Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paolaola

Założyłam spirale wewnątrzmaciczną

Polecane posty

Gość paolaola

Czuje się jak bym miała okres, krwawię i odczuwam skurcze macicy. Podobno przez tydzień tak będzie.

ja też :) mam ją 2 miesiąc. przez pierwsze 2 dni odczuwałam dyskomfort i lekki ból podbrzusza ale nie taki żeby stosować środki przeciwbólowe i delikatnie krwawiłam. spokojnie parę dni i przejdzie.

Gość paolaola
nova10--> mam nadzieje ze ten dyskomfort szybko minie. a nie masz obaw, że zdarzają się ciąże przy spiralkach? Zdecydowałam się na spiralkę, bo hormonów nie mogę przyjmować, prezerwatyw mam już dość!

Gość wspolczuje wam kobiety
tak sie katowac, zeby sie troche popierdolic :-D

Gość chwalisz sie czy
zalisz???

spirala brrrryyyyyy w zyciu bym sobie tego świństwa nie dała założyć :/ co to za środek antykoncepcyjny który wcale nie zapobiega koncepcji czyli zapłodnieniu tylko zapobiega zagnieźdzeniu czyli to nie środek antykoncepcyjny tylko wczesnoporonny :/ a mało to razy się człowiek nasłuchał czy naczytał o dzieciątkach które się rodza ze spiralą wrośniętą np w czoło???? ehhhhhh

Gość kobieta z marsa
A jeśli można zapytać, to taką standardową miedzianą czy mirenę?

Gość jglg
ja też ta mialam do czasu jak na wizycie okazało sie że jest już w szyjce macicy sama sie wysunęła i wogóle nei chroniła aż cud że nei zaszłąm w ciaże

dla mnie to nie jest żadne katowanie się a wygoda i komfort (nie muszę pamiętać żeby coś łyknąć, nie muszę przerywać żeby coś zostało założone, nie muszę uważać żeby nie za późno) dla mnie to jest wygoda i brak stresu. paolaola --- mam nadzieję że się ciąża nie trafi, zresztą nie ma 100% pewności przy żadnym ze sposobów anty. no chyba że abstynencja. ja jestem dobrej myśli.

pytałam, bo też ją mam od kwietnia 2009 :) na początku właśnie takie bóle miałam, potem one ustały. co do jej skuteczności antykoncepcyjnej - do tej pory nie miałam co do niej wątpliwości (tzn nie ufałam w 100% zdaję sobie sprawę ze może zawieść). ale teraz już nie wiem. okres spóźnia mi się 3 dni, mam objawy podobne do tych z 1 ciąży, jutro rano testuję :)

Ja nie wiem, u mnie takie objawy trwały ponad pół roku. W końcu zrezygnowałam i wyciągnęłam. Nigdy więcej spirali. Lekarz mi powiedział, że takie przypadki rzadko się zdarzają a jednak. Krwawiłam prawie cały czas pół roku, bolał mnie brzuch, tragedia. Ponoć Mirena lepsza.

Gość paolaola
założyłam Coopera.Ponoć Mirena jest lepsza ale cena dość droga. I słyszałam, że Mirena dopiero po 35 r.ż. Pewnie, że nie ma 100% metody antykoncepcyjnej. Ale zawsze jest ta obawa, że ciąża będzie. Przy tabletkach miałam większy komfort psychiczny no ale wątrobę ma się jedną! Mam nadzieję,że krwawienie szybko ustanie i nie będzie innych dolegliwości. chciałabym się w pełni cieszyć seksem w moim mężem:) Wpisu pt "wkładka to środek wczesnoporonny" nie będę komentować bo każdy żyje wg własnego sumienia.

Ja właśnie miałam Cooper T. Mam nadzieję, że cię te przyjemności ominą :D. Większość kobiet, które znam, chwali sobie spiralę. Mi też lekarz powiedział, że Mirena to raczej po 30.

Gość wspolczuje wam kobiety
katowaniem nazywam zgode na bole i krwawienie... nie no masakra, raz jeszcze wspolczuje...

Dlatego wtedy się wyciąga, po co się katować :D? W normalnym przypadku trwa to kilka dni i po sprawie. W sumie co miesiąc takie klimaty nam się przydarzają. :D.

ja też mam zwykłą miedzianą. ginekolog powiedział że taka mi wystarczy, bo mirene proponuje kobietom które mają obfite misiączki a ja to tak z reguły ok 4 dni i to też skąpo i koniec. też mi katowanie... ok 3 dni pobolewania podbrzusza i delikatne krwawienie w moim przypadku i od razu katowanie. dla mnie katusze to były przed ciążą, gdy pierwszego dnia miesiączki wymiotowałam i mdlałam z bólu. i tak co miesiąc :( teraz na szczęście to minęło :) i nie mówię że to sprawa wkładki tak ku ścisłości.

Gość stary wyga
i to jest nasza wspaniała cywilizacja smiechu warte technika i masakryczne srodki antykoncepcyjne a czy wiecie o tym drogie panie ze kobiety prymitywnych plemion południowoamerykanskich jak chcą się kochac a nie chcą zajsc w ciąze to natychmiast zmienia im się odczyn w pochwie i zadne plemniki nie mają szans na przetrwanie i co wy na to drogie panie gdzie ta nasza technika ,potrafią tez planowac płec dziecka na 100 procent my jestesmy za nimi jezeli chodzi o te sprawy daleko!!!!!!!!!!!

stray wyga jeśli przetestujesz na własnej skórze tą południowoafrykańską metodę i nie zaliczysz wpadki to ci pogratuluję. ja mimo wszystko wolę zaufać wkładce a nie bawić się w jakieś afrykańskie czary-mary :)

Gość paolaola
ja nie ufam metodą naturalnym. Dzięki nim mam cudnego syna :) Jedno dziecię na razie mi wystarczy. Właśnie lepiej się poczułam :) przestało boleć :)

paolaola to tak jak ja :) moja córcia też z metody naturalnej :)

Gość sila woli
zmienia odczyn ph w pochwie? Jaaaaaasneeee :-D to cywilizacja tak wplynela na bilologie kobiet, ze maja okres co miesiac. W prymitywnych cywilizacjach zdarzal sie raz na rok, dwa. A zaraz po nim - czas plodny. W wyniku czego dzieci rodzily sie rzadziej. Inaczej konownicze plemiona nie mialyby szans na przezycie (Z gromadka malych dzieci trudno sie przemieszczac). W niektorych ludach pierwotnych, ktorych zycia nie zmacil bialy czlowiek, kobiety wciaz maja takie cykle.

Gość sila woli
jeszcze a propos dzialania poronnego... Miedziane spirale nie pozwalaja zagniezdzic sie jajeczku, owszem. Ale Mirena zatrzymuje owlulacje, jak klasyczna pigulka. Roznica polega na tym, ze hormon jest uwalniany bezposrednio w macicy, z pominieciem zoladka, uk.krazenia itp. Ta metoda antykoncepcyjna jest rownie skuteczna co...sterlizacja;) wg wskaznika Pearla, o ile pamietam, 0,01 :) oczywiscie ginekolog musi ja dobrze zalozyc. Nie ma metod stuprocentowych, kontrola lekarska wskazana :)

Gość a ja..........................
a ja po 3 latach od zalożenia spirali ,mimo iz sie nie obluzowała ,zaszłam w ciąże:(najpierw przeżyłam szok i zaskoczenie a potem to było już coraz gorzej:(3 miesiące leżałam w szpitalu na podtrzymaniu,w miedzy czasie w trakcie kolejnego krwotoku spirala wypadła,:(mimo to w 6 miesiącu doszło do poważnej infekci i komplikacji(wody odeszły),i przez wywołanie porodu urodziłam martwego synka:(nie zycze nikomu tego co przeszla,!!!:( zdecydowalam sie na siprale bo miałam juz dwojke dzieci,to miało byc coś pewnego i bezpiecznego a niestety stało sie inaczej:)dlatego odradzam tą metode:(!!!