Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majóweczka2011

Moge iść do księdza na zapowiedzi wcześniej niż 3miesiące przed?????

Polecane posty

Gość Majóweczka2011

Ślub mam w maju ale niestety nie tylko ja więc chciała bym już zaklepac dokładnie godzine i dzień . Powiedzcie czy moge iść juz w styczniu??

Gość Inna PM
Możesz iść już. Zapisać termin i godzinę. Ale zapowiedzi zawisną w normalnym terminie.

Gość ją nic nie ruszy
nie zaszkodzi iść wcześniej

Gość ją nic nie ruszy
u nas jest tak, ze zapowiedzi można sobie wybrać kiedy się chce znam takich co ksiądz wygłaszał z pół roku przed weselem, ale to byli tacy z serii ą i ę.

Gość ją nic nie ruszy
jak pójdziecie w styczniu zarezerwować datę i godzinę to bardzo duże szanse, że wybierzecie taką jaka wam odpowiada :)

Gość Majóweczka2011
Dziękuje kochane:) Wiem że zapowiedzi są czytane 3miesiące przed ślubem ale mnie nie chodzi o to żeby je czytał wcześniej. Poprostu aby godzina była juz tak na 100%zaklepana A co do zarezerwowania to już wyobraźcie sobie byłam i ksiądz napisała to na jakiejś małej białej kartce i tyle.....:/ nie wiem czy w ogóle wpisał w kalendarz czy sie mu czasem nie zgubiła..:/

Gość troszkę się wtącę
wiem o co ci chodzi ;) a ksiądz może nie miał jeszcze kalendarza na 2011 ale to dziwne bo faktycznie mógłby zgubić tą kartkę :(

OCZYWIŚCIE ŻE IDZ na początku roku to normalne ze sie martwisz i zawsze możesz dopytać szczegółów i będziesz spokojna

Gość maryanna
my zaklepaliśmy termin 10 miesięcy wcześniej, ale na zapowiedzi jeszcze nie dawaliśmy - wpisał nas tylko na dzień i godzinę.

My zalatwilismy kosciol juz 11 miesiecy przed (bo akurat bylismy w Polsce). Zapowiedzi i protokol mamy zamiar spisac w lutym. Slub tez w maju. Rezerwacja godziny i daty a wszystkie formalnosci to dwie rozne sprawy. Lepiej zaklepac wczesniej, zeby wybrac godzine, ktora Wam odpowiada.