Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24roxanka78

Na ile wcześniej podpisuje się umowę z restauracją?

Polecane posty

Gość 24roxanka78

Na ile wcześniej podpisuje się umowę z restauracją?

Gość kotka dzika
my podpisaliśmy w sierpniu 2010, ślub w maju 2011.

Gość 24roxanka78
Co sądzić o tym, że nasza restauracja wzięła zaliczkę, ale umowę chce podpisać na tydzień przed weselem? Trochę mi to nie podoba...

Gość Jasiek___
Na sierpień 2011 dla córki podpisałem kilka dni temu. Oczywiście zadatek, ale pisemną umowę mam w ręce. Około miesiąca wcześniej mam podać orientacyjną liczbę gości, a dwa tygodnie wcześniej dograć szczegóły (menu itd).

24roxanka78, absolutnie się nie na to nie zgadzajcie! W momencie wzięcia zaliczki musicie podpisać umowę. :)

Gość 24roxanka78
Oni nas strasznie zaczęli zbywać, odkąd wzieli zaliczkę. Zaczynam mieć wątpliwości, czy ta restauracja była dobrym wyborem :( Jeśli podpisalibyśmy z nimi umowę na tydzień przed weselem, to mieliby już nas w pewnien sposób w garści, a teraz moglibyśmy jeszcze mieć coś do powiedzenia przy podpisywaniu umowy... A wiecie może w jakich przypadkach można domagać się zwrotu zaliczki? Czy np. jeśli przed wpłata zaliczki powiedzieli, że coś nie jest problemem, a teraz robią z tego problem, to czy to jest podstawa ?

Wpisujcie wszystko do umowy i nie ma, że na tydzień przed umowę podpisujecie. Wymagajcie tego! Z własnego doświadczenia powiem tak, dzisiaj byliśmy na targach ślubnych i mamy nową ofertę naszego hotelu, jest bardzo fajna ale już nie taka bogata jak my mieliśmy przy podpisywaniu umowy na około 2 lata przed ślubem. :)

ja coś kojarzę, że w marcu 2009 podpisaliśmy umowę i daliśmy im zaliczkę i na tym się skończyło. a tydzień przed weselem poszliśmy na rozmowę ile ma byc gości dokładnie, co chcemy na ciepłe dania,przystwaki, jakie ciasta,owoce itp.

Gość jama smokama
4 mies