Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosia_nel

Allego jak lumpeks

Polecane posty

Gość kokosia_nel

Witam! Kupiłam na Allegro gorset - po przebrnięciu przez kilometry aukcji "jak nowy" itp., itd. W aukcji było napisane nowy z metką, a że od jakiegoś czasu kusiła mnie chęć założenia takowego ubrania na miły wieczór z mężem, nie zastanawiałam się długo nad zakupem. Przyszedł. I jakież było moje zdziwienie, gdy naprawdę ładna baskinka okazała się niemiłosiernie śmierdząca lumpeksem. Myślę - trudno, wypiorę. Ale po całonocnym moczeniu w wodzie z wiodącym ;D proszkiem zapach wcale nie znikł. Boję się zaryzykować pranie w pralce ze względu na fiszbiny. Ale on po prostu śmierdzi! Czy macie jakieś sposoby na pozbycie się tego zapachu w ręcznym praniu? Czy miałyście podobną sytuację? To nie jest uczciwe ze strony sprzedającego, bo co by było, gdybym kupiła dla kogoś? Wkurzyłam się.

Co do pozbycia się zapachu to nie wiem, ale napisz maila do sprzedawcy. Jak Ci w żaden sposób nie zadośćuczyni to wystaw negatywa :p

Gość kokosia_nel
No własnie głupio zrobiłam, bo wystawiłam mu pozytywa :/ Zaraz jak otrzymałam przesyłkę...

Mimo wszystko spróbuj napisać maila ;) Może się jakoś wytłumaczy, wyjaśni ;) Możesz też użyć opcji odpowiedz na komentarz, jeśli on/a już Ci wystawił/a i tam możesz opisać co i jak.

Gość kokosia_nel
Napisać zawsze można, choć wątpię, że cokolwiek zdziałam. Ten sprzedający ma same pozytywne komentarze, ale podejrzewam, że bielizna z jego aukcji w całości pochodzi z SH. Ludziom to chyba nie przeszkadza, a wiele osób kupuje. Kurczę, mogłam się wstrzymać z wystawieniem opinii. Szkoda, że nikt nie poradzi mi jak można usunąć ten zapach :-(

Masz w pralce opcje pranie reczne? Jezeli nie to nastaw na najmniejsze obroty, jak sie zyebie bluzka, to trudno i tak w smierdzacej chodzic nie bedziesz :P

Gość kokosia_nel
Ne mam takiej opcji. A prał ktoś z Was w takim worku z siatki, zapinanym na zamek? Ale to tylko worek, fiszbiny i tak się chyba mogą połamać od wirowania.

Gość w tym roku mam gdzieś
od jednego prania ci się nie połamią. Upierz w tym worku, ja kiedyś jako gówniara prałam staniki w pralce i nic się nie działo, poza tym, że po wielu praniach się defasonowały.