Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CarrieWhite

Zapalenie gardła i dziwne dolegliwości

Polecane posty

Gość CarrieWhite

Witam. W sobotę, po imprezie, dopadła mnie wysoka gorączka (trochę ponad 39). No i tak przespałam całą sobotę, w niedzielę też z łóżeczka nie wychodziłam aż nagle wieczorem zebrałam się do lekarza bo zaczęło mnie boleć gardło. A boleć zaczęło do tego stopnia, że ciężko było przełknąć obiad. Lekarka stwierdziła zapalenie gardła, przepisała antybiotyk (klabax) i calciumC. No i kuruję się w domu, aż nagle dopadł mnie ból zębów. Dwóch. Po obu stronach jamy ustnej. No więc zaczęłam płukać gardło wodą z solą i szorować je tak intensywnie, że o mało co nie zwymiotowałam. Błagam pomóżcie mi i powiedzcie CO TO MOŻE BYĆ, bo pomimo, że już 2 dzień biorę antybiotyk to ból gardła nie przeszedł a do tego pojawił się nowy, ból tych dwóch zębów.

Gość chyba....
masz zapalenie okostnej, a leczenie jakimiś "gorącymi" zastrzykami z wapna czy coś takiego, bo kilkadziesiąt lat temu ojciec tym był leczony. Lekarz powinien wiedzieć co to za zastrzyki, które powodują uczucie gorąca. Zdrowia życzę. Po wyzdrowieniu, żeby nie dopuścić do następnych chorób, masz tu kilka linków: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: www.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość grypa jak nic
zatoki szczękowe ? pewnie to,przechodzilam miesiąc temu tyle ze czołowe po zapaleniu gardla .antybiotyk powinien pomoc ,chyba ze leczenie nie trafione

Gość autorko jaka diagnoza
zdechła głodówka ????----> głodówka ?

Gość CarrieWhite
Yhym bardzo dziękuję za odpowiedzi :) a i mam jeszcze jedno pytanie. otóż na stopie pojawiła mi się różowa plama! to od antybiotku? może od nadmiaru żelaza? co to może być napiszcie bo wygląda niepokojąco!

Gość gość

Hej , cześć. Myśmy mojemu bratu i szwagierce kupili w prezencie zestaw Familino Pro czyli inhalator i irygator w jednym. Urodziła im się córeczka i wiadomo że przy takim małym dziecku podawanie jakiś tabletek czy syropków nie wchodzi za bardzo w grę, aerozol jest dużo bezpieczniejszy i wygodniejszy przy jakichkolwiek problemach z oddechem, infekcjach i tak dalej.

Gość Gość
Dnia 14.05.2019 o 11:39, Gość gość napisał:

Hej , cześć. Myśmy mojemu bratu i szwagierce kupili w prezencie zestaw Familino Pro czyli inhalator i irygator w jednym. Urodziła im się córeczka i wiadomo że przy takim małym dziecku podawanie jakiś tabletek czy syropków nie wchodzi za bardzo w grę, aerozol jest dużo bezpieczniejszy i wygodniejszy przy jakichkolwiek problemach z oddechem, infekcjach i tak dalej.

Tez polecam