Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość franfuterka76

Nie warto przywiązywać wagi do drobnych błędów czy przykrości.

Polecane posty

Gość franfuterka76

Cieszmy się drobnymi sukcesami i przyjemnościami, korzystać z nich i sycić się nimi.

Nie każdy tak potrafi, a łatwo jest tak mówić, o wiele trudniej to zrealizować.

Gość franfuterka76
Ale lepiej o tym mówić i próbować ;)

Gość franfuterka76
Bez praktyki nikt nie będzie dobry. Jeden raz i drugi nie wystarczą.

Ja próbowałam nie raz czy dwa , tylko parę ładnych lat i nadal nie wychodzi, za bardzo skupiam się na przeszłości.

Gość franfuterka76
'wczoraj minelo, jutro jeszcze nie nadeszlo. Zycie jest dzisiaj'. Jesli patrzysz cigle w przeszlosc, zycie teraz ucieknie Ci przez palce. Szkoda.

Zdaję sobie z tego sprawę, ale nie mam już nawet siły próbować tego zmienić, jestem zapętlona w przeszłości i nie potrafię się od niej odciąć raz na zawsze.

Gość franfuterka76
szkoda...w jakim jestes wieku? skoro masz po 80 stce to rzeczywiscie lepiej to zostawic.

17 lat. Wiem, co teraz sobie pomyślisz - że nie mam pojęcia o życiu, cierpieniu i wyolbrzymiam problemy.

Gość franfuterka76
Nie, skąd. Sama kiedyś dojdziesz do takiego wniosku. :) Tym bardziej jak wejdziesz w prawdziwe życie- to będzie hardcore, uwierz. Ps. Myślałam, że powiesz, że około 30 :) Ps.2. dobra muzyka.

Dziękuję, rzadko komu podoba się ten specyficzny zespół :) Czemu sądziłaś, że mam około 30 ;) ? Myślałaś pewnie, że mam ze sobą spory bagaż doświadczeń jako dorosła kobieta ?

Gość franfuterka76
"Jestem zapetlona w przeszłości" "Nie mam siły próbować tego zmienić" "Próbowałam nie raz nie dwa, tylko parę ładnych lat" Zmieniłam zdanie, to mi wygląda na 50tkę :) Oczywiście, napisałaś to tak jakbyś właśnie była dorosłą kobietą, ale jeszcze jesteś nastolatką więc się ciesz Moja Droga z tego :) Mimo wszystko.

Ogólnie to czuję się psychicznie jak sędziwa staruszka, jakby nic dobrego już nie mogło mnie spotkać, a śmierć zbliżała się wielkimi krokami.

Gość franfuterka76
Rozumiem Cię, bo w Twoim wieku czułam się często podobnie, a im byłam starsza tym jeszcze starzej się czułam (czyli już dochodziłam zapewne do 99 :) Nawet i teraz się czasem tak czuję. I tak samo szarpię się z przeszłością- ale wyciągnęłam już wielgachne nożyce żeby się z nią rozstać raz na zawsze.

Tylko, że ja tego nie potrafię. A uwierz mi staram się - robię wszystko, staram się zapełnić swój czas do maksimum, żeby tylko nie mieć czasu na rozmyślania nad przeszłością a i tak mnie dopada przed snem, albo i bardzo często nawet i we śnie - potem budzę się i zalewa mnie fala wspomnień, nad którymi nie jestem w stanie zapanować.

Gość franfuterka76
Wierzę Ci. Ale sądzę, że sama dojrzejesz do tego, żeby się rozstać z tym. Możesz sobie oczywiście sobie pomóc przez jakąś terapię, zająć się czymś- żeby poczuć tą pełnię życia (brzmi banalnie) i poradzić sobie face to face z tym co goni za Tobą. Trzymam kciuki i wierzę, że się nie poddasz.

Dziękuję za ciepłe słowa :) Ja także mam nadzieję, że znajdę w sobie siłę, by przezwyciężyć przeszłość i uporać się z nią raz na zawsze.