Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magically

JAK SPROWADZIĆ CZŁOWIEKA NA SAMO DNO???

Polecane posty

Podobno alkoholik, żeby otrząsnął się ze swojego pijaństwa i zmądrzał musi upaść na samo dno, poczuć, że potrzebna jest mu pomoc. Mój ojciec pije. Czy jest jakiś sposób, żeby pomóc mu to dno osiągnąć? Dla jego i naszego(mojego i mojej mamy) dobra.

Gość hmmm...no tak...smrak
on ma cały czas pomoc od was, więc nigdy tego nie odczuje. odczuje, jeśli nie będziecie mu gotować, prać jego zasranych,porzyganych, pojszczanych ubrań i nie dacie mu znowu 3 zł na kolejne piwo. jednym słowem odwrócicie się od tego padalca.

Gość hmmm...no tak...smrak
a niech idzie. niech matka założy rozwód, na parę dni przestanie pić.

Gość kijemtego
Mój tata też był alkoholikiem, był na odwyku, mama się z nim rozwiodła, ja byłam malutka, głownie to zmusiła go do picia sytuacja życiowa, dopiero będąc na granicy życia i śmierci zrozumiał, że musi przestać, bo wpędzi go to do grobu... Przeżył śmierć kliniczną i nie miał alkoholu w ustach już 15 lat, od nowa zbudowaliśmy naszą rodzinę, mama wróciła do taty, ja bylam wtedy małym dzieckiem, tata mówi, że głownie to moje prośby, nalegania i wyrzuty zmusiły go do podniesienia się, bo wiedział, że zrujnował mi połowę mojego dzieciństwa

Gość Prrrrrrrrrrrr....
Nie dasz rady tego zrobić.... On sam musi to stwierdzić, i nikt za niego tego nie zrobi. Mam znajomego, który pije odkąd go znam, a znam go 17 lat już... i Cały czas twierdzi, że sam sobie z tym poradzi...Ale ja wiem, że nie da rady. A dno dla każdego jest inne... Dla jednego wygląda ono tak, że ludzie widzieli, jak zataczał się na ulicy, dla innego dno będzie, jak go pogotowie zabierze z ulicy w stanie agonalnym, a dla jeszcze innego dno będzie w trumnie... Jeśli chcesz pomocy w tym temacie, to nie szukaj jej tutaj:) idź do AA, albo do poradni leczenia uzależnień.. Tam powiedzą Tobie co można z tym zrobić... Nie łam się!! Głowa do góry!! To, że Ty masz z tym problem, nie oznacza, że nie ma winnego tego problemu!! Pozdrawiam i pomimo kłopotu... WESOŁYCH ŚWIĄT!!:):):)