Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcialabym

jak przetlumaczyc mamie zeby mi nie pomagala?

Polecane posty

Gość nie chcialabym

Chodzi o to, ze wyprowadzilam sie z domu, bo w koncu nadszedl ten czas-cale zycie na garnuszku rodzicow nie chcialam siedziec, znalazlam prace, ale jak sie okazalo na 3/4etatu i w sumie zarabiam 800zl-z tego 200zl musze oplacic szkole-200zl musze dolozyc sie do mieszkania, w ktorym mieszkam, 60zl-bilet miesieczny a reszta na jakies tam wydatki i jedzenie, lecz mama uparla sie, ze co miesiac bedzie mi wysylac 200zl, bo mysle, ze ja gloduje a tak nie jest, tlumacze mamie, ze nie po to sie wyprowadzilam, zeby mnie jeszcze dalej utrzymywala, ze ma teraz zajac sie soba, cos sobie lub do domu kupic, jak wytlumaczyc mamie, zeby mi nie przysylala tych pieniedzy-glupio mi z tego powodu, nie po to sie wyprowadzilam, zeby tak bylo?

Gość łowca skór
nie tłumacz tylko odkładaj tę kasę. Kupisz mamie wczasy albo nowy dywan i wszystko bedzie ok ;)

Gość ciećwierzyna
odkładaj te 200 zł co miesiąc aż się uzbiera suma za którą kupisz swej Mamie coś ekstra , co Ją ucieszy.miła niespodzianka jak nic na tym świecie cieszy najbardziej

Gość nie chcialabym
dzieki za rady:-)-moze rzeczywiscie tak zrobie,w czerwcu koncze szkole i wyjezdzam do Anglii-moze wtedy jakos sie jeszcze jej odwdzięczę