Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mad girl

Czy Bóg istnieje? W co wierzycie?

Polecane posty

Gość big bang
od ponad dwuystu lat jest na to pitu pitu dosc ladne okreslenie: falszywa świadomość

Gość murdock
Czesc Merkaba.

Gość big bang
co wy bierzecie, zeby takie miec wizje????

Gość murdock
big bang-no to przeczytaj Raymond Moody-Life after Life.Pozniej mi tu powtorzysz ze to co tam opisuje pan doktor-to jest twoja"falszywa swiadomosc". Tam sa dowody na to ze istnieje zycie po zyciu.Twarde,namacalne dowody.

Gość big bang
łaaaaał :D:D:D:D:D:D banda domorosłych filozofo-teologów.... A mogło być tak ciekawie....

popieprzone, czyli trudne. teoretycznie latwiej jest nie wierzyć. ale to jest puste. czujesz pustkę. nie ma celu. Zaufaj, uwierz i sprobuj:) nie masz nic do stracenia, mozesz tylko zyskać:)

Gość mad girl
prawnuk- dzieki za te słowa ,ulzyło mi. Chyba znowu potrzebuje Boga

Gość big bang
stereotypy siedza w tobie minimadzia, odnosnie braku wiary - bardzo wygodne dla wierzacych, acz nieprawdziwe.....

Gość big bang
zyskac???? co????jakąś ułudę, żeby żyło sie lepiej?????

Gość big bang
Jest cel, wszystko ma swój początek i koniec i odradza się w innej formie. Wyściub nos na szersze wody, ale rozumiem, że fizyka jest za trudna......

Gość murdock
mad girl-szatan nie ma do nas dostepu.Nawet nie zna naszych mysli.Zauwazylas jak on dziala?Obserwuje nas.Poniewaz jest bardzo inteligentny-zgaduje o czym myslimy.Nieraz uda mu sie to w 100% a nieraz probuje roznych dziedzib zycia.Jezeli zauwazy ze myslimy czy robimy cos zlego-stara sie nas wto wciagac coraz bardziej.Zeby nas usidlic.Dlatego jest faktem ze jeden grzech pociaga za soba inny.Nie masz sie czego bac.Bog jest jego stworca i on nie moze tobie niczego zrobic.Oknem ktore czlowiek otwiera szatanowi sa wlasnmie rozne zabawy w wywolywanie duchow,taroty,inne wrozby,wahadelka i tym podobne.Nie bylo jeszcze przypadku zeby jakie smanifestacje duchow mialy miejsce w domu gdzie sie takich rzeczy nie robilo.

słowa jezusa do faustyny Pragnę, abyś głębiej poznała moją miłość, jaką pała moje serce ku duszom, a zrozumiesz to, kiedy będziesz rozważać moją mękę. Wzywaj mojego miłosierdzia dla grzeszników, pragnę ich zbawienia. Kiedy odmówisz tę modlitwę za jakiego grzesznika z sercem skruszonym i wiarą, dam mu łaskę nawrócenia. Modlitewka ta jest następująca: O Krwi i Wodo, któraś wytrysnęła z Serca Jezusowego, jako zdrój miłosierdzia dla nas - ufam Tobie. Duszom, które uciekać się będą do mojego miłosierdzia, i duszom, które wysławiać i głosić będą innym o moim wielkim miłosierdziu, w godzinę śmierci postąpię z nimi według nieskończonego miłosierdzia mojego. # Pisz, mów o miłosierdziu. Powiedz duszom, gdzie mają szukać pociech, to jest w trybunale miłosierdzia (przyp. W sakramencie pokuty); tam są największe cuda, które się nieustannie powtarzają. Aby zyskać ten cud, nie trzeba odprawić dalekiej pielgrzymki ani też składać jakichś zewnętrznych obrzędów, ale wystarczy przystąpić do stóp zastępcy mojego z wiarą i powiedzieć mu nędzę swoją, a cud miłosierdzia Bożego okaże się w całej pełni. Choćby dusza była jak trup rozkładająca się i choćby po ludzku już nie było wskrzeszenia, i wszystko już stracone - nie tak jest po Bożemu, cud miłosierdzia Bożego wskrzesza tę duszę w całej pełni. O biedni, którzy nie korzystają z tego cudu miłosierdzia Bożego; na darmo będziecie wołać, ale będzie już za późno. # Szczerość twa wobec spowiednika niech będzie jak największa. # Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosierdziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce moje, gdy oni wracają do mnie. Zapominam o goryczach, którymi poili serce moje, a cieszę się z ich powrotu. Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną. # Polskę szczególnie umiłowałem, a jeżeli posłuszna będzie woli mojej, wywyższę ją w potędze i świętości. Z niej wyjdzie iskra, która przygotuje świat na ostateczne przyjście moje. http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm

Gość murdock
big bang-fizykato moj konik.Nie przeczy ona Bogu a raczej odwrotnie.

Gość Mam wyjebane na wszysko
Dziś w nic nie wierzę i jestem w chujowym nastroju...:(

Ty też się boisz. nie masz argumentów. poza tym. jeśli nie chcesz wierzyć i umiesz to uzasadnic. to spoko, to jest tylko i wyłacznie Twoja sprawa. ale nie powinienes wtrącać się do wierzenia inncyh osob i porównywac tego ze stereotypami. zadam Ci tylko jedno pytanie, nie musisz odpowiadać na nie na forum. Czy jestes w pełni w 100% szczęśliwy?

Gość big bang
No nie do końca.... ona raczej pomoże zdefiniować pewne kategorie, co mozna podciągnąć pod kategorię kreacji-absolutu-boga A tutaj takie pitu pitu jak na katechezie prowadzonej przez kiepskiego ksiedza po seminarium w jakiejś dziurze.

szatan nie zna naszych mysli ale moze nazrzucać swoje mysli by skusić człowieka np jak patrzysz na ładny tyłeczek to ci pojawiają sie zbereźne myśli i to sa myśli szatana

Gość big bang
totalnie.... czego się boję???? weź mnie nie rozmieszaj z tą niepewnościa i miłosierdziem....nie przykładaj swej łatki do wszystkich

Gość big bang
markaba, strzeż mnie od takich jak ty:D:D::D:D::D:D

Gość Mam wyjebane na wszysko
Fanatycy religijni, psia mac, jeszcze tego mi brakowało...

Gość big bang
chyba malutka nie doczytalas, o czym pisałem...... mianowicie o stereotypie postrzegania niewierzacych przez wierzacych.... odrobina reflkeksji dobrze robi

Gość rudy1234567
Żadna informacja w przyrodzie nie ginie.

Gość murdock
""merkaba szatan nie zna naszych mysli ale moze nazrzucać swoje mysli by skusić człowieka np jak patrzysz na ładny tyłeczek to ci pojawiają sie zbereźne myśli i to sa myśli szatana """ ---wlasnie o tym pisalem-Merkaba. To jest tzw.wodzenie na pokuszenie.

Gość big bang
Albo zew natury który czuje homo sapiens:P:P:P:P

Gość takie jest zycie
Tak mi się skojarzyło: "Żyj tak, byś mógł powiedzieć Bogu w dniu Sądu Ostatecznego: Byłem bardzo dobrym człowiekiem, choć w Ciebie nie wierzyłem." (Kurt Vonnegut, "Śniadanie mistrzów")

Gość murdock
big bang-w swiecie nie istnieje proznia.Tak mowi fizyka.Jezeli czegos nie ma to na to miejsce pojawia sie zawsze cos....

boisz się uwierzyć. wiara wymaga poświęceń. zaryzykowania, postawiania na jedna karte. poza tym. atak to reakcja obronna. ja już się nie bede czepiać ale "A tutaj takie pitu pitu jak na katechezie prowadzonej przez kiepskiego ksiedza po seminarium w jakiejś dziurze." co to jest kiepskie seminarium w jakiejś dziurze....?;>

Gość murdock
Mialem na mysli=pustke-czyli nicosc.

Gość big bang
statatatata, minimadzia, znow stereotypy....umiesz wyjść poza nie? szczerze w to wątpie..... i znów powinienem lamentować, czytając takie bzdury o próżni, nad poziomem nauczania fizyki w polskich szkołach