Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasza siostra któa chce pomó

Rodzice kontra młodsza siostra - rzeźnia w domu, pomocy....

Polecane posty

Siostra ma niecałe 18lat, w tym roku szkolnym matura. Od kilku miesięcy ma chłopaka, nikt z rodziny jeszcze go nie poznał. Ja nie mieszkam już w domu rodzinnym, mieszkam w dużym mieście w którym miesza jej chłopak. Kilkukrotnie była już sytuacja, że siostra dzwoniła do mnie i prosiła, żebym powiedziaa - jakby co - że nocowała u mnie. Oczywiście nocowała u niego. W sumie teraz tego żałuję, ale zgadzałam się ją kryć, raz taka akcja się wydała. Nie wiem czemu, ale siostra zdecydowanie odmawia przyprowadzenia tego chłopaka do domu. Z tego co wiem jest w moim wieku (21 lat), pracuje, studiuje zaocznie. Teraz wymyślili sobie, że pojadą gdzieś na weekend razem. Rodzice oczywiście sprzeciwiają się, bo nawet go nie znają (rozumiem ich akurat...). W domu atmosfera jak w grobie, siostra upiera się że pojedzie i tak i pewnie pojedzie, bo nie ma zahamowań żeby zwiewać z domu. Próbuję mediować między nimi a nią, ale kurczę no - rodzice już i tak poszli na kompromis, zgodzili się żeby z nim jechała tylko chcą go poznać, ale ona że nie i nie. :( Co robić, jak z nią rozmawiać?

obawiam się, że jej nie przetlumaczysz. Jedyne co osiagniesz to to, że i na ciebie sie wkoorwi

Gość bóóóóóóóóóóó
po trupach gówniara chce wszystko zyskać.... ;O

Gość pprawwda w oczy kole
odciąć finansowanie, to najprostszy sposób

to samo powiedziałam rodzicom - odciąć kasę. Tylko że do tego dużego miasta w ktoym mieszkam ja i jej facet ona chodzi do liceum, więc ma miesięczny. I jakieś swoje oszczędności tez... No i sądzę, że ten facet też by jej dał/pożyczył...

Gość pprawwda w oczy kole
a na ile jej te oszczednosci starcza? zadnych doladowan na komorkwe, zadnej kasy na drozdzowke...

Gość ciesz się ze masz takie
problemy. Moja młodsza siostra poznała w pracy sezonowej w Niemczech Rumuna i chce jechać do niego do Rumunii na święta. Moja mam jak to usłyszała to o mało nie dostała zawału. A ta idiotka już szuka połączeń lotniczych.

z tą kasą nie mam pojęcia ile ma ciesz sie ze masz takie - też nie wesoło ;/

Gość ciesz się że masz takie
niewesoło to mało powiedziane. Mam chodzi po domu i płacze ojciec chce jej zabrać dokumenty i więzić w domu a ja jestem najgorsza bo zamiast ją wspierać i trzymać z nią to jeszcze powiedziałam rodzicom ze w Rumunii jest niebezpiecznie

Gość córka987654321
moze jej facet jest znacznie starszy.. a moze cos est nie tak.. moze to sponsor..?

mam 18-letnią córkę.Przez długi okres czasu ukrywała swojego chłopaka .Jest to rówieśnik,bardzo miły,rozwazny,inteligentny i kulturalny.Mam z nim dobry kontakt.Sadzę ,ze przyczyną mogła być jego niekonwencjonalna fryzura.Moze i w tym przypadku jest to coś całkiem banalnego.Sadzę autorko,że dobrze byłoby gdybyś Ty go poznała.Może zaprosisz ich razem do siebie.