Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika 12345

Domowy chleb na zakwasie

Polecane posty

Gość Monika 12345

Moja mama mieszkajaca na wsi zaczela od jakiegos czasu piec tradycyjna metoda chleb - wyrabiany w drewnianej dziezy, na zakwasie naturalnym, be zadnych ulepszaczy oczysiwicie, pieczony w piecu oplalanym drewnem. Jest to ta sama metoda, ktora lata temu piekla chleb moja babci ai babcia mojej mamy ... Poniewaz znajmoi zaczeli si edopytywac o ten chcleb, zastanawiala sie nad pieczeniem na troche wieksza skale. Nie wiemy jednak, czy bylby popyt - czy bylibyscie zainteresowani zakupem takiego chleba i ile bylsibyscie sklonni zaplacic za bochen ok 1,5 kg? Dzieki za kazda opinie... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SpiritedAway
Oj zjadłabym takiego chlebka...myśle że do 3 zl byłabym skłonna zapłacić gdyby był rzeczywiście bardzo dobry i świezy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A skąd jesteś? Za taki duży bochenek myślę, że 6-7 zł, jeśli dodatkowo chleb byłby razowy - albo różne opcje do wyboru - myślę, że popyt byłby jeszcze większy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika 12345
Opcje moga byc rozne - razowy, z ziarnami, makiem itd.. Mama robi tez przetwory - powidla i konfitury smazone dniami, bez cukrow zelujacych ...maliny, sliwki, jablka, jagody.... A cos takiego mielibyscie ochote kupic? Jestesmy spod Czestochowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja mam małego świra na punkcie zdrowego i smacznego jedzenia więc owszem, we mnie mielibyście klientkę i na chleb i na przetwory :-) Myślę, że gdyby interes zaczął się rozkręcać mogłabyś poumieszczać bannery na różnych wege stronach, wegetarianie są często zakochani w tego typu produktach. Mogłabyś też poszukać klientów na Allegro. Ja jestem z okolic Katowic, więc w sumie nie tak daleko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika 12345
Hmmm .. do 3 zl to mysle, ze bardzo tanio jak za taki bochen, zwlaszcza, ze nie wyobrazacie sobie ile pracy to kosztuje... 3,5 to kosztuje bochenek z naszej piekarni na ulepszaczach itd...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika 12345
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja wiem, ile to kosztuje, niedawno sama robiłam taki domowy chlebek, razowy i z mnóstwem ziaren. Gotowy ważył około 1 kg. Po przeliczeniu ceny składników wyszło właśnie około 7 zł na bochenek. Do tego w Twoim przypadku trzeba też doliczyć robociznę. Problemem może być brak zaufania ludzi do takich prywatnych "wytwórców". Jeśli ktoś już chce jeść zdrowo to kupi chleb w takiej np. bio piekarni. Jeśli chciałabyś wystartować z takim interesem na troszkę większą skalę to musiałabyś się mocno reklamować, najlepiej w ogóle założyć własną działalność. Inaczej to raczej tylko dla znajomych, ew. Allegro.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×