Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostuadam

kto wierzy jeszcze w instytucję małżeństwa?

Polecane posty

Gość poprostuadam

Czy w tym kraju poważnie o związku na całe życie wierzą tylko kobiety, które wyglądają tak, że aż przykro spojrzeć w ich stronę albo te niewykształcone? Mam 26 lat i zawsze pragnąłem stałego związku, małżeństwa, domu, dzieci i co? Wielkie nic! Doskonale zdaje sobie sprawę, że nie jestem przystojniakiem ale spójrzmy na sprawę realnie - ile kobiet nas otaczających jest naprawdę pięknych? Tyle samo ile przystojnych facetów. A co z tymi normalnymi, przeciętnymi urodą? Może ja mam tylko takiego pecha ale albo trafiam na wyjątkowo nieurodziwe albo po zawodówce lub jeszcze gorzej podstawówce - Ja rozumiem, że wykształcenie nie stanowi o inteligencji człowieka ale łatwiej mi będzie żyć z kimś kto zna znaczenie słów empatia, altruizm a gust muzyczny nie kończy się na techno czy hip hopie. Z drugiej strony jeśli kobieta jest inteligentna ma przynajmniej średnie wykształcenie to nie zależnie od własnego wyglądu od razu robi się tak wybredna, że okazuje się, że nie jestem w typie żadnej z nich. Niby kobiet jest więcej na świecie a popatrzcie na portale randkowe - kilkakrotnie więcej zdesperowanych mężczyzn szuka kobiety niż na odwrót (pomijam napaleńców, którym chodzi tylko o seks - chodzi mi o tych o podobnym podejściu do mojego). Czemu kobiety są takie wybredne? Pod względem wyglądu jak i materialnym. Same niejednokrotnie pracujecie na kasie za 1300 zł a od faceta wymagacie Bóg wie czego. Z tymi samymi problemami borykamy się przecież wszyscy - niezależnie od płci. Dalej idąc wybredność odnośnie wyglądu. Ja rozumiem, że ponętna brunetka o idealnie nieskazitelnej cerze twarzy może chcieć również tylko dobrze zbudowanego bruneta ale jeśli np niska pieguska o nosie jak zjazd do piekła, niezaleczonym trądziku do tego mająca ciut bardziej niż kobiece kształty mówi, że nie jestem w jej typie to już lekkie przegięcie. Uroda facetów nigdy nie dorówna urodzie kobiet - my z natury jesteśmy brzydcy czy tego chcemy czy nie więc wybaczcie drogie panie ale ta wasza wybredność przyprawia mnie o mdłości. To charakter jest najważniejszy! To żeby facet was szanował! To żeby nie był wiecznym dzieckiem i imprezowiczem bo tacy funta kłaków nie są warci! To żeby nie miał nałogów. Dlaczego tak chętnie wybieracie tych złych tzw nie nudnych? Wszystko pięknie przez 2-3 lata a potem co? Rozwód bo facet nie dorósł żeby być Ojcem, zaczął pić lub was zdradził? Na wasze własne życzenie. Zawsze powtarzałem i będę tego bronił jak niepodległości - nauczmy się nudzić razem a będziemy naprawdę szczęśliwi przez całe życie. Nie jest diamentem to co się pięknie świeci. Nie wygląd jest w wyborze partnera najważniejszy, nie jego zarobki a to jakim jest człowiekiem. Co się z wami dzieje? Może wreszcie pora zejść na ziemie?

Gość rumburaczyca
ja wierzę że dwoje kochających się ludzi moze być ze sobą przez całe życie, a ślub... jestem za sformalizowaniem związku bo to ulatwia życie wspólne i poniekąd zabezpiecza małżonków jeśli chodzi o sprawy majątkowe w przypadku przedwczesnego zgonu jednego z małżonków

Gość poprostuadam
Wszędzie tylko nawiązania do majątku. Czy już naprawdę inne kwestie przy wyborze nie są przez was brane pod uwagę tylko to ile zarabia?

Gość raselowa :)
ile razy zalozyleś ten temat ? :) bo już chyba trzeci widze :)

Gość rumburaczyca
ja tylko napisałam że formalne zawarcie małżeństwa ułatwia regulowanie spraw majątkowych między ludźmi którzy są ze sobą, natomiast nigdzie nie napisałam że w wyborze partnera kieruje się zasobnością jego konta