Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daga_83

Czy Wasze dzieci tez przechodziły tak boleśnie wyzynajace się 5??

Polecane posty

U mojego synka wyżynają się 3 na raz.....mały je tylko danonki i to na siłę. do tego dorwała go angina i temp. W nocy wstaje co 20 z płaczem...jest cieżko. Ma już 16 ząbków, ale żadne nie dały tak w kość jak te 5:(

5 to duże zęby. Ja swojej smarowałam dentinoxem dawałam ibum przed spaniem i jakoś przeszliśmy batalię z 5.

ja swojemu tez smaruję dentinoxem i daję Ibum, ale czasami mam wrażenie, ze to nic nie pomaga.....dlaczego te ząbki nie mogą wychodzić pojedyńczo??:O tylko 3 na raz a mały cierpi!

Jest jeszcze Viburcol czopki homeopatyczne. Kiedyś były bez recepty teraz z tego co słyszałam to są na receptę. Moja lekarka dała mi jeszcze receptę na taki płyn robiony ale nie wiem co tam było:) ale wiem że pomagało:)

to jakos wczesnie te 5 wychodza ja bylam u dentysty moim dzieckiem ma 2,5 roku i detysta powiedziala ze najwczesniej za rok zaczna wychodzic nastepne a narazie ma wszystkie 16 zdrowe i jest oki

mojemu synkowi wogóle wczesnie wychodzą ząbki.:) Jak miał roczek to miał juz całkiem sporo:) bynajmniej poza normę. My jeszcze u dentysty nie bylismy....a to wogóle chodzi się tak wcześnie??? sama nie lubię:P dentysty

Ja byłam ze swoją u dentysty jak skończyła 2 latka i właśnie wychodziły jej 5. Teraz myślę o lakowaniu ząbków. Mojej koleżanki córka ma 5 lat i wypadły jej już 1 i 2 i rosną jej stałe. Z tego co ja pamiętam mi zęby wypadały w wieku 7-8 lat ale teraz wszystko szybciej tym dzieciakom wychodzi:)

no chodzi sie chodzi bo np przy wadzie zgryzu szybko wykrywaja i jak zabki zaczynaja sie psuc to je lakuja tzn taka mascia smaruja zeby próchnica sie nie rozprzestrzeniała. no moja niumia miała już wszystkie majac rok i dwa miesiace ale narazie spokoj mamy. ja dawalam bufenik(cos jak ibuprofen i masc chlodzaca na żabki i pomagało

hymm a co do jedzenia to rez nie mial wtedy apetytu a herbatki i syropki na apetyt od 3 lat poza multi witamolem sa od 3 roku zycia wiec starkowałam jabłko na tarce specjalnej i dodalam cytryny po pol godziny juz normalnie jadł oczywiscie przetarte. a i dawalam mu sucha skórke od chleba i różne twarde rzeczy do jedzenia wtedy szybciej wychodza zabki

duzo czytalam o ząbkach jak mój mały żąbkował czasem nawet jest tak że żąbki wychodza krzywo i wypychaja poprzednie i przy tym jest straszny ból . idz do dentysty i bedziesz pewna co i jak