Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bagietka z szyneczką

Czy to się czuje, że się zostanie singlem do końca życia?

Polecane posty

co do tematu , to niektorzy czuja sie ograniczeni w zwiazku , najlepiej ujol to Rilke : "Inni jednak są samotnikami z charakteru i nie zostali stworzeni do życia we wspólnocie. Każdy związek kryje w sobie zagrożenie i wrogość, każdy dom jaki budują sobie, przygniata ich, bowiem nie mają ojczyzny, która by go udźwignęła, najukochańsi zaś ludzie, którzy ich otaczają, wciągają ich w ciasny krąg codzienności, spoza której próżno sięgać dalekich przestrzeni." "Współistność dwojga ludzi to rzecz niemożliwa, i tam gdzie się mimo to wydaje pojawiać, stanowi ograniczenie, które obrabowuje jedną lub obie strony z pełni ich swobody." i dlatego niektore osoby sa same , inne z powodu zlych wspomnien i doswiadczen, a jeszcze inne czekaja na ksiecia z bajki/ ksiezniczke i sie nie doczekuja, ilu singli tyle powodow , ktos czuje ze chce wyrywac co noc inną panienke z klubu, i po co mu zwiazek ? niektorzy uczestnicza w wyscigu szczurow...

Gość takadum
hejo ben :)

w koncu wrocilam do domu :) Apsik- to imie krasnala, ktoś się pytał który krasnal wiec odpowiedzialam. no dobrze mowicie- nie ma jednego konkretnego powodu dlaczego wszyscy sa sami. jesli chodzi o mnie niesmialo zasugerowalabym zle wspomnienia, ale tez nie czekam na ksiecia z bajki, chociaz z drugiej strony jakies tam cechy podany obiekt posiadac musi ;)

to dobrze ze nie jestes chora :) wiadomo , nie ma idealow, a kazdy ma jakies wyobrazenie ogolne o tej drugiej osobie. niektorzy poprostu niedoceniaja tego co maja i oczekuja zlotej kaczki na lancuchu

Gość takadum
no wlasnie bagietka wiadomo, ze sa rzeczy ktore nas w ludziach pociagaja i takie ktore niestety odpychaja. oczywiste jest to, ze nie ma chodzacych idealow i nie znajdzie sie osoby bez wad.

Gość chyba bede wielkim samotnikiem
wlasnie nie rozumiem dlaczego mam byc sama mam mnostwo kolegow i dwoch na rzeczy jednym slowem chyba nic z tego nie wyjdzie ani z jednym ani z drugim mam 20 lat a czuje sie strasznym samotnikiem mam ochote sie przytulic porozmawiac na wszystkie tematy i miec kogos tylko dla Siebie.a tak ciagle single..mam dosc rozpaczania nad wlasna osoba bo ciagle to robie.brak z tego jakiegokolwiek pozytku

chyba bede wielkim samotnikiem , zrob cos dla siebie jak jestes sama :)

Oczywiście że nikt nie jest ideałem, ale musi być co nas zainteresuje i co sprawi że polubimy tą osobę jako człowieka, a nie dlatego że ma niebieskie oczy, długie blond włosy i 1.80. ;) Ja najbardziej żałowałam że jestem sama w sytuacjach kiedy byłam gdzieś albo coś mnie spotkało i chciałabym się z tym podzielić. M.in. wtedy brakuje najbardziej. a co do kevina- w tym roku zaliczony w wakacje jak ogladalam go z dzieciakami :D

Gość takadum
o kevinie czytalam juz dzis na mistrzach :)

właśnie rozmawiałam z koleżanką, zapłakana zadzwoniła pogadać jak to zawiodła się na facecie. moje kolezanka jest moim zupełnym przeciwienstwiem, ma wielu kolegow i znajomych podczas kiedy moi ograniczaja sie do chlopakow moich kolezanek i tyle.

wszyscy uciekli? ;)

Gość ehhhhh
ciągle na posterunku :)

;) Adrian jak zawsze na posterunku (nie bez powodu zostaniesz dostwcą towaru ;) Idę obejrzeć Jakuba Wojewódzkiego. branoc everyone.

Gość ehhhhh
:) dobranoc

Gość takadum
witam :)

Gość ehhhhh
cały dzień się uczyłem... paranoja... topik chyba umiera...

No, nie dziwne że umiera skoro wszyscy pouciekali, na pewno poprzyklejali sie do kaloryferow ;) Ta zima to porazka a kalendarzowa sie jeszcze nie zaczela.

Gość ehhhhh
Co zrobić... taki czas dziwny...

Gość ehhhhh
i co robicie moje drogie współtowarzyszki samotności? jak wam mija dzień?

jak tam single ? jestem zadeklarowanym singlem , a niestety moj kumpel tego nie rozumie, Juz na druga randke bez zobowiazan mnie umawia. Nie odmowie oczywiscie , bo chetnie poznaje nowych ludzi, a to jest takie zabawne . Mi jest bardzo dobrze samemu ,mam pelnie swobody i moge wszystko, a Wam single i singielki ?

Gość olisiaka
wiecie co ja też tak czuje, ze bede singlem do końca życia. chociaz nie chciałabym...