Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mad girl

Czy Bóg istnieje? W co wierzycie?

Polecane posty

Gość big bang
większość seminariów w tym kraju.....

Gość rudy45677
Próżnia to zawsze coś. To przestrzeń. Spróbujcie sobie wyobrazić że nie ma nawet jej.

ja wierzę że po śmierci są dwie opcje: niebo i brak nieba (tymczasowy brak nieba lub wieczny) żadnego piekła nie ma, aniołków itd. a karą za hm powiedzmy grzechy jest właśnie brak nieba. a sądził będę was ja🖐️

no ja wierzę w Boga, ale to chyba dlatego, że po prostu musze w coś wierzyc, zresztą nie mam jeszcze jednoznacznie ukształtowanych poglądów :)

Gość murdock
To sa reakcje-minimadzia na pewne niewygodne rzeczy dla ateistow.Ateisci sa ludzmi pelnymi pychy.Stawiaja siebie samych czy moze ludzkosc-rozum na najwyzszym piedestale.Wlasnie dlatego gdy uslysza o Bogu-o czyms niemierzalnym-zaczynaja uzywac takich walsnie okreslen.Pitu,pitu,omamy,zludzenia niedotlenionego mozgu i tym podobne.Zaden(a moze sie do tego nie przyznaja)nie zada sobie trudu przeczytania polecanych lektur.Moglo by to zachwiac rownowage ich wygodnego swiata w ktorym nie trzeba sie za bardzo wysilac. Wystarczy jednak przeczytac pierwsze strony Moody'iego zeby sie dowiedziec o tym ze nie moze byc w zadnym wypadku zakwalifikowane jako jakiekolwiek zludzenie zjawisko-widzenia podcazs smierci klinicznej na stole operacyjnym osoby o ktorej cala wies wie ze od urodzenia byla niewidoma.W Biblli jest napisane o takich osobach ze"bedzie sie do nich mowic a oni nie beda slyszec'.Tu jest mowa wlasnie o ludziach pysznych,zatwardzialych.

Big Bang: Jesli dla Ciebie stereotym to prawada. to nazywaj to jak chcesz. ja wiem swoje, Ty wiesz swoje. Dla Ciebie bedzie dobre i wazne to co Ty zaakceptujesz dla Siebie. Wg mnie jestes inteligentną osobą ale trochę zablokowaną. Dobranoc Zeby nie było ze uciekam, jesli chcesz rozmawiac podaje numer gg 1273826

Gość murdock
""Tym razem to znowu ja/"" .......skoro nie wierzysz w pieklo-to jak mozesz mowic ze wierzysz w Boga?Skoro wierzysz w Boga to musisz rez wierzyc w szatana.Skoro wierzysz w szatana to jak mozesz nie wierzyc w pieklo-jego miejsce zeslania?To jest nielogiczne.

Gość big bang
o żesz, jeszcze marchewka i chrześćijańska psychoanaliza po paru zdaniach..... zablokowana???Klapki i zablokowane myslenie to maja tutaj inni.

Gość big bang
murdok, poczytaj swoje posty i minimadzi....zupełnie pozbawione pychy???? Jakaz to wygodna dla was szufladzka, tych pełnych szacunku dla bliźniego?????

Gość murdock
big bang-przeczytaj moj post o ksiazce Moody'ego.To sa twoim zdaniem jakies omamy?

Gość big bang
i jakaś książeczka Moody'ego, która aspirować ma do dzieła i dowodu ostatecznego.... Poczytaj siebie.... nie wiem, kto bardzioej ośmiesza wiarę. Ten kto zadaje cięzkie pytania? Czy ten kto macha dowodami z ksiazeczki jak mao swą czerwoną ksiazećzką???? No żesz, sama prawda, sama...... :D:D:D:D:D:D:D

Gość rudy45677
Zawsze jest coś. Wyobrażam sebie teraz niebieską różę ... Czy moge jej dotknąć ? Czy mogę ją powąchać ? Czy to, że istnieje w ograniczonym moim umysle oznacza, że jej istnienie jest upośledzone wobedz świata zmyslów zewnętrznych ? Czy mogę ją stworzyć z takimi detalami że dotknę chaotycznego swiata mechaniki kwantowej ? Przecież mam całą wieczność.

Gość big bang
Znów chrzęścijańska psychoanaliza..... Jakże pełne szacunku: masz problem.... Otóż nie mam go tam, gdzie ty uważasz że powinienem go mieć.

Gość murdock
big bang-dla mnie wazniejszy od ciebie i mnie jest Bog.To jemu sluze przede wszystkim a ze wzgledu na Niego-tobie i innym.To nie jest zadna pycha.To wiara.Ja nie stawiam siebie na pierwszym miejscu-tylko Boga.To o Nim wciaz tutaj pisze.

Gość big bang
rudy, napiszą ci, że masz problem.....

Gość big bang
Obawiam się, że nie zrozumiałayć....nie ten język, nie te równania.

jeśli go nie masz to czemu tak się blokujesz, wkurzasz, atakujesz wszystkich na około, zamykasz? ostatnie zdanie. Jeśli jesteś naprawde szcześliwy to żyj dalej tak jak żyjesz.(i moze to dla Ciebie zabrzmiało jak słowa katechetki lub głupiego ksiedza z zadupia ale taka jest prawda - dla Ciebie stereotyp) ja szczerze życzę powodzenia:)

Gość big bang
Bo na tym polega: mówić rzeczy, których inni nie mówią. Pobudzac do refleksji.... A nie schemaciki, szufladki i miałkie odpowiedzi.

""Tym razem to znowu ja/"" .......skoro nie wierzysz w pieklo-to jak mozesz mowic ze wierzysz w Boga?Skoro wierzysz w Boga to musisz rez wierzyc w szatana.Skoro wierzysz w szatana to jak mozesz nie wierzyc w pieklo-jego miejsce zeslania?To jest nielogiczne. ? nie rozumiem. dlaczego niby istnienie boga jest nieodłącznie związane z szatanem?:D istnienie piekła jest właśnie nielogiczne przy zestawieniu z nieskońćzenie dobrym i miłosiernym bogiem. piekła nie ma. udowodnie to:D

Gość rudy45677
Nie ma Nic. Jeżeli coś może istnieć... to istnieje. A co może istnieć ?

Gość big bang
No, Bóg na pewno istnieje, w głowach wielu ludzi.

Gość @murdock
murdock "big bang-przeczytaj moj post o ksiazce Moody'ego.To sa twoim zdaniem jakies omamy?" Dokładnie tak to można nazwać - omamy.

Gość rudy45677
A niebieska róża isniteje ?

Gość big bang
I tak własnie niektórzy widzą boga....

Gość mad girl
Bóg musi gdzieś tu być.... A rozmowy były na wysokim poziomie, żadne pitu-pitu Mi wasze wpisy dużo pomogły zrozumieć, potrzebowałam tego

Gość rudy45677
Ja tam w cuda nie wierzę, ale... wg mechani kwantowej istnieje pewne prawdopodobieństwo, znikome co prawda ale zawsze, że ... zaraz obok mnie zmaterializuję się ... ( ale o tym nie powiem bo to moja słodka tajemnica ;P )