Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka-janka

Rodzice nie pozwalają nam zrobić remontu mieszkania!!!

Polecane posty

Gość taka-janka

Hej, od jakiegoś czasu mieszkamy z męzem w mieszkaniu, które przepisali na mnie moi rodzice. Mieszkanie to zostało urządzone jakieś 20 lat temu i od tego czasu praktycznie nic nie zostało zmienione. Możecie się domyślić jak to wygląda, stare, brzydkie, błyszczące regały, powycierane dywany, porysowane szafki kuchenne... Mogę wymieniać w nieskończoność. Dlatego chcemy, naturalnie za własne pieniądze, zrobić gruntowny remont, wymienić prawie wszystkie meble, glazurę w łazience, wannę, kuchnię... Jak rodzice się o tym dowiedzieli to wpadli w szał, za nic nie chcą się zgodzić by coś zmienić w mieszkaniu! Bo oni niby są przywiązani emocjonalnie do tych mebli :O Poradźcie coś, bo nie wiem co robić...

Gość możecie czekać na ich
zejście :o

Gość taka-janka
Proszę o poważne odpowiedzi... Na pewno nie chcę doprowadzić do konfliktu z rodzicami, ale z drugiej strony nie chcę mieszkać w tym okropnym mieszkaniu i kąpać się w zółtej od starości wannie... :(

Gość taka-janka
No własnie co do mebli, to oni nie chcą ich w mieszkaniu,w którym teraz mieszkają, ale nie zgadzają się też pod żadnym pozorem żeby je wyrzucać czy sprzedawać (bo na pewno ktoś by kupił ;) )

Gość taka-janka
No własnie co do mebli, to oni nie chcą ich w mieszkaniu,w którym teraz mieszkają, ale nie zgadzają się też pod żadnym pozorem żeby je wyrzucać czy sprzedawać (bo na pewno ktoś by kupił ;) )

no to albo jednoa lbo drugie, po psortu postawce im ultimatum ze albo je zabieraja albo sami sie ich pozbywacie.

Gość ale przepisali Ci mieszkanie?
Skoro tak, to jest twoje i możesz z nim robić co chcesz

Gość taka-janka
Przepisali, mieszkanie jest moje. Ale tu chodzi też o to, że ja nie chcę się z nimi kłócić... Idą święta i nie potrzebuję na ten czas napiętej atmosfery :( Takie konflikty, zwlaszcza z rodzina, to dla mnie spory stres...

pogniewaja sie troche,a potem im przejdzie:) Przeciez nie bedzie czekac,az im sie odmieni,albo kiedy umra.

Gość ale przepisali Ci mieszkanie?
ja bym zrobiła remont. Musisz być stanowcza powiedzieć, że jak chcą te meble to niech sobie je wezmę i gdzieś schowają, bo ty chcesz zrobić remont a Twoje mieszkanie nie jest przechowalnią

Gość taka-janka
Oni są przekonani, że mieszkanie jest piękne jak żadne, że meble są najładniejsze... A prawda jest taka, że rodzice, gdy się tu wprowadzali, mieli mało kasy, więc kompletowali meble powoli i w rezultacie każdy jest z innej parafii :O Chcieliśmy z mężem już na święta mieć chociaż salon zrobiony...

Gość kolgurna
Rodzice przepisali na Ciebie mieszkanie,wiec to Twoje mieszkanie teraz i masz prawo zmienic jego wystroj i je wyremontowac.Chyba,ze w umowie zaznaczono,ze nie masz prawa nic wmieszkaniu zmieniac. Mieszani mogliby Ci sądownie odebrac gdybys o nie dbała,rujnowała.Ty chcesz je odnoic i nowoczesnic,wiec Oni nie mogą sie temu sprzeciwic.Jezli meble sa dla nich wazne to po prostu niech sobie je wzezmą.Badz twarda i stanowcza.