Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie paląca:)

W końcu zakaz palenia :) HURA!!!!

Polecane posty

Nie będę musiała już wdychać tego paskuctwa:)

Gość paskudztwa
raczej :)

Gość annika.
oł je! ;) i po koncertach człowiek nie bedzie musiał 'wykręcać' dymu z ubrań ;)

Gość sobotnia noc:)
nigdzie nie mozna jarac???

Gość mr.,julian
Racja, dym z papierosów okropnie cuchnie. Dlatego palę tylko cygara i cygaretki. Ale skoro nie będzie można palić w miejscach publicznych to jaki będzie sens cygaretek? One są dobre, bo cygaro nie wszędzie można palić, ale teraz to nie wiem.

Gość annika.
nigdzie nie mozna jarac??? 'Całkowity zakaz palenia tytoniu będzie obowiązywał od poniedziałku m.in. w zakładach opieki zdrowotnej, szkołach, na dworcach oraz w publicznych obiektach kultury. Palić będzie można tylko w tych lokalach gastronomicznych, które posiadają dwie sale konsumpcyjne. '

jak to w szkolach?? u nas i tak beda jarac jointy z paproci

Gość ??????co??
a na przzystankach na ulicy?? a u mnie w szkole wszyscy pala jest palarnia i popielniczki to co tez nie?

Gość bluesss kafe
zakaz dotyczy wszystkich miejsc publicznych nawet przystanków, placów zabaw itp.

nie ma całkowitego zakazu ale jak będę w knajpie która nie ma wydzielonej,zamkniętej sali dla palących to nie będę musiała wdychać tego dymu

Gość ja jeszcze lepsza jestem
ale u nas w szkole przed wejscie nawet sa popielniczki to co nie mozna tez tam jarac???

na przystankach to akurat od kilku lat już nie można palić

no i dobrze bo od tygodnia rzucam to gówno a nie ma nic bardziej wkurzającego od osoby która gdzieś obok pali. Jeszcze powinni te fajki schować gdzieś pod ladą w sklepach i kioskach żeby nie przyciągały wzroku

na przystankach zawsze jaraja

Nowela ustawy antynikotynowej wprowadza zakaz palenia w środkach transportu publicznego, w ogólnodostępnych miejscach przeznaczonych do wypoczynku i zabawy dzieci, na przystankach komunikacji miejskiej i w środkach publicznego transportu oraz na dworcach. Zakazem palenia zostaną objęte także szkoły, zakłady opieki zdrowotnej, placówki oświaty, wypoczynku i kultury oraz obiekty sportowe. Senat dociska palaczy Zakaz palenia w jednoizbowych lokalach gastronomiczno-rozrywkowych, handlu... czytaj więcej Właściciele restauracji z co najmniej dwiema salami konsumpcyjnymi będą mogli jedną z nich przeznaczyć dla osób palących. Sala musi być jednak zamknięta i wentylowana. W jednoizbowych lokalach obowiązywać będzie całkowity zakaz palenia. W niektórych obiektach, np. w zakładach pracy, hotelach czy na uczelniach, będzie można tworzyć palarnie. Zgodnie z ustawą palarnia to pomieszczenie wyodrębnione konstrukcyjnie od innych pomieszczeń i ciągów komunikacyjnych, odpowiednio oznaczone, służące wyłącznie do palenia tytoniu, zaopatrzone w odpowiednią instalację, tak aby dym tytoniowy nie przenikał do innych pomieszczeń. Za nieumieszczenie informacji o zakazie palenia tytoniu właścicielowi lub zarządzającemu obiektem grozi kara do 2000 zł.

Gość ??????co??
ale ja palilam na przystankach nawet jak straz miejsca jechala i nikt mi nic nie robil i nie mowil. Wiec pewnie ten zakaz tez sie bedzie mial nijak do rzeczywsitosci

Gość doktór dom
tylko że nikt w tej ustawie nie zdefiniował czym jest "przystanek" więc nie możecie mieć pretensji, jeśli ktoś wam będzie smrodził pod nosem gdy czekacie na autobus czy tramwaj :)

Gość wreszcie,
w UK juz od ponad 3 lat nigdzie, w zadnym pubie, restauracji! to jest to! Wreszcie niepalacy czuje ze zyje:) a w PL to nadal bedziecie mogli jarac w restauracjacj ale tylko w osobnej sali dla palacych

Gość co za bezsenss
niepalacy poczuje, ze zyje, a palacy co? nagle ma rzucic? nie mozna ludzi zmusic z dnia na dzien do takich decyzji ktos jak palil 40 lat wcale nie bedzie mial latwo wiec gdzie palacze poczuja ze zyja? chyba pozdychaja z glodu nikotynowego w pomieszczeniu moga zabraniac ok, ale co komu przeszkadza ulica? skoro na ulicy to i tak sie rozchodzi z powietrzem i nic nie czuc wiec nie rozumiem zakazu na przystankach. Ja palac nigdy i tak nie siedze na laweczce i nie kopce ludziom pod nos staje z tylu, ale to tez podobno zakazane bez pomyslunku w oogle

Gość co tu zrobić ...?
Na ulicy też zakaz ? :p

Gość jaaaalhkashjdfa
niepaląca naucz się po polsku poprawnie pisać---> NIE + imiesłów= pisane razem!!!!!!!!!!!!!!

Gość wytłumaczcie mi o co chodzi
w lokalach tylko jeśli jest osobna sala dla palaczy a poza tym? Na dworcach PKP, na przystankach, na placach zabaw, w pracy, w szkołach, w środkach transportu? Czy to czasem nie było już dawno zakazane?