Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lukresja

Jak zrobić przeźroczyste tło w obrazku?

Polecane posty

Jak zrobić przeźroczyste tło w obrazku w programie PhotoScape? Ta aby nie było tego białego tła tylko przeźroczyste? Kto wie?

W FotoSzopie jest magic wand. Naciskasz prawym na tym tle, zmieniasz zakres ( zależnie od niejednorodności tła ) odejmujesz miejsca spoza tła dajesz invert selection (Możesz jeszcze edytować zaznaczenie smarując po nim pedzlem, gumką i czym sobie zapragniesz ), ctrl_c, ctrl_v. Usuwasz niższą warstwę i jest git. Prawie git. Wymazujesz pozostałe zbędne elementy tła. Poprawiasz jasność i kolor konturu ( ale to lepiej zrobić po wstawieniu w nowe tło).

To tylko jedna z metod. Możesz to jeszce zrobić np. kopiując warstwę i gumując ręcznie ( nie polecane do zieleniny ;)

zainstaluj sobie photoshopa... dostaniesz pelnowartoscioweo triala a potem i tak sobie scrackujesz..

Pscape to prosy program, ale widze, że jest tam fukcja zaznaczania i wycinania z tła. Pewenie trzeba to zrobić ręcznie. Ale nie wiem co nacisnąć ;) Może poszukaj w helpie alebo ściągni PSa ;)

A.. i pytanie gdzie ta przezroczystość ma być wykorzystana... bo jak np na pulpicie czy w necie to trzeba zapisać w formacie np gif i podać kolor przezroczystości. U ciebie będzie to biały ( ale przedtem trzeba zamazać tym kolorem to co ma być przezroczyste.)

sciagnela bym ale moj komp to staruszek i nie ze wszystkim sobie radzi:( mialam Gimpa ale otwierał sie bardzo dlugo i nie mozna bylo w nim nic zrobic wiec go usunelam, a photoscape dziala bez zarzutów wiec kombinuje w nim ale jakos mi nie idzie:(

nie dość ze nie rozumiem heh to jeszcze nie umiem wytlumaczyc dokladnie o co mi chodzi heh:)

no jest sporo, ale jak zrobić przeźroczyste a nie białe tło... chyba sie nie dogadamy:D

dzieki Rudy777777 ze sie fatygujesz i probujesz pomoc ale cos czuje ze sie nie dogadamy:D

umiem i wiem co chcesz zrobic... po wycieciu musisz zapisac jako *.gif rozumiem cie doskonale kolezanko :P

to widocznie robie cos zle:( ech chyba sobie dam spokój z tym:) na blooga chciałam:) a co ty taki ciekawy;)

Hmm... nie chce mi zapisać innego formatu niż jpg więc ... :/ Aprzeroczystoś można zapisywac tylko w png i gif ( z tych ktore tam sa dostepne )

hmm a co zrobic aby sie dokladnie pozbyc bialego tła? nie no ja sie chyba poddaje:(