluzgacie ta dziewczynę,a tak naprawdę ja miałam dziwny przypadek ciąży.bolało mnie w prawym boku(jajknik) ale to był taki ból nie do zniesienia.Zrobiłam test ciążowy,bo wszyscy mówili że przybrałam,że urósł mi brzuszek i boczki wyszły :D Więc zrobiłam test który wyszedł negatywnie.Po czym udałam się do lekarza internisty,który niemal natychmiast dał skierowanie na szpital z podejrzeniem wyrostka.... Leżałam w szpitalu tydzień!! zaglądano do mnie niemal 5 razy dziennie (ginekolog) nic nie stwierdzili ani wyrostka ani ciąży.Faszerowali mnie lekami,zastrzykami a ból nie mijał.Wypisali mnie po tyg ze szpitala,na wypisie z zapaleniem przydadków(jajników).Mojemu mężowi jednak nie dawało to spokoju więc pojechaliśmy do innego ginekologa,po czym lekarz stwierdził że to jest 7 tyg ciąża!!! więc mi nie mówcie ze USG dopochwowe nie może się mylić,czy też test ciążowy.

Gość gość
Tak, tak na początku ciąży rosnący brzuch, częstsze oddawanie moczu. Parcie na pęcherz zaczyna się w momencie kiedy macica sie już powiększa, a nie w 4 czy 6 tygodniu. Większy brzuch na początku ciąży to wy chyba same chcecie widzieć, bo macica tak szybko nie rośnie. Okres w ciąży? Wróćcie do podstawówki na lekcje biologii. W ciąży nie ma prawa być okresu ponieważ nie jest wytwarzany hormon odpowiedzialny za złuszczanie się śluzówki macicy. I każde krwawienie w ciąży jest sytuacja z punktu widzenia medycyny patologiczna.