Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce byc chora

Czy któraś z Was chorowała na BULIMIĘ?

Polecane posty

Gość nie chce byc chora

Dziś lekarz stwierdził, że prawdopodobnie mogę chorować na bulimie. Mam zaburzenia odżywiania, tyję. Ja nie byłam tego świadoma i nigdy nie podejrzewałam, że mnie ta choroba może dotknąć. Nadal nie wierzę. Ale skądś moje problemy się wzięły. Mam napady obżarstwa przez co cierpi moje ciało. Tylko moje pojęcie o bulimii zawsze było takie, że ktoś je bardzo dużo nawet jeśli nie jest głodny, objada się, potem ma wyrzuty sumienia, głodzi się potem znów objada i takie błędne koło po za tym wymiotuje i po obżarstwie stara się to z siebie wyrzucić. A ja wymiotów nigdy u siebie nie prowokowałam na siłę. I fakt czuję się z tym źle, jem nawet jak głodna nie jestem, mam z tego powodu dołek psychiczny, ale nie wymiotuję. Więc może to nie bulimia.. Chciałabym dowiedzieć się jak naprawdę objawia się ta choroba i czy rzeczywiście mnie to dopadło dodam, że jescze rok temu byłam zgrabną dziewczyna ważyłam 60kg a teraz nie panuje nad swoim obżarstwem i tyje w oczach. Przeraziły mnie słowa lekarza powiedział, że będzie mnie leczył farmakologicznie, ale i terapia będzie niezbędna. Teraz mam jeszcze większego doła:( potrzebuję kogoś kto zna się na tym problemie i mi coś podpowie.

Gość nie chce byc chora
nikt nie mial.. no tak tylko ja jestem psychiczna:(