Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak myślicie ??????

Czy jeśli robią mi się pryszcze to znaczy że mam problemy z hormonami ??

Polecane posty

Gość Jak myślicie ??????

Witajcie Od pewnego czasu podejrzewam że mam problemy rozregulowała z hormonami. Bo: - Bolą mnie piersi przez cały cykl - Miesiączka mi się rozregulowała (miałam co 28 dni a teraz co 31 34) ale to podobno nie jest rozregulowanie ? no ale mam inaczej niż kiedyś... - i zauważyłam że zaczyna mnie co raz bardziej sypać pryszczami zawsze miałam ich 1-3 przed samym okresem. A teraz mam ich więcej (na czole takich malutkich i parę większych) i robia mi się takie bolące pod skóra na brodzie albo na policzku. W tej chwili mam 1 taki bolący na brodzie. Czy te wypryski też mogą świadczyć o jakimś zaburzeniu ? W środę jestem umówiona na wizytę u gin. ale juz dzisiaj chciała bym wiedzieć.

możliwe, ale tylko badania dadzą odpowiedź jak brałam tabletki anty to objawy były podobne, więc związane było to z hormonami a cykle masz regularne

Gość Jak myślicie ??????
A ja nie biorę żadnych tabletek.

Gość Jak myślicie ??????
18

no to nie wiem czy mozna to nazwac "problemami z hormonami". tego typu "problemy" są dosc normalne w Twoim wieku. ewentualnie jak idziesz do lekarza to popros o skierowanie na badanie prolaktyny. albo sama sobie zrób, bez skierowania.

Gość Jak myślicie ??????
Poproszę o to lekarza na wizycie. Ale jak nie te problemy to jakie ? na pewno jest coś nie tak...

Gość Mój Brat ma okropne
sywki na twarzy! Takie bolące i te ropne no chyba wszystki jakie można mieć... CO prawda ostatnio mniej ale nadal ma;/ Chodził do dermatologów ale nic nie pomogli a prywatnie nie chce iść... Czy on może miec jakieś problemy z hormonami ? Czy to raczej tylko panie tak moga mieć ? dodam że ma 22 lata

niekoniecznie musi cos byc nie tak. gospodarka hormonalna kobiety zmienia sie z wiekiem, nie jest stała - stąd różne problemy w różnym wieku. Ty powoli konczysz okres dojrzewania i moze to sie manifestowac w ten sposob. moze to stan przejsciowy ktory potrwa cztery miesiace, a moze bedziesz miala tak przez najbliższe piec lat, a moze az do menopauzy. nie ma sie co nastawiac ze "na pewno cos jest nie tak". oczywiscie warto sprawdzic, pewnie - ale nie boj sie na zapas.

"Czy on może miec jakieś problemy z hormonami?" oczywiscie ze moze miec, hormony mają nie tylko kobiety :D

myślę dokładnie tak jak taajasne. W tym wieku to takie rzeczy są normalne i wcale nie muszą o niczym świadczyć. Organizm kobiety to nie zegarek i nigdy nie będzie taki sam cykl. Raz bolą piersi, wyjdą pryszcze, jest silny pms, a w następnym miesiącu będziesz się czuła idealnie