Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znacie sie ?

Tanie Linie Kolejowe - osoby podrozujace tymi pociagami wejdzcie

Polecane posty

Gość znacie sie ?

Wkrotce chce sie wybrac w daleka podroz i chcialabym zaoszczedzic na bilecie wiec wybieram Tanie Linie Kolejowe :) Rozumiem ze w 1 klasie trzeba wykupic miejscowke ekstra do biletu , a w 2 klasie nie trzeba , kto szczescie ma tzw: kto pierwszy ten lepszy . Popatrzylam na polaczenia choc wiem ze niebawem sie zmieniaja i mam pytanie ------ Uwaga "Tanie Linie Kolejowe PKP InterCity, 1. kl. rezerwacja fakultatywna, przesyłki konduktorskie za opłatą" Jak mam to zrozumiec? tylko istaniec bedzie w pociagu 1 klasa czy zawsze jest 1 i 2 klasa ? :) jesli ktos sie zna prosze pomozcie

Gość znacie sie ?
nikt nie podrozuje ?:(

Gość podróżnike
Zawsze jest 1 i 2 klasa :). Telekomunikacja Kolejowa, która odpowiada za umieszczanie rozkładu w internecie dostała przykaz, żeby wyszczególnić 1 klasę w każdym TLK który ją posiada, gdyż istnieją pociągi TLK bez 1 klasy. Ale drugą klasę ma każdy taki pociąg.

Gość podróżnike
Poprawka - zawsze jest 2 klasa :) a 1 klasa jest w prawie wszystkich pociągach, a jeżeli w danym pociągu jej nie ma jest to w rozkładzie wyróżnione :).

Gość znacie sie ?
Dziekuje ci za odpowiedz :) bardzo pomocna dla mnie mam jeszcze jedno pytanie czy na tym pociagu jest napisany napis TLK ? jak on wyglada ? to taki pkp pospieszny ? :) i to wszystko co chcialabym wiedziec

Gość podróżnike
Tak, to zwykły pospieszny. W 2009 roku nazwa "pospieszny" została zastąpiona nazwą TLK. Są składy lepsze i gorsze, dłuższe i krótsze, generalnie nie jest źle.

Gość znacie sie ?
bardzo dziekuje :)

Gość podróżnike
Proszę bardzo :)