Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucia_sta

Egipt czy Turcja - gdzie cieplej w lutym?

Polecane posty

Gość lucia_sta

Witam! Chcemy polecieć z chłopakiem na jakieś krótkie wakacje po nowym roku. Odłożyliśmy sobie trochę kasy i pragniemy spędzić romantyczny tydzień. Zdecydowaliśmy, że miejscem docelowym będzie Egipt lub Turcja. Tutaj mam pytanie - gdzie w lutym będzie cieplej? Chcemy jak najszybciej rezerwować wycieczkę, a nie mamy jeszcze biura. Jeżeli macie jakieś sprawdzone, piszcie!

Gość pappapa
troche kasy, tzn ile? :)

Gość egiptowo
tylko egipt! w turcji zimno

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale jesli w Polsce to w okresie pazdziernik-polowa kwietnia nie ma lotów do Turcji. Jesli mieszkasz w Niemczech to masz loty do Antalii caly czas tylko, ze tam jest zimno. Tzn. cieplo, ale nie goraco i nie da rady sie opalac. Zostaje Tobie Egipt.

Gość Egipt to dziki kraj
:O

Gość trzydwajedenstart
Turcja zdecydowanie. Egipt rzeczywiście- boski i nie do opisania, ale o tej porze kolo godziny 15 zaczyna robić się już ciemno...

Gość kostiummmmm
egipt ale tam zemsta faraoa czeka.

Hej Brzydula 🖐️ :) Napisz ile masz tej kasy mniej wiecej na Was dwoje i gdzie mieszkasz. Moze masz blisko do Niemiec to znajdziesz fajną oferte na Kanary? Ja osobiscie tez poczekalabym do czerwca i pojechala do Turcj.

Gość pappapa
Paris... czesto czytam Twoje wypowiedzi nt. podrozy i zazdroszcze... juz chyba wszedzie bylas... chyba masz b. dobra prace, bo podroze kosztuja... pamiatki, przeloty itp.

Gość egiptowo
Paris a możesz napisac czy pod koniec maja mozna do egejskiej? czy woda ciepla chodzi mi o marmaris

pappapa ---> nie byłam wszędzie, ale tyle ile widziałam wystarczy. Mam pełno miejsc na mojej Liście Marzeń, ale poki co Turcja jest numerem 1. Tam sie dobrze czuję i lubię wracać. Pracę mam fajną, ale muszę się narobić żeby coś z niej mieć ;) Poza tym jestem trochę dusigroszem i jak wiem, że mam plan to zbieram kosztem wszystkiego a pozniej szaleję 2 tygodnie na wakacjach i z niczym sie nie liczę ;) Egiptowo---> byłam w Marmaris w drugiej połowie czerwca i było MEGA gorąco, słońce mnie poparzyło na początku pobytu mimo 50 SPF filtrów. Mimo to jak obserwowałam tam pogode to mysle, ze poczatek czerwca bylby pewniejszy. To jest mimo wszystko chlodniejsza i bardziej deszczowa czesc Turcji.

Gość cumel24onnnn
Zdecydowanie cieplej jest w Egipcie, w Turcji może nie chodzi o temperaturę powietrza, ale morze jest strasznie zimne o tej porze już. I tak pojechałbym znów do Turcji, bo Egipt to dziadostwo:)

Gość egiptowo
dzieki Paris tak myslalam ze pod koniec czerwca nie ma co:) chociaz jest chlodniej jak na riwierze wiem bo bylam w maju w alani i bylo gorąco:)

Gość pappapa
fajnie... ja mam 1400zl, zczego ponad 300 na dojazdy... nawet jakbym cos odlozyla to i tak od lat nie mam z kim ejchac... to jest najgorsze... od lat wybieram sie do rzymu...

Gość pappapa
a sama latasz czy z biurem? ja kiedys o maly wlos pojechalabym z dziewczynami z jednego forum, ale zrezygnowalam. byly loty wizzair za chyba 200zl w 1 str. Boze, nigdie za granica nie bylam, samolotem nie lecialam, angielksiego nie znam, zero wspoltowarzyszy... Boze jestem beznadziejna... podrozuje tylko po mapie :O sorry, mam kryzys

Jezeli rodzinnie to jedziemy samochodem i zwiedzamy Toscanie Raz bylismy duza 100 osobowa paczka;) sama latam z Berlina easy jet

Latam raczej z biurem. Poki co to sama bylam tylko w Stanach i w Meksyku. Szkoda, ze nie masz z kim jechac. Ja na Twoim miejscu znalazłabym kogoś na forach. cZesto dziewczyny pytają o towarzyszkę do pokoju zeby nie placic podwojnie. Mozna dobrego lasta wyszukac przed sezonem i leciec za male pieniadze czasem. A kieszonkowe sobie kupic od czasu do czasu za jakies extra pieniadze. Po 50 dolarów co drugi m-c i juz masz nieco pozniej troche. COraz wiecej biur tez ma oferty na raty wiec warto skorzystac z jakiejsc dobrej oferty. I nie przejmuj sie tak bardzo jezykiem, nie Ty pierwsza i ostatnia. Mnostwo ludzi lata i sie dogaduje na migi. Zawsze podziwiam starszych ludzi na lotnisku, ktorzy czasem nie wiedza nawet chyba gdzie dokladnie leca a jednak leca i jest super. Najgorszy jest pierwszy raz :)

Widzisz, czasem loty są bardzo tanie. Pozniej tylko najgorszy nocleg. POza tym mozesz jechac na wycieczke z biurem autokarem, jest taniej a noclegi sa w pokoju dwuosobowym i kogos Tobie dadzą. Kilka nocy dla Rzymu bys przezyla ;)

Gość pappapa
Na pewno nie byloby najgorzej... A co do ludzi z netu, bywa roznie, wlasnie niedawno sie o tym przekonalam i byla to sprawa serccowa :O wiem, nie generalizuje, bo mam kilku fajnych znajomych z neta. Bardzo jestem nieufna co do biur, teraz tylko bankrutuje, poza tym, jak nie ma z kim planowac to sie zyje marzeniami... znow zanudzam :O a Ty skad jestes? :)

Ja jestem z Wybrzeża. Wiadomo, ze nie ma co ufać na zabój komuś kogo się nie zna, ale jesli znajdziesz taka dziewczynę to Ty lecisz sobie ze swojego miasta ona ze swojego i spotykacie sie w hotelu. Jesli sobie podpasujecie to bedzie udany wyjazd jak nie to w hotelu zawsze ktos sie znajdzie. Zreszta na miejscu to sa polskie biura i samej mozna wyjsc na spacer czy plaze.

Gość nonaa
lucia_sta -> jeśli Wam zależy tylko na spędzeniu czasu we dwoje leżąc na leżakach i jedząc smaczne kolacje wieczorem to zdecydowanie Egipt. Jeśli chcecie pojeździć i pozwiedzać coś przy okazji to Turcja. Tak czy tak wrócicie zadowoleni :) Jeśli chodzi o jakieś biuro to ja byłam z alfa i byłam zadowolona, oni mają w mirę tanie te wycieczki. Pozdrawiam.

Gość a jaka temperatura bedzie w lu
tym w Egipcie?

Gość luuuuuufa 666
Egipt,będzie tam ok 27 st. w cieniu

Gość lucia_sta
Mieszkam niedaleko Krakowa, ale to bez znaczenia, że z Polski nie latają do Turcji, bo zawsze można lecieć właśnie przez Niemcy. Mam przeznaczone na wycieczkę ok 2 tys na osobę ( w tym musi być już zawarte "kieszonkowe"). Nie mogę się na nic zdecydować bo chciałabym wszystko zobaczyć naraz! A jakie biuro polecicie? Takie żebym się z kasą zmieściła?

Gość luuuuuufa 666
itaka,wg mnie najlepsze często latam na takie wycieczki i z ich usług jestem najbardziej zadowolona