Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wejdzcieeeeee

pomozcie prosze wejdzcie!!

Polecane posty

Gość wejdzcieeeeee

mam duzy problem, a raczej moja kolezanka. jej 16 letnia coreczka ukradla wczoraj sweter ze sklepu, nie wiem dokladnie ktorego . przyznala sie sama, kolezanka jest zalamana i corka na pewno poniesie konsekwencje, pojdzie oddac ten sweter i przeprosi. i pytanie, czy jesli w sklepie nie ma kamer i nikt ja nie przylapal , jest szansa ze policja ja znajdzie? podejrzewamy ze moglobyc teego wiecej, w np innych sklepach. nawet jesli byly kamery czy jest mozliwosc ze ja zllapia? bo ona ma nadzieje z jak corka odda to panie sie zlituja i nic nie zrobia. ale do poniedzialku moze juz policja ja zlapac. czy nie? jak to jest? prosze o normalne opinie, nie jestem ani matka tez dziewczyny, ani ta dziewczyna.

moze juz by ć poszukiwana przez organy ścigania w tym ABW i CBA... ale jak odda sweter i przestanie to może jej nie złapią?

Gość sdfgdsgsdg
Mam nadzieje że ją znajdą bo należy jej się kara-nie tylko od mamy. A czy jest to możliwe,chyba nie :(

Gość wejdzcieeeeee
nie zartujcie az tak glupia nie jestem. odda oczywiscie, ale jesli wziela cos wiecej z innych sklepow? nie chce sie przyznac, placze, wydaje nam sie ze oszukuje. poprostu pytam, czy jest fizyczna mozliwosc znalezienia jej w przypadku gdy: nie bylo kamer , byly kamery.

Gość sdfgdsgsdg
No jeśli były kamery to jest taka możliwość :P

Gość wejdzcieeeeee
nie wiem w ogole co mam jej poradzic? co wy byscie zrobili? wiadomo taki wiek. glupi ! kazdy robi w takim wieku bledy, ale szkoda jej gdyby sie to ciagnelo za nia do konca zycia. jak z nia rozmawiac?

Gość wejdzcieeeeee
na jakiej zasadzie to dziala?

Gość sdfgdsgsdg
Jak szkoda żeby się ciągnęło za nią?Przecież dziewczyna ma już 16 lat to powinna coś sobą reprezentować,a jak się jej teraz upiecze to będzie jej się wydawało że zawsze jej ujdzie na sucho. Więc mam nadziej że ją złapią i wyciągną konsekwencje-bo niby czemu mają tego nie zrobić?

monitoring zazwyczaj ma centralny dysk który przechowuje nagranie zaleznie od pojemności od kilku dni do kilku tygodni... w przypadku zgłoszenia na policje nagranie może zostac trwale skopiowane i przekazane w ręce organów sledzczych. kradziez to przestepstwo jeśli wartos towru przekraca 270 zł poniżej to wykroczenie...

Gość raczej jej nie znajda
ale musi miec nauczke,niech mama pogada z jakims ochroniarzem albo znajomym policjantem albo niech ktos udaje policjanta w cywilu i wmowcie jej ze jednak ja znalezli i co bedzie jak znajda jak przylapia ja 2 raz -moze sie opamieta

Gość wejdzcieeeeee
ok dziekujemy. troche nas to uspokoilo choc nie do konca. to byly takie sklepik maly nie jakis wielkopowierzchniowy.

Gość wejdzcieeeeee
no wlasnie tak myslalam ze jesli ja nie przylapali to juz nic zrobic nie moga. pomyslimy wspolnie jak ja ukarac, wystraszyla sie wyraznie.

Gość wejdzcieeeeee
kolezanka byla pewna ze ona nie dostala tego swetra. wkrecala ze pozyczyla, ale nie oderwala metki. pytala skad miala pieniadze, nalegala. a ona ''ukradlam'' i w placz. zamknela sie w pokoju i nic nie mowi.

Gość nic nie moga jej zrobic
jesli jej nie zlapali na goracym uczynku