Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzarnaMamba212121

17 lat i ciąża. Urodzić czy poronić?

Polecane posty

Gość CzarnaMamba212121

Słuchajcie jestem w kompletnym szoku, nie gnębcie mnie że wpakowałam sie do lozka i teraz mam tego konsekwencje, po prostu doradźcie mi czy urodzić dziecko czy poprosić ginekolog o tabletki do poronienia. Co byscie zrobili na moim miejscu gdybyscie WY lub wasza corka przyszla do domu i powiedziala ze jest w ciazy?

Gość h-alszka
Niestety jak dla mnie to zbyt duży dylemat moralny. Ja nie potrfiłabym usunąć.

ja bym usunela. masz 17 lat. porod i obowiazki wychowawcze odbija sie na tobie gorzej niz aborcja

ja córce nie pozwoliłabym poronić. Zakrzyczałabym ją, gdyby w ogóle mi powiedziała, że ma taki wybór.

Gość sar-a
Bardzo ci współczuję. Cokolwiek zrobisz, bedzie ciężko.

Gość ollllllllcaaaa
zalezy jak poczeliscie to dziecko, czy to byla impreza i nic nie pamietasz nie wiesz czyje itp czy masz chlopaka on cie wspiera, pomaga, kocha czy masz gdzie mieszkac/macie czy macie za co przezyc utrzymac dziecko czy go chcesz / czy nie chcesz za duze pole do pisania .. nie sprecyzowalas jak wyglada sytuacja czy masz pomoc czy sile masz czy checi itp itd dziecko to duza odpowiedzialnosc ale wiem po sobie ze warta zachodu. bo mamą być jest naprawde fajnie :)

Gość izia87
ja bym urodziła mama ci pomoże nie masz 14 lat za niedługo bedziesz pełnoletnia,ja mam koleżanke co urodziła w twoim wieku i daje sobie swietnie rade:)

sama miałam 18 lat, gdy urodziłam moje dziecko , nigdy nawet nie przeszło mi przez myśl, żeby usunąć, na pewno nie będzie ci łatwo, ale za jakiś czas twoje dziecko ci to wynagrodzi, gdy pierwszy raz się uśmiechnie, zaśmieje na głos, gdy powie mama:) a co na to ojciec dziecka? twoi rodzice?

Gość ja bym urodzila
To jeszcze nie koniec świata. Urodzisz dziecko, skończysz szkołe..może kiedys studia.. Życie się ułozy..a Ty nie będziesz żyć z myslami, że pozwoliłaś zabić swoje dziecko.

Gość mozesz też sprzedac
i zarobic na tym

urodzić, też jestem młodą mamą wiele miałam dylematów, w domu miałam horror, a teraz świata nie widzą poza moją córką!!!!!nie ma nic piękniejszego niż uśmiech dziecka, pierwsze kroki, a pieniądze???rzecz nabyta, gdy ja zaszłam w ciążę nie miałam nic, ani męża ani pieniedzy, teraz mam kochającego męża, który pracuje i dajemy sobie radę naprawdę dobrze.

gdybym byla na Twoim miejscu - zrobilabym wszytsko aby usunac ciaze. gdyby moja corka byla w tym wieku w ciazy chcialabym zeby urodzila, a ja jej pomoge, nie wybaczylabym sobie gdyby usunela ciaze

Gość to tylko pies
bierz te tabletki i nie marnuj sobie życia na starcie, a na drugi raz miej majtki na dupie i zabierz się za seks jak zmądrzejesz.

Gość to tylko pies
bierz te tabletki póki możesz. Masz kasę na dziecko? Masz mieszkanie, czy zwalisz się z problemem rodzicom na plecy i będziecie dziadować na nich i oni przez ciebie?

tylko Ty mozesz stwierdzić co chcesz zrobić w tej sytuacji . czy podołasz wychowaniu i kochaniu tego dziecka? czy masz na kogo liczyć ? chciałabym Ci powiedzieć, że decyzja należy ale pewno wcale tak nie jest...