Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anjaaaa777

Czy dawac herbatke - karmienie sztuczne - niemowle 2 miesiecy?

Polecane posty

Gość anjaaaa777

czy jest taka potrzeba czy nie?

Gość mamama25
a jaką ma kupke? generalnie powinno się dopajać dzieci na mleku modyfikowanym - herbatką lub wodą - ja daje od 2 tyg koperkową i rumiankową ale mały miał twarde kupki

Gość anjaaaa777
no wlasnie chyba nie chce....ale trudno zgadnac nie placze bo zje 120ml na raz prawie zawsze....a kupy ma nie twarde raczej, tesciowa mowi ze powinnam dawac i nie wiem stad pytam czy dajecie

Gość powino się dopajac jeżeli
nie jest karmione piersią tylko sztucznym mlekiem

Gość powinno miało byc ,sorki
,

Gość anjaaaa777
dziekuje

a właśnie że nie trzeba!! Pytałam dwóch pediatrów, jeden polecany przez wszystkich. To podobno mit przekazywane przez mamy, ciocie i babcie. Jak nie ma upałów i dziecko pije mleko nie trzeba dopajać jeśli nie chce, ale najlepiej zapytaj autorko lekarza. Mi mama mówiła to samo i teściowa i truły codziennie, a lekarze co innego

ja podawalam,lekarz mi zalecil poniewaz urodzilam w czerwcu i byly straszne upaly,wiec praktycznie od 2tygodnia pil.Teraz jest inna temperatura ,pogoda wrecz przeciwna.

Powinno się dopajać dzieci, które są na mleku modyfikowanym. Między karmieniami dziecku może chcieć się pić :o I to nie są żadne mity i wymysły babć czy teściowych.

Rozumiem. Ale ja jestem zdania, że dziecko na mleku modyfikowanym powinno być dopajane o każdej porze roku. Takie mleko to nie to samo co z piersi, gdzie pierwsze co wyleci to sama woda. Dlatego dziecka na piersi nie trzeba dopajać. Tak samo jakbyśmy my mieli nie pić między posiłkami. Nie wyobrażam sobie nie dać dziecku pić.

A jeżeli chodzi o zdanie lekarzy to pediatra mojej córki też powiedziała, że należy dopajać.