Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadfczxzw

Co to znaczy, że 3m dziecko trzyma sztywno głowę ???

Polecane posty

Gość sadfczxzw

Moja córa na brzuchu leżąc wysoko ją podnosi i długo tak potrafi, ale jak ją trzymam w pionie na rękach to też głowe trzyma, ale musze jej z tyłu podtrzymywać i nie wyobrazam sobie jej puscić. O co tu chodzi? W tych wszystkich rozwojach niemowlaka czytam, że trzyma sztywno głowe jak ma 3m-ce

Na brzuchu to co innego niż w pozycji pionowej:o Każde dziecko rozwija się we własnym tempie i jedno trzyma główkę wcześniej, a inne później. Moja córka na brzuszku trzymała ładnie głowę jak miała 3 miesiące. Jednak jak brałam dziecko na ręcę do pozycji pionowej to główka była też sztywna lecz całe ciało uciekało do tyłu jak go nie przytrzymywałam. Poprostu mięśnie są jeszcze za słabe. Daj dziecku czas i kładź dużo ba brzuchu, niech ćwiczy. Nie sugeruj się tym, że gdzieś tam pisze tak czy owak:o Żadne dziecko nie rozwija się książkowo. Cierpliwości.

Gość bjhghfgdgfh
No nie powiesz mi, że 3miesięczne dziecko moge sobie trzymać na biodrze tak jak mojego syna 9m-cy, a on trzyma sam sztywno głowe, bo NIGDY w to nie uwierze !!!

Gość ghj123 lola
To znaczy, ze robi tak na brzuchu leżac, bo w pionie to jeszcze nie :)

Gość llllllllllllllllllllllli
up

Gość mama_____
moj maly ma 3.5 miesiaca i juz dawno trzyma sztywno glowe, kiedy mam go na rekach podtrzymuje tylko za pupke i plecki czasami

Gość mama_____
ale jego rozwoj psychoruchowy zostal oceniony przez pediatre na 5 miesiecy:))))