Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzielę się informacją

to chyba najtansze mleko modyfikowane na rynku

Polecane posty

jakbyście były zainteresowane, to odkryłam chyba najtansze mleko modyfikowane na rynku w Rossmanie są bardzo dobre produkty Babydream - wczesniej kupowałam obiady i desery i córa w porównaniu z innymi obiadkami np Hippa całkiem chętnie je jada (chociaz jest niejadkiem i nie przepada ani za słoikowym jedzeniem, ani za gotowanym w domu) . A dzisiaj kupiłam mleko. Ciekawe jest to, że u innych firm mleko 2 jest od 6 miesiąca do roku, a 3 jest od roku. A w Babydream 3 jest od 8 miesiąca. Kupiłam i jest sporo gęstsze od tych od 6 miesiąca. Poza tym normalnie płaciłam niecałe 12 zł za 350 g, a teraz zapłaciłam niecałe 15 zł za 600 g. A 1 i 2 z tej firmy jeszcze lepiej wychodzą, bo około 17 zł za 800 g

Gość .........agawa
Babydream idzie wg niemieckich schematów żywieniowych i stąd różnice (mleko 3 od 8 miesiąca, mięso w słoikach od 4 miesiąca, brak sacharozy w kaszkach, itd.). Ich mleko jest produkowane przez niemiecką Humana. A najtańsze na rynku jest chyba polskie Mami Lac.

A powiedz czy dawałaś już dziecku to mleko i czy chętnie je pije? Tez je oglądałam w Rossmannie ale nie zaryzykowałam jak na razie, podejrzana mi się wydała ta taniość, ale w sumie czemu nie.. Tylko obawiam się, że mój synek nie będzie chciał pić.

Gość .........agawa
One są dobre. Ja dawałam. Są bardziej sycące od polskich.

Gość .........agawa
To Humana, nic podejrzanego. Niemki dają i chwalą na forach.

na Mami Lac nigdzie nie trafiłam a co do tych schematów - to dużo wyjasnia - ale ja się w sumie nie trzymałam ścisle schematów polskich bo są moim zdaniem przesadzone dałam je córce dzisiaj pierwszy raz, piła bardzo chętnie - ale ona każde mleko piłą chętnie, więc trudno mi powiedzieć, czy to jest jakies wyjątkowo smaczne, czy może identyczne jak pozostałe

Gość umpaumpa
Mój pije - zamiennie z Bebiko. Rossmanowskie jest bardziej bez smaku, ale mój syn wypija. Czasem dosypię jedną miarkę kaszki smakowej.

Gość też polecam to mleczko
też polecam to mleczko :)

Gość .........agawa
Ej, a czy ktoś z was wie przypadkiem czy w drogerii Schlecker (coś takiego jak Rossmann tylko konkurencji) też są takie mleka, kaszki i słoiki? Bo słyszałam, że pieluchy i kosmetyki są i nazywają się Babysmile, więc się zastanawiam czy i jedzenie jest? Nigdy nie byłam w tej sieci bo mam nie po drodze. Widział ktoś?

Gość .........agawa
Mami Lac jest w nielicznych sklepach i w necie (sklep internetowy).

Niee, pierwsze słyszę o takiej drogerii. Mam Rossmanna pod blokiem, więc nie mam po co kombinować z innymi, choć mój synek nie chce jeść słoiczków z Rossmanna. Tylko gerbery je.

Z czystym sercem moge polecic produkty rossmanowskie - mleko ,ale tez pampersy . Na pocztaku kupowalam tylko drozsze oryginalne Pampersa , lecz po jakims czasie znajoma polozna zwrocila mi uwage na to ,ze Pampers ma za udzo zmiekczaczy w pieluszkach i ze lepsze sa wlasnie te z Rossmanna. I faktycznie , przy tych pierwszych nasza corkia miala co jakis czas problemy skorne ,przy babydream wcale! Nie polecam za to wcale chusteczek mokrych z tej firmy - tragiczna tandeta - bardzo stybko wysychaja. Nauczylam sie zreszta z czasem zadko ich uzywac. Zmieniam pieluszke nie myjac niczym , ale rano i wieczorem odbywa sie obowiazkowe mycie woda , po kazdej kupce tez - wytre chusteczka a potem myje woda!- od tej pory corka ma naprawde zdrowa pupke.

u nas jest schlecker ale jakos nigdy tam nie szukałam nic pod tym kątem wiem tylko, ze mieli w miarę tanie a dobre wkłądki laktacyjne i firmowe słoiczki typu hipp - muszę kiedys sprawdzic

A jesli wjedzie na polski rynek mleko MILASAN - to tez polecam -rewelacja ,sycace , tanie i tak samo chwalone w Niemczech jak Babydream.

chusteczki są dobre z Lidla, takie niebieskie opakowanie, Softino - nawilzone w sam raz i wyciągają się łatwo pojedynczo z opakowania

A może któraś z Was wie, czy jest gdzieś jest taki schlecker w Wawie? Chętnie bym się przeszła jakby był gdzieś w miarę blisko :D Jeśli chodzi o Rossmanna to też polecam pieluszki, zasypkę do pupy, chusteczki są dobre, ale tylko takie w zielonym opakowaniu, te w niebieskim rzeczywiście się nie nadają.

Gość .........agawa
Dzięki. :) To weź sprawdź jak będziesz przy okazji w Schleckerze, okej? Softino nie używałam jeszcze, ale miałam dwa rodzaje Toujours.

Gość .........agawa
W Wawie chyba nie ma Schleckerow. Możesz sprawdzić w wyszukiwarce sklepów na ich stronie internetowej. Kosmetyki Babysmile widziałam w necie i opakowania łudząco przypominają taką niemiecką droższą markę Sanosan. Ciekawe czy to Sanosan robi je dla Schleckera...?

To szkoda.. ;) Potwierdzam, softino to świetne chusteczki, bardzo lubię też TIP z reala - tanie i dobre.

Gość a ja w zyciu nie kupie
nic co do jedzenia (bez wzgledu czy dla dziecka czy nie) w rossmannie. Pracowalam tam i widzialam w jakim warynkach przechowywana jest tam spozywka!

Gość .........agawa
W jakich? Chyba nie sądzisz że coś może się stać kaszkom i mleku w proszku, albo jedzeniu w słoiku hermetycznym? No niby jak? W lodówce stać nie muszą.

Gość .........agawa
A i Lidl Cien dla dzieci też ma podobne opakowania do tych ze Schleckera i Sanosanu. Może to właśnie ten Sanosan zaopatruje obie sieci w kosmetyki.

mleka babydream nie znam ale polecam ich kosmetyki. naprawdę dobre składy i niska cena. od lat używam sama a teraz dzieci

Gość LuchyPizzichini
Kosmetyki Rossmanna to niemieckie kosmetyki firmy Babyline. Ten sam producent.

Gość LuchyPizzichini
I chusteczki też.

Ja juz dawno kupuje synowi mleko babydream3 z rossmana (kidys nawet zostalam tu na kafe zjechana ze kupuje najtansze mleko) daje mu na zmiane z krowin i kaszkami z nestle i bobo-vita. Polecam tez kosmetyki z babydream dla dzieci sa super i sa bardzo tanie. Pieluch nie polecam bo sa jakies takie grube , ze moj syn chodzi rozkraczony jak kowboj. Nawet jak byl przewiniety ;) (uprzedzam zarzuty ze go nie dosc czesto przewijam) Pozdrawiam :)

z czystym sercem moge polecic firme baby dream ,córka piła to mleko od poczatku do roku i bardzo jej smakowało:) polecam

Gość .........agawa
Nie ma co sie przejmowac jakimis przypadkowymi ludzmi, co nie zawsze maja pojecie o czymi pisza, ale pisza dla samego pisania i robienia innym na zlosc. Moja rada: olewac, olewac i jeszcze raz ich olewac. :)