Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilimrna

Jaka jest kolejność nakładania makijażu ?

Polecane posty

Gość kilimrna

bo ja juz sama nie wiem kurde. chciałabym zacząć używać bazy pod makijaż ale nie wiem czy pod bazę stosuje sie tez krem ? mam baaaaardzo suchą skórę i nie wiem czy baza jest nawilżająca ? korektor nakłada się pod bazę czy na bazę ? i jaki polecacie na naczyńka ?

ja robie tak: (nie wiem czy to dobrze czy zle:P) krem fluid kredka do oczu cienie puder eyeliner tusz róż pomadka

Gość iubhh
o kurwa, nic dziwnego, ze faceci potem nie poznaja kolezanek jak ida bez makeupu:D

Gość kilimrna
Lipss az tyle ? po co używasz kredki eyelinera ? mój makijaż to krem puder cień tusz i tyle :D ale chciałabym miec nieskazitelna cere ale nie chcę efektu maski i puder musi byc jasny bo mam jasną skórę... tylko gdzie ja znajdę jasny , kryjący, nawilżający puder , który nie tworzy efektu maski ? :)

Gość izia87
ja używam tylko kremu i tuszu wiec ja nie mam problemu ale stosowanie kremu przed flujdem to dla mnie bład bo kremy nie które sie nie wchłaniaja i puzniej sa smugi na twarzy okropnie to wygląda najlepiej wieczorem zrób piling daj krem niech przez noc wchlonie i rano zacznij od bazy:)

Gość ghvbfv
krem (nawilzajacy, z filtrem co kto potrzebuje) baza fluid/podklad korektor (mozna tez na baze, przed podkladem) puder/puder brazujacy/roz

Gość ghvbfv
gratuluje pomyslowosci, -10 na dworze i wyjsc bez kremu...

Gość pani domu
kilimrna, pod bazę można zastosować krem. Jest do twojej cery. Korektor nakłada się na bazę.

Gość kilimrna
nie mogę codziennie robic peelingu bo moja skóra jest sucha , wrażliwa , skłonna do alergii i podrażnień z popękanymi naczyńkami.' peeling max 2 razy w tygodniu. nienawidzę mojej cery wolałabym juz mnie tłustą i trądzikową byle nie ta co mam teraz ;/

kolejnosc powinnas miec taka : krem, baza, korektor naczynek, fluid, puder, kredka, cien, tusz, roz, szmina

Gość pani domu
Na alergiczną skórę nie stosujemy raczej peelingów.

Gość kilimrna
jaki polecacie korektor na naczyńka ? byleby nie wysuszał skóry...

Gość kilimrna
mam 1 sprawdzony peeling , który na bank mnie nie uczuli ani nie podrażani mi skóry wiec z tym mam luz.

Gość ghvbfv
niektorzy maja problem z czytaniem ze zrozumieniem. czy autorka pytala co kto uzywa? nie. pytala o KOLEJNOSC NAKLADANIA MAKIJAZU, wiec darujcie sobie wypowiedzi co kto czego uzywa, jesli nie daje to odpowiedzi na pytanie :o

Gość kilimrna
Śledź nie każdy ma tyle szczęścia by mieć tak cerę jak ty :)

nie no nie daje tyle na co dzień. napisałam jakie robie cały makijaż czyli wersje na impreze, czy jakies większe wyjście. kilimrna- eyelinera używam na górnej powiece, a kredki na dole żeby ją lekko rozmazac

No ok. Generalnie: jesli uzywasz osypujacych sie cieni, to nakladasz tapete na twarz na koniec, zebys sobie nie zrujnowala swojego dziela, a jesli nie to mozesz jechac tak: krem baza fluid korektor oczy: baza, cienie, eyelinery w plynie, zelu, kredki brwi tutaj mozesz uzyc albo cieni, albo kredek, albo innych puder roz (jesli w plynie itd to na fluid, jesli sypki badz w kamieniu to po pudrze) bronzer/cos do konturowania (jesli w plynie itd to na fluid, jesli sypki badz w kamieniu to po pudrze) usta: blyszczyki, pomadki Aha, nigdy nie nakladaj bronzeru ani rozu bez jakiejs pudrowej bazy, bo zrobisz sobie smugi. Z tego, co się orietuję. Możecie mnie poprawić. Generalnie zazdroszczę kobietom, które mają czas i cierpliwość na malowanie się :classic_cool: 🖐️

Gość kilimrna
dzięki za rady :) niestety nie mogę używać ani różu ani bronzera bo wysuszają mi skórę...

Spróbuj w płynie :) Choć nie wiem, czy w płynie wysuszają... Zapomniałam o rozświetlaczu. Możesz też w płynie albo w kamieniu kupić. Powodzenia :classic_cool: :D

Gość gravitacja
kup sobie roz w kremie, niektore sa trwalsze i lepiej wygladaja od sypkiego/w kamieniu

Gość kilimrna
u mnie krem to podstawa bo jak sie nie nasmaruję grubej warstwy na noc to po prostu boli mnie twarz ! śmieszna ale prawdziwe jako ciekawostkę moge dodac ,ze na noc używam kremu dla ludzi po hemoterapii xD

Gość hobbitowa
sztyft na twarz jasny mus nieco ciemniejszy na twarz potem cień do powiek tusz do rzęs błyszczyk w zimę krem jeszcze pod to wszystko ;p A nie wiecie gdzie kupić kosmetyki firmy cover girl?? Są w Polsce??

Ja pod bazę i podkład (obecnie tylko podkład), staram się nie nakładać kremu, bo poza potwornie suchą cerą, mam też tłustą, a niestety po nałożeniu kremu skóra przetłuszcza się jeszcze bardziej. Bazy nie tylko są matujące, dostępne są również te przeznaczone do cery suchej, lub bardzo suchej, bo bazy najczęściej występują w dwóch wariantach: do cery tłustej i suchej. Następnie podkład nawilżający. O podkładach nawilżających przeznaczonych dla cery suchej poczytaj na wizażu. W tej kwestii nie pomogę, bo używam matujących. Jeżeli podkład jest idealnie dobrany, dobrze wygląda na twarzy, to moim zdaniem puder nie jest konieczny. W moim przypadku puder sypki dodatkowo wysusza cerę. Korektor nakłada się na bazę, pod podkład. Co do korektorów, to odsyłam do tego artykułu: http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,48635,4562385.html

Gość teneryfaaa1
podkład eyeliner cienie kredka tusz puder róz

Gość dffddffddfdf
a ja robie tak: krem puder mineralny loreala (genialny zamiast podkladu i duuuzo lzejszy) cien na powieki kredka czarna w kaciki dla efektu powiekszenia delikatnego oczu i tusz do oczu

Gość kilimrna
lorika nakładasz puder na świeżo umytą twarz ? bez jakiegokolwiek kremu ?

Gość sddss
ja tak: krem baza pod podklad fluid tusz kredka cienie roz korektor szminka błyszczyk na koniec graja fanfary:))