Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawiczy prawiczek 28

Czy zgadzacie się, że kobiety i mężczyźni powinni bić traktowani równo w sprawac

Polecane posty

h fundamentalnych? I że narzucanie jednej płci dyskryminujących warunków jest złe?

To teraz powiedzcie dlaczego kobiety przechodzą na emeryturę w wieku lat 60 a mężczyźni 65? Jeżeli oczekiwana długość życia wynosi 71,18 dla mężczyzn i 79,44 dla kobiet? Nie dość, że przez kobiety mężczyźni tracą zdrowie to jeszcze mogą się cieszyć emeryturą, statystycznie, tylko 5 lat a kobiety 19? :P

a chodzi Ci o to żeby mężczyznom wiek obniżyć,czy kobietom podnieść? Nie wiem czy to taka radość ta emerytura

Gość nie ma sprawiedliwości
na tym świeci. tez bym chciał 19 lat emerture brać chociaż :D Powinniśmy znaczy iśc na emeryture po 50 :classic_cool:

Sama się nie zapłodnisz :P. I jeszcze masz płatny urlop macierzyński. No i najważniejsze... prawie na pewno będziesz żyła dłużej niż ja. Nie myślisz, że to przywileje?

a mozeby tak mężczyźni w ogóle nie pracowali? nie lepiej by było? juz i tak wielu z nich unika pracy jak może.;)

Świat zbudowany jest na seksistowskim wyzysku mężczyzn. Ale to feministkom zawsze źle :P.

prawiczy prawiczku 28: są również urlopy tacieżyńskie :),istnieje tez inseminacja :) ,a kto z brzegu? nigdy nie wiadomo

qatsu Ciebie czeka 19 lat spacerów pod kasztanowcami a nas 5. Dlatego się cieszysz. I te romanse w przychodni jak mąż już umrze.

Gość retwetwet
Bo kobiety mają o wiele więcej na głowie. Sprzątanie, gotowanie, rodzenie dzieci (!), w głównej mierze wychowanie dzieci. A facet? Facet ma w sumie tylko zarabiać. Ale i tak narzekacie na tylko ten jeden jedyny obowiązek.

skarbie ja sobie żartowałam :p również uważam, że równouprawnienie powinno działać w obie strony. a jak już tak się czepiasz tego robienia dzieci to Ci powiem, że Ty później tego bobasa nie musisz nosić pod sercem i nie przechodzisz samego "finału" :) a pro po samo zapłodnienia to medycyna jest już blisko :) :p

i nie martwcie się tak bardzo bo tendencje są w kierunku wydłużenia okresu pracy kobiet.

offermo: z moich doświadczeń wynika ,że mężczyźni są DO NICZEGO.

Czyli kobiety powinny pracować do 74 roku, żeby też miały 5 lat :P. Podsuńmy ten pomysł jakimś politykom co walczą o równość :P.

prawiczy prawiczku 28: nie mam męża,rozwiodłam się bo ..........,a poza tym bardzo lubie pracować

Urlop tacierzyński istniej od kilku lat i nie jest to takie proste. Dobrze kojarzę, że to się z macierzyńskim wymienia? A inseminacji nie zrobisz jak wszyscy mężczyźni przestaną sprzedawać spermę ;). Ale to poniżające, kupować nasienie.

prawiczku bez wiary :jestes w błędzie.wiele kobiet utrzymuje swoich mężów niestety.

prawiczy prawiczku 28: to nie jest poniżające,to czasem jedyne wyjście. I chyba najlepsze,bo warto być matką.

Gość retwetwet
tu nie chodzi o byciu na czyimś utrzymaniu!! Ale szczerze - ile znasz małżeństw, w któych to on gotuje, sprząta, prasuje, pierze, wychowuje dzieci? Bo ja żadnego. Te rzeczy robią kobiety A DO TEGO pracują zawodowo! Facet ma TYLKO pracować i zarabiać. (nie wg mnie, ale wg społeczeństwa)

pisząc, że medycyna jest już blisko nie miałam na myśli kupowania spermy to istnieje już od dawna :p czyli sam przyznajesz, że wychowanie dzieci to nie prosta sprawa? :) ps. ja też pracuję i nie jestem na utrzymaniu męża, nie mierz wszystkich jedną miarą :) :p

Bo gdyby skonstruować wskaźnik "udanego życia" to więcej kobiet było by po środku a mniej na krańcach. Za to u mężczyzn było by odwrotnie. Znaczy kobiety bardziej ciążą ku przeciętności a mężczyźni ku krańcom. Dlatego jest więcej mężczyzn samobójców, czy nieudaczników ale też tych co odnieśli sukces. A kobiety zwykle sobie radzą.

prawiczy prawiczku 28: Ty chyba nie przepadasz za kobietami.Ciekawe dlaczego?Ja czepiam się facetów,bo Ci których życie postawiło mi na drodze nie są niczego innego warci.A Ty czemu nie lubisz kobiet?

Ciąża też podobno jest fajna. Tak przynajmniej twierdzą znajome które nie miała z tego tytułu problemów zdrowotnych. Zresztą musi być taka bo inaczej kobiety by jej nie chciały i ludzie by wyginęli.

Nie można nawet założyć tematu propagującego równość żeby nie być o coś oskarżonym :(? Temat jest trochę prowokacyjny :P, z założenia.

bardzo już zaczynamy upraszczać.Ciąża czasem zagraża życiu kobiety,a kobieta sie na nią decyduje nie dlatego,że ciąża jest fajna.I poród też trudno określić jako fajny,choć są to przeżycia wyjątkowe i tego mężczyźni naprawdę mogą kobietom zazdrościć.Emocji wynikajacych z instynktu macieżyńskiego. Tym instynktem natura zabezpieczyła ludzkie plemie przed wyginięciem.

możemy się tak licytować bez końca bo każdy ma swoje racje. Ja wiem jedno o sobie, sprzątam, gotuję, prasuje itd. i t.p. ale dodatkowo jestem aktywna zawodowo i zarabiam nie wiele więcej od męża bo aby nie całą stówkę więcej ale więcej :) :p I nie uważam abym miała lżej w życiu, bo on wraca zmęczony ale ma już obiad gotowy :)

ja osobiście wolałabym żeby kobiety i mężczyźni współpracowali zamiast rywalizować,wspierali zamiast oskarżać,kochali zamiast wzajemnie obrażać.