Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaBezWyjscia

OSZCZĘDZANIE wydawanie pieniędzy

Polecane posty

Gość mamaBezWyjscia

Witam, przedstawie wam miesieczne wydatki mojej rodziny-ja maz i dziecko nie radze juz sobie z cholernymi pieniedzmi-niedawno stracilam prace teraz ciezko mi sie przyzwyczaic do zycia z jednego zarobku-ciagle szukam pracy, ale no coz, nie ukrywam ze ciezko o robote w moim miescie maz zarabia 2300 zl -1100 zl oplaty *w tym wszelakie rachunki, opl za tel kom -300 zl paliwo -600 zl jedzenie -150 zl pampersy i chemia rezerwa-150 zl - kiedy dziecko zachoruje, lub cos ''wyskoczy''-jakies urodziny,to nie mam juz skad brac pieniedzy niedlugo swieta a ja juz mysle co to bedzie DORADZCIE MI, moze obciac o 200 zl pozycje ''jedzenie'' TYLKO CO KUPOWAC BY BYLO TANIEJ *zanim stracilam prace, a zarabialam 1000 zl około, mozna bylo sobie bardziej pozwolic-ubrania, jakis wyjazd, nazbieralismy na nowy telewizor i meble TAK MI CHOLERNIE TĘSKNO DO TYCH CZASÓW

Gość kandydatka511@wp.pl
oj mamy podobny problem, straciłam robotę, dzieci na razie nie mamy ale kredyt mieszkaniowy:( rata kredytu 1200 zł a zarobki męża 2000... szkoda gadać :( ja zarabiałam 1800 zł ale teraz to bym za 1000 poszła ale nie ma gdzie...

Gość kandydatka511@wp.pl
Nam teraz troszku ojciec mój pomaga ale sam za wiele nie może bo nie ma skąd...

Gość gvcgvcbcgv
szczerze mówiąc to nawet nie ma z czego obcinać, my mamy to samo niestety a teraz ida święta porazka prawda?

Gość wertyuiop
Autorko jest mi przykro... chciałam ci pomóc i podać stronę, gdzie ludzie pomogą ci. A uwierz, że jest z czego obcinam bo wydajesz sporo. Szkoda tylko, że założyłam nowy temat już bez daty swoich urodzin. Niestety na kafe ludzie zawsze sa upierdliwi. Gdyby inna z pań potrzebowała rad jak zaoszczędzić to zapraszam na www.forumes.pl spróbuję pomóc i doradzić. Przynajmniej nic nie tracicie. Pozdrawiam

Gość hhhhhhhhhkahdkkd
Ja prowadzę bilanse. zakupy robimy raz w tygodniu w biedronce i dokupujemy jedynie chleb w tygodniu. wydajemy 600zł na jedzenie podobnie jak u was - w tym u mnie 150 zł miesięcznie to owoce+ ok.60zł słodycze. Codziennie mamy obiad,raz w tyg piekę ciasto i jedzenia nam nie brakuje. więc myślę że jakbyś prowadziła takie bilanse np. zaplanowała sobie co codziennie będzie na obiad i wg tego kupowała to spokojnie wydawalibyście mniej. Jeśli chodzi o chemię: kupujemy proszek 5kg i lepszy gęsty płyn (starcza nam na 2 miesiące płyn a proszek już 3 miesiąc leci i jeszcze ze 3kg mamy)

Gość hhhhhhhhhkahdkkd
nie znoszę gdy autor zadaje pytania a później znika. więcej nie wypowiem się w Twoim temacie. Pozdrawiam