Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WańkaWstańka

LUTY 2011 - reaktywacja zagubionego tematu

Polecane posty

CzarnaOna dobrze że się okazało że to nic groźnego nie dziwię Ci się że się przeraziłaś też bym spanikowała, a co do płci to Ci zazdroszczę, tak chciałam córkę, cóż z synka też się cieszymy ale mi już lekarz dwa razy mówił że to chłopiec, więc pewnie nie ma mowy o pomyłce a Tobie ile razy mówiła że chłopiec i 100% Ci dawała czy tylko przypuszczała?

Witajcie dziewczyny :) CzarnaONA - to super, że wszystko z córeczką ok :). Ja też potwierdziłam płeć na ostatniej wizycie, ale w moim przypadku niespodzianki nie było - będzie chłopczyk :) Aneczka - faktycznie, bardzo duża była twoja córeczka :) Ja też się spodziewam, że moje dziecko będzie duże, bo w mojej rodzinie takie właśnie dzieci się rodzą (ok. 4 kg). W rodzinie męża rodzą się troszkę mniejsze, więc mam jeszcze nadzieję, że nasze dziecko będzie miało rozmiary z genów męża ;) Dzisiaj była u mnie koleżanka (też jest w ciąży), wzięła aparat i zrobiłyśmy sobie podwójną sesję ciążową :). Już się nie mogę doczekać zdjęć :).

Hej dziewczyny :)))) Ja nawet nie wiem ile aktualnie moja coreczka waży i ile mierzy, wam to lekarz sprawdza na kazdym Usg?? Zaczynam się zastanawiać czy mój jest kompetentny ... Wczoraj okazało się, ze mam anemie ciazową, którą lekarz kazał się w ogole nie martwic tylko zaaplikowac sobie diete bogatą w żelazo, była druga duzo gorsza wiadomosc.. szyjka macicy skrócila mi się do 1.5 cm :/ do konca ciazy mam dosłownie lezec, jak wytrzymac :/ co chwile domownicy cos odemnie chcą, a mi głupio przypominac o tym.

Widze sie poruszyłyscie temat imion.. wiec my tez nie mozemy się zdecydowac.. Ja uparcie stoje przy Ani, a tatuś dziecka chce Kamilka :) No a dziadkowie..Agatka.. Mozliwe, ze teraz wiele imion nam przychodzi do głowy, ale tak jak powiedziala jedna nasza kolezanka to jak ujrzymy dziecko to bedziemy wiedziec jak ma na imie :)) Jesli chodzi o stelaz to nie bede go kupowala, wole dmuchac na zimne

gmaja, tak naturalnie rodziłam... jak lekarz w 33-34 tygodniu stwierdził że ma już 4 kilo, to zasugerowałam cc ale on powiedział że jego żona rodziła dwóch synów 4500 i 4700 i obydwu naturalnie... nie chciał słyszeć o cc, było ciężko :) ale dałam rade, mam nadzieję że druga nie będzie taka duża... chociaż niektórzy mówią, że drugie zazwyczaj jest większe. avocado... biedna jesteś, ale leż... i niech Ci nie będzie głupio, tu chodzi o Twoje dziecko, teraz jeszcze ma marne szanse na przeżycie po za brzuchem, więc leż leż i leż, a oni niech skaczą koło Ciebie.

Ja co wizytę mam określaną wagę dziecka, ale nie wiem, ile ma "wzrostu", tego już mi lekarz nie mierzy. Na ostatniej wizycie (w zeszłym tygodniu) mój maluszek miał 930g, więc teraz będzie pewnie ważył pełny 1kg :D. Avocado - przykro mi z powodu szyjki... Nie zaniedbuj tego, tylko leż ile się da. Tutaj przecież w grę wchodzi donoszenie dziecka albo nie, twoi domownicy powinni to zrozumieć. Ja mam już od 3 wizyt badaną długość szyjki, na szczęście na razie jest dobrze, nie skraca się.

dziewczyny u mnie jednak będzie Aleksandra, a nie Dominika :) Kiedyś wybraliśmy to imię i było jedyne, które podobało się nam obojgu:) Aga, mi nigdy nie dała 100%, ze będzie chłopiec, ale za każdym razem mówiła, że coś tam wystaje. Ale na 3D było ewidentnie widać cipcię:) mam nawet zdjęcie i na filmie przybliżone. :) Niespodzianki się zdarzają. Moja koleżanka chodziła całą ciażę z dziewczynką a urodził się chłopiec:) Avocado, ja teraz się dowiedziałam i le moje dziecko waży 1144 g spora dziewczynka:) Ale ile mierzy nie wiem niestety. Współczuję leżenia, ale zobacz Kochana, już niedużo zostało. warto to zrobić dla dzidzi:)

NICK.......WIEK....TERMIN POR....PŁEĆ..............IMIĘ........MIASTO . Aga 789........25.....26-27.02....chłopiec.. ........................Grudziądz Aleksandra22..22....28.02........chłopiec..... .......................Wrocław Wańka..........24....29.01........chłopiec..... ...........................Łódź Avocado25.....24.....06.02.......dziewczynka.... ..................Katowice CzarnaOna.....21.....06.02.......Dziewczynka.....Aleksandra....Zachpom emka kafe......25.....11.02........chłopczyk.. ........................Mikołów gmaja...........30......22.02.......chłopiec... ...........................Łódź aneczka86......24....25.02........dziewczynka.. ..................Warszawa Zmodyfikowałam tabelkę:)

Kurcze, ale byłyby jaja jakbym jednak urodziła chłopca bo w szafie, az błyszczy od różu :D Musiałby pokochac ten kolor na dlugi czas :P Idziecie na badania prenatalne w 30tc?? Ja się zastanawiam, ale chyba wole jednak isc potwierdzic płec, zobaczyc ile mała wazy i ile mierzy :)))) Jak są ułozone wasze dzieci?? Są jak głowką w doł? Mnie martwi, ze moja od samego początku lezy w ten sposób iz po prawej stronie brzucha mam jej nogi,a po lewej głowe i chyba nawet nie przychodzi jej do głowy sie odwrocic ;/ Moje lezenie nie wypali pewnie bo co chwile ktos wola, wynies śmieci, obierz ziemniaki, podlej kwiatka, daj wody psu.. i kiedy co chwile mowie, ze nie moge to widac wielki wyrzut na ich twarzy..

Pytam dziewczyny bo magdalenaa daje linki do naszego tematu z widoczną irytacją na swoim temacie i chciałabym wiedziec w jakim celu :)

angells ja się Ciebie nie czepiam , więc nie prowokuj :P.... bo może to się źle skończyć....

a poza tym pytałam się coś czarnej a nie Ciebie... więc nie czuj się w centrum zainteresowania, bo teraz nie będziesz mogła skasować całego topiku lutowego i zostawić dziewczyny na lodzie jak Cię najdzie.. w sumie to mam pisać angells czy urzekającakafeterianka??

daj spokój bo robisz zamieszanie!!! tak jak powiedziałaś na naszym topiku ------- to jest publiczne forum i mogę wchodzić kiedy chcę..... czarna pytam sie dlatego że może przypadkiem się okazać że razem gdzieś na porodówce wylądujemy :) angells --że jesteś spalona na kaffe i robisz wieczne zamieszanie nie oznacza że wszyscy są tacy jak ty :P

Czarna mi sie podoba bardzo meska wersja DOminik, a dla dziewczynki rzeczywiscie lepiej Aleksandra. My tez o tym imieniu myslelismy, ale jakos złe skojarzenia z nim mamy.. I w ten oto sposób odpada połowa imion hehe :p

mi lekarz też jeszcze nie podał wagi mówił, że to nie mam sensu bo jest jeszcze za małe a pytałam go i powiedział że na następnej wizycie mi powie a idę na wizytę za dwa tyg to będzie 28 tydz ciąży, "wzrost" ostatni raz podawał mi gdy byłam w 15 tyg i dzidzia miała 82mm, pamiętacie może ile wasze dzieciaczki miały mm w tym okresie? pierwszego synka urodziłam 3 kg i 54 cm, ciekawe ile będzie ważył drugi?

Ja nie pamietam tych wymiarów, jedynie mam wypisane na kartce z badania połowkowego w 21 tygodniu... ALe czuc juz tą małą pierdołke dosyc dobrze więc musi byc duza i bardzo silna bo jak przysadzi mamie kopa to wesoło nie jest :p

mój mały też nie źle kopie najwięcej wieczorem, też czuję kopnięcia częściej z prawej strony ale lekarz ostatnio mi powiedział, że jest ułożony główką w dół i strasznie mi na pęcherz uciska

No a moja niestety niechce sie ułozyc głowką w doł, mam nadzieje, ze do porodu to zrobi bo bardzo niechce CC... Moja znow kopie tak o 10 rano az do znudzenia

szczerze mówiąc to ja tez nie chcę cc wiem że po tym dłużej dochodzi się do siebie leżałam w szpitalu gdy urodziłam pierwsze dziecko z dziewczynami po cc wolę się pomęczyć ale urodzić naturalnie chyba że cc to będzie już konieczność

Madalena ja w okolicach Kołobrzegu, a Ty??? Avocado moje dziecko jest ułożone miednicowo poprzecznie, czyli, główkę mam pod lewą piersią a nóżki z prawej strony brzucha, więc jak coś mnie też niestety czeka cesarka, czego się boje i nie chce :( Ale jak mus to mus. O co tu chodzi z tymi nickami i podszywami?:??Nie wiem dlaczego tamten topik został usunięty nie wiem też o co kaman. Może mi ktoś wytłumaczyć???

wiecie co ja już też nie wiem o co z tym wszystkim chodzi to zaczyna się robić chore,

Czarna - dziewczyny z tamtego topicu sobie ubzdurały, ze ja jestem załozycielką tego tematu "urzekajacakafeterianka", która wczesniej u nich pisała i została delikatnie mówiąc wygnana, teraz chcą tutaj zaburzyc cały ład i zrobic ze mną to co zrobiły z tamtą dziewczyną. Nie wiem co w tym dziwnego, ze na forum dla kobiet cięzarnych są dwie z tym samym terminem porodu i w tym samym wieku :) no ale coz... Lekarz mi powiedział, ze dziecko ma czas do 2 tygodni przed porodem, aby sie prawidłowo ułozyc, ale czy to prawda? Sama nie wiem..

Mam propozycje, ze nie bedziemy poprostu reagowac na takie głupie wpisy bo to wprowadza chaos i nieodpisujemy sobie na to co powinnysmy :)

avocado nie przejmuj się, a ta urzekającakafetrianka była w porządku bynajmniej na naszym topiku nie wiem też o co chodzi szkoda mi jej

avocado ma rację nie reagujmy na te "zaczepki" bo z naszego topiku niedługo się zrobi jedne wielkie zamieszanie polegające na kłóceniu się a nie o to chodzi

Rzeczywiście chore. Ale nie rozumiem dlaczego urzekająca nie pisze tu skoro tamten topik został usunięty. Widziałam na innych topikach jak pisała, nie jest typem osoby, która boi się odezwać czy wyrazić swoje zdanie. Więc nie wydaje mi się, ze ktoś byłby w stanie ą przepędzić z kafeterii, miejmy nadzieję, że się odezwie.

Gość gość
Witam dziewczynki :) Chętnie do Was również dołączę :)NICK.......WIEK....TERMIN POR....PŁEĆ..............IMIĘ........MIASTO.Aga 789........25.....26-27.02....chłopiec.. ........................GrudziądzAleksandra22..22....28.02........chłopiec..... .......................WrocławWańka..........24....29.01........chłopiec..... ...........................ŁódźAvocado25.....24.....06.02.......dziewczynka.... ..................KatowiceCzarnaOna.....21.....06.02.......Dziewczynka.....Aleksand ra....Zachpomemka kafe......25.....11.02........chłopczyk.. ........................Mikołówgmaja...........30......22.02.......chłopiec... ...........................Łódźaneczka86......24....25.02........dziewczynka.. ..................WarszawaMania2311......22.....6.02..........chłopiec..........................Knurów