Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrrrt

dieta karmiącej mamy na tvn międzu kycnią, a salonem

Polecane posty

Gość jeść wszystko
:)

Gość wiesz co ja mialam
dzieki obejrze z ciekawosci:)

Gość zrrrt
no właśnie, babeczka mówi, że należy jeść wszystko.

Gość vi_
własnie, własnie. To chyba przeczy wszystkim tematom, które zakładane są na kafeterii - "czego nie powinnam jeść gdy karmię", co mogę jeść gdy karmię" itd. bardzo ciekawa i rozsądna wypowiedź :)

w końcu rozsądnie ktoś powiedział... już mi były niedobrze od tego wymyślania co można czego nie.. wystarczy dobrze zbilansowana dieta...

Gość ja ostatnio się zapomniałam
i zjadłam ogórkowa z kiszonych ogórków ,ale mały nie płakał

Ja jadłam wszystko ale nie od razu przecież-weźcie się najedzcie schabowych z kapustą zasmażana i nakarmcie noworodka. Także nie zgadza się;)

Gość vi_
dobrze, że się pjawił ten program :) za miesiąc rodzę i już kombinowałam czy wogóle coś mi zostanie do jedzenia oprócz gotowanych ziemniaków :) za bardzo dziewczyny panikują na forum

Ale coś było dziś ciekawego na tvn rano, o kobiecie,która trojaczki piersią wykarmiła ale nie zdąrzyłam obejrzeć, jeśli to prawda to niezły wyczyn;)

"weźcie się najedzcie schabowych z kapustą zasmażana i nakarmcie noworodka." wlasnie tak zywilam sie od samego porodu. ogorkowe cytryny kapusty smazone grochy czy nie grochy, niczego sobie nie odmowilam. maly jadl slicznie przez 12 miesiecy bez zadnych alergii i innych rewelacji. a ci co mowia o deitach widocznie sluchaja jakichs emerytowanych lekarzy ktorzy zyja jeszcze przesadami z lat 70-tych.

ale to co ona mowila to jest logiczne i sensowne - jak zjesz kapustę to prędzej Ciebie wezdmie niż dziecko, bo to Ty sie bedziesz musiala nameczyć ze strawieniem cięzkostrawnej potrawy :D dziecko dostanie juz przetrawione i rozłożone na czynniki pierwsze, dostepne bez problemu - wiec co ma mu zaszkodzic - tak na logike?.. dieta karmiącej ma być jak najbardziej wartosciowa, zróżnicowana i pokrywająca zapotrzebowania pokarmowe noworodka. i tyle.

Kurde, pierwszy raz sie spotykam z takim zdaniem na ten temat... Wszyscy radzą na poczatku uważać co się je

przeciez powietrze nie przedostanie sie wam do cycek. to samo mity typu kupka zielona bo jadla szpinak - barwniki tez sie nie przedostaja do mleka. mleko jest odfiltrowane od wszystkiego co zbedne. wiekszosc z was i tak bedzie na dietach, ale to juz nie moj problem ale wasz - meczcie sie jak chcecie i nie sluchajcie tych co juz wykarmily :)

Gość co sadzicie o takich ciemnych
Ale wy piepszycie glupoty, pewnie ze trzeba uwazac na to co sie dostarcza noworodkowi w pokarmie, miss ma racje, i nie tylko na poczatku

Gość do zdesperowana
jesli mleko jest odfiltrowane ze wszystkiego co zbedne to alko i fajki bez przeszkod moge spozywac?

Gość vi_
ja się cały czas zastanawiałm dlaczego nie ma specjalnej diety dla kobiet w ciąży a jest dla karmiących? oczywiście nie mówię o alkohlu, ale choćby ten przeklinany czosnek - teraz go jem cały czas i jest ok jak dziecko jest w brzuchu a jak będę karmić to czosne będzie be? no nie czaiłam tego kompletnie. A pani mówi, że spoko, można czosnek jeść :) jupi

Gość oczywiscie ze trzeba uwazac
co sie je-w Polsce.Ja rodzilam w Irlandii i polozna mnie wysmiala jak nie chcialam zjesc obiadu,bo mialam nalozona ciemnote z Pl..Dali mi na obiad kawal wolowiny z ziemniakami,marchewka,groszkiem i sosem,a do picia sok pomaranczowy.Polozne mowily mi,ze nigdy ich nie uczono o zadnych dietach.Ja jadlam normalnie i moj maly nie plakal i nie wiemy co to kolki..za to u Polek co drugie dziecko meczy sie zkolkami...

na moją koleżankę po porodzie nawrzeszczała położna, że je jogurt owocowy :O bo tylko naturalny niby dozwolony jak się kobiety takich rzeczy w szpitalu od położnych nasłuchają, to później myślą, że tak właśnie ma być i wariują

No nie wiem, nie wiem czy z tym " wszystko mozna jesc" to prawda bo ja przestalam karmic piersia bo juz nie moglam zniesc rezimu diety matki karmiacej. :P Jadlam tylko podstawowe rzeczy : piers z kurczaka, ryz , makaron, vhudy rosol, kanapki z serem, szynka.. A i tak maly wydzieral sie niemilosiernie. Dopeiro jak po 3tygodniach mek (moich i jego) prszeszlismy na modyf to sie bole brzuch auspokoily. Ja w czasie diety bylam kompletnie wyczerpana z niewyspania i z braku warzyw i owocow ktorych jak tylko odrobinmke zjadlam to maly sie chcial wsciec. Wiec nie chce mi sie wierzyc ze w czasie karmnienia mozna wszytsko jesc.