Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

ngLka i INNE KOBIETY STOSUJĄCE npr POSZUKIWANE!

Polecane posty

Chciałabym się nauczyć tej metody, przeczytałam wiele artukułów a nawet książkę o tej metodzie, ale chciałabym poznać wasze opinie, może wskazówki...

Gość daewrewwer
jeśli przeczytałaś książke to teraz zacznij to wcielać w życie:) metoda wbrew pozorom jest bardzo prosta a przede wszystkim skuteczna i darmowa.

Gość npr jest bardzo proste
jakich wskazówek oczekujesz? przeczytałaś książkę, masz więc wiedzę teoretyczną. Czas działać praktycznie

No to skoro przeczytałaś książkę to może będziesz dawać porady innym dziewczynom. Ja mierze temperatury w celu wyznaczenia plodnych dni. Staram się z mężem o dziecko.

chodzi o to , że w książce i artykułach wszystko jest takie teoretyczne. Suche fakty, statystyki, a wy z życia możecie powiedzieć, jak to u was funkcjonuje.

tak jak w książce. Nie da się tego inaczej opisać. W praktyce nie wszystkie cykle są takie idealne jak w książce ale każdy da się prawidłowo zinterpretować. Książka przestanie być teoretyczna kiedy zaczniesz stosować tą metodę. Po prostu zacznij. Kup termometr i do dzieła. Po roku będziesz mierzyć temperaturę pare razy w cyklu i staniesz się NPRowym ekspertem bo to naprawdę jest bardzo proste :)

kijankaa123, wiesz chociaż na czym ta metoda polega?

Gość sssaczek
gonia - wpadnij na 28 dni tam teoria mierzy się z praktyką na co dzień u tysięcy kobitek :)

nie, nie chce zajść w ciążę. po prostu sztuczna antykoncepcja kłóci się z moim światopoglądem. a mogę jakiegoślinka?

Gość mama Madzi
Witajcie. Na początku listopada urodziłam córeczkę. Stosowałam wcześniej metody naturalne i córeczka była zaplanowanym dzieckiem. Teraz nie chcemy od razu mieć drugiego dzidziusia. W związku z tym mam pytanie- czy mogę mierzyć temp np ok. 2ej w nocy? Wiem,że wtedy Maleństwo nie powinno się obudzić i ja miałabym za sobą kilka godz snu. Czy to musi być rano?

Gość wswwdsdsda
Musi być kilka godzin snu. Najważniejsze byś cały cykl mierzyła dokładnie o 2 w nocy, po przynajmniej 2 przespanych godzinach. Na 100% będziesz wiedzieć czy możesz po obserwacji z całego cyklu, kiedy będziesz już widzieć jak wygląda Twój wykres.